Anna Wintour: Γιατί δεν πετυχαίνει κανείς στη μόδα χωρίς την έγκρισή της

Η Διευθύντρια της αμερικανικής Vogue κρατά την πιο ισχυρή θέση στον κόσμο της αμερικανικής μόδας. Η Anna Wintour όμως δεν μένει εκεί. Το τεράστιο δίκτυο γνωριμιών και επαφών της, την έχει μετατρέψει σε ένα παγκόσμιο brand που επηρεάζει τη μόδα και δεν αφήνει κανέναν και τίποτα να εξελιχθεί χωρίς την έγκρισή της.

Είναι διευθύντρια της Vogue από το 1988 και σήμερα αποτελεί το πιο ισχυρό πρόσωπο στο χώρο της μόδας. Η επιρροή της είναι μεγαλύτερη από όσο φαίνεται όταν τη βλέπει κανείς με τα Chanel γυαλιά ηλίου που φοράει και τον σαρκασμό που εκφράζει αρκετά συχνά. Οι γνωριμίες της διαπερνούν τη Νέα Υόρκη και το Χόλιγουντ, την Ουάσινγκτον και τους ωκεανούς. Γνωρίζει παραγωγούς και σκηνοθέτες, φωτογράφους και μοντέλα, σχεδιαστές, ηθοποιούς, τραγουδιστές. Ο Justin Timberlake και η Sienna Miller είναι δύο από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της. 

Τον επόμενο μήνα, η Wintour θα είναι οικοδέσποινα του Costume Institute Gala του Metropolitan Museum of Art, στο οποίο εκτελεί χρέη αντιπροέδρου από το 1995, καταφέροντας να συγκεντρώσει σχεδόν ένα εκατομμύριο δολάρια κάθε χρόνο για δωρεές στο Μουσείο. Η Wintour έχει συγκεντρώσει τα μεγαλύτερα ονόματα του Χόλιγουντ, της τηλεόρασης και του διαδικτύου, και έχει μετατρέψει το gala σε ένα από τα μεγαλύτερα καλέσματα που πραγματοποιούνται στη Νέα Υόρκη. "Πριν αφορούσε κυρίως το χώρο της μόδας. "Όταν εγώ άρχισα να ασχολούμαι, ξεκίνησα να προσκαλώ την κάθε Nicole Kidman και την κάθε Cate Blanchett, και μετά προσπάθησα να φέρω κόσμο από τους χώρους της πολιτικής, της λογοτεχνίας, της ζωγραφικής και της μουσικής -όχι μόνο της μόδας. Τώρα είναι σαν να παράγουμε ένα σόου".

Όσον αφορά το σκληρό προφίλ που της αποδίδουν, εκείνη δεν απαντάει ποτέ, σε τίποτα, δεν την απασχολεί να υπερασπιστεί τον εαυτό της. Το θέτει απλά: "Νοιάζομαι πολύ βαθειά για τους φίλους μου και την οικογένειά μου, και το ξέρουν, αλλά η δουλειά είναι δουλειά".

Το 2007, ο σκηνοθέτης R. J. Cutler γύριζε το "The September Issue". Ένας φίλος τον ρώτησε πώς είναι να βλέπει την Anna Wintour να δουλεύει κι εκείνος του απάντησε: "Λοιπόν, μπορείς να κάνεις μία ταινία στο Χόλιγουντ χωρίς την ευχή του Steven Spielberg, και μπορείς να διαπρέψεις στο ίντερνετ χωρίς την ευχή του Bill Gates, αλλά για μένα είναι αρκετά ξεκάθαρο ότι δεν μπορείς να πετύχεις στη βιομηχανία της μόδας χωρίς την ευχή της Anna Wintour".


www.stylista.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...