Γνωρίζοντας το πιλάτες

Το Πιλάτες είναι ένα είδος γυμναστικής και πιο συγκεκριμένα ένα φυσικό σύστημα εκγύμνασης που αναπτύχθηκε στις αρχές του 20ου αιώνα από τον Joseph Pilates στη Γερμανία. Ήδη από το 2005 υπολογίζεται ότι 11 εκατομμύρια άνθρωποι είναι φαν του προγράμματος ενώ υπάρχουν  ήδη 14.000 γυμναστές στις Ηνωμένες Πολιτείες. 

Η φιλοσοφία του Πιλάτες στηρίζεται στην ισορροπία μυαλού και σώματος και αυτό στην ουσία σημαίνει ότι χρησιμοποιεί το μυαλό για να ισορροπήσει τους μυς. Μέσω του συγκεκριμένου είδους γυμναστικής θα μάθεις πώς να αναπνέεις σωστά αλλά και θα καταφέρεις να ευθυγραμμίσεις τη σπονδυλική σου στήλη μέσα από ένα σύνολο ασκήσεων που θα σε βοηθήσουν πάρα πολύ στο να τονώσεις τους μυς σου αλλά και να πετύχεις πνευματική ισορροπία και χαλάρωση. Με όπλο σου το χαλάκι δαπέδου θα αισθανθείς και θα νιώσεις πολύ καλύτερα!

 Όποια και να είναι η ηλικία ή η φυσική σου κατάσταση το συγκεκριμένο είδος γυμναστικής όχι μόνο θα σε ξεκουράσει από τους μυϊκούς πόνους της μέσης , της πλάτης και της σπονδυλικής στήλης αλλά είναι ικανό να θεραπεύσει ακόμη και χρόνιες παθήσεις. Το Pilates φέρνει το μυαλό σας σε αρμονία με το σώμα σας. Δίνοντας έμφαση στη σωστή αναπνοή, την ευθυγράμμιση του σώματος, και την πλήρη συγκέντρωση για κίνηση μπορείς να καταλάβεις μέσω της συγκεκριμένης άσκησης πώς το σώμα σου αισθάνεται. Η σωστή αναπνοή είναι ουσιαστικής σημασίας, και σε βοηθά να εκτελέσεις κινήσεις με τη μέγιστη δύναμη και αποτελεσματικότητα. 

Τελευταίο, αλλά αν μη τι άλλο, το να μάθεις πώς θα αναπνέεις σωστά μπορεί να βελτιώσει κατά πολύ τη διάθεση σου αλλά είναι δυνατό να μειώσει το στρες και την πίεση σου και τελικά να πετύχεις την πολυπόθητη ισορροπία μεταξύ σώματος και πνεύματος. Ειδικές ασκήσεις που καταπολεμούν από την κατάθλιψη μέχρι να σε βοηθούν να πετύχεις τη χαλάρωση που θέλεις, σου αλλάζουν τη διάθεση και σε βοηθούν να νιώσεις και να δείξεις καλύτερα!
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...