Οι άντρες θέλουν περισσότερο… σεξ

Γιατί οι άνδρες θέλουν περισσότερο σεξ από τις γυναίκες; Εκτός του ότι είναι υπόθεση τιμής και χρέους, ειδικά για τους Έλληνες υπάρχουν και άλλοι λόγοι.
Τι άλλους λόγους έχουν όμως να το θέλουν περισσότερο απ’ ό,τι οι γυναίκες;

Τους κάνει ευτυχισμένους
Το σεξ για τον άντρα αποτελεί κυρίαρχο μέρος της ζωής του, αφού οι περισσότεροι αισθάνονται πως ο ανδρισμός τους είναι ταυτισμένος με τη σεξουαλικότητά τους. Σύμφωνα μάλιστα με έρευνες, υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που το επιθυμεί πολύ περισσότερο σε σύγκριση με τη γυναίκα. ∆εν είναι τυχαίο που ένας άντρας λέει στη σύντροφό του «αν δεν κάνουμε σεξ, δεν σε αγαπώ», ενώ εκείνη προβάλλει κυρίως συναισθηματικές απαιτήσεις: «Αν δεν με αγαπάς, δεν έχει σεξ!» Ανάμεσα μάλιστα σε όλους τους Ευρωπαίους, περισσότερο για τον Έλληνα το σεξ φτάνει να αποτελεί δείκτη ευτυχίας καθώς το θεωρεί μέρος της ύπαρξής του, γι’ αυτό ακόμα και στα δύσκολα ποτέ δεν αφήνει τη σεξουαλική επιθυμία να χάνεται χωρίς να δώσει τις μάχες του.
Η ομορφιά αρκεί
Σύμφωνα με έρευνες, οι περισσότεροι άντρες επιθυμούν το σεξ πολύ περισσότερο συγκριτικά με τις γυναίκες κυρίως γιατί οι αισθήσεις τους είναι έτοιμες να αφυπνιστούν στο πρώτο τυχαίο γεγονός ενός οπτικού ερεθίσματος. Ακόμα δηλαδή και μια άγνωστη όμορφη γυναίκα μπορεί να πυροδοτήσει τη σεξουαλική τους επιθυμία, καθώς τους προκαλεί και τους ερεθίζει αφυπνίζοντας τις αισθητηριακές αντιδράσεις των νευροενδοκρινών αδένων του εγκεφάλου τους. Η ομορφιά δηλαδή της γυναίκας γίνεται εισιτήριο ερωτισμού για τον άντρα σε σημείο που να μην ενοχλείται ακόμα κι αν δεν γνωρίζει ούτε το όνομά της. Την ίδια ώρα, η γυναίκα για να κάνει σεξ με έναν άντρα θα πρέπει κατά κανόνα να έχει εμπλακεί μαζί του συναισθηματικά, να τον βρίσκει δυναμικό, καταξιωμένο στην κοινωνία, γοητευτικό, ευφυή, κι ακόμα να νιώθει πως την στηρίζει, την φροντίζει την αγαπάει κ.λπ.
Με τη νοοτροπία του ηγέτη
H δυναμική πετυχημένη γυναίκα που θα τολμήσει να πει σε έναν άντρα «είμαι καλύτερη από σένα, βγάζω περισσότερα χρήματα, θα σε ισοπεδώσω αν με ανταγωνιστείς» είναι σαν να τον σκοτώνει! Η σωστή τακτική εκ μέρους της αν θέλει εκείνος να την θεωρεί επιθυμητή είναι να του λέει με τον τρόπο της: «Εσύ είσαι ο δυνατός στο δεσμό μας, εσύ είσαι ο κυνηγός και εγώ το θήραμα». Κι αυτό γιατί ο άντρας στο σεξ έχει τη νοοτροπία του ηγέτη.
Η κοινωνία, η παράδοση αλλά και η βιολογία του, τού έχουν περάσει το μήνυμα πως αυτός καθορίζει τη σεξουαλική ομπρέλα στη σχέση του. Άλλωστε και οι περισσότερες γυναίκες, ακόμα και σήμερα, όσο κι αν έχουν απελευθερωθεί σεξουαλικά, εξακολουθούν να θεωρούν το σεξ ανδρική υπόθεση. Ακόμα και μια δυνατή καταξιωμένη επαγγελματίας, με προσωπικότητα και ισχυρή θέση, στο κρεβάτι συνήθως προτιμά να αφήνεται στα χέρια του άντρα.
Επιθυμία με ημερομηνία λήξης
Η μεγαλύτερη επιθυμία που έχει ο άντρας για το σεξ σε σύγκριση με τη γυναίκα δεν τον ακολουθεί σε όλη του τη ζωή. Κι αυτό γιατί από τα 45 περίπου χρόνια του και μετά αρχίζει να μπαίνει στο στάδιο της ανδρόπαυσης, καθώς σιγά-σιγά πέφτει η τεστοστερόνη του, ενώ την ίδια ώρα ανεβαίνουν πίεση, σάκχαρο, χοληστερίνη με αποτέλεσμα τα αγγεία, η καρδιά και η στύση του να βάλλονται, ειδικά αν πρόκειται για καπνιστή.
Γεννημένος κυνηγός
∆ύο ακόμα λόγοι κάνουν τον άντρα να θέλει το σεξ περισσότερο σε σύγκριση με τη γυναίκα: το γονίδιο του κυνηγού, το οποίο κυριαρχεί στο DNA του, αλλά και η νευροχημεία του, που τον οδηγεί πιο εύκολα στη σεξουαλική διέγερση.
Ανεξάρτητα από την ηλικία και τα τυχόν προβλήματα υγείας, ο άντρας νιώθει πως πρέπει να είναι πάντα έτοιμος για σεξ. Αν δηλαδή η γυναίκα θέλει, εκείνος «πρέπει» να έχει στύση, αλλιώς φοβάται πως θα την ενοχλήσει και θα την κάνει να πιστέψει πως δεν του είναι πλέον ποθητή.


fe-mail.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...