Ανοιξιάτικη Φασίνα

Μπορεί οι καλές προθέσεις να υπάρχουν για ένα λεπτομερές, ανοιξιάτικο καθάρισμα του σπιτιού, δεν υπάρχει όμως πάντα και ο χρόνος. Αν, παρ’όλα αυτά, επιθυμείτε να μυρίσει το σπίτι Άνοιξη, δεν έχετε παρά να επικεντρωθείτε στα πιο σημαντικά σημεία του σπιτιού.


  •        Σαλόνι: το μέρος στο οποίο έχουμε την τάση να μαζεύουμε τα πάντα, γιατί εκεί περνάμε τον περισσότερο χρόνο μας. Περιοδικά, εφημερίδες, απλήρωτοι λογαριασμοί, τα κοντρός της τηλεόρασης, του στερεοφωνικού, του dvd player, τασάκια και ό,τι άλλο μπορεί να φανταστεί κανείς. Κάντε ένα γερό ξεκαθάρισμα, λοιπόν, αρχικά συμμαζεύοντας και διαχωρίζοντας τι θέλετε να κρατήσετε και τι να πετάξετε. Στη συνέχεια τακτοποιήστε σε συγκεκριμένο μέρος όλα τα κοντρόλ. Στην αγορά θα βρείτε ειδικές θήκες που «φοριούνται» στα μπράτσα των καναπέδων και κάνουν τη ζωή σας εύκολη.

  •        Ντουλάπα: όσο τακτικές κι αν είστε, πάντα κάτι θα ξεφεύγει. Αφιερώστε ένα πρωϊνό να κάνετε ένα γερό ξεσκαρτάρισμα και μια ουσιαστική ανακατάταξη στη ντουλάπα σας. Δεν αρκεί μόνο να κρύψετε τα χειμωνιάτικα ρούχα, πρέπει να ανανεώσετε και τον τρόπο που έχετε οργανώσει τη ντουλάπα σας. Και το πιο βασικό απ’όλα, ό,τι βγαίνει έξω, πρέπει να ξαναμπαίνει μέσα. Αν το τηρήσετε αυτό, η γκαρνταρόμπα σας θα είναι πάντα στην πένα.

  •        Κουζίνα: τώρα είναι ο τέλειος καιρός για μια γερή απόψυξη. Βεβαιωθείτε ότι το εσωτερικό του ψυγείου θα το απολυμάνετε με ειδικά σπρέι για βακτήρια και, αν επιθυμείτε να απαλλαγείτε από έντονες μυρωδιές, βάλτε λίγο ξύδι και καθαρίστε τα συγκεκριμένα σημεία. 

http://www.nooz.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...