Νότες αγάπης στο σπίτι

Στο προηγούμενο άρθρο μας ασχοληθήκαμε με το πώς θα μπορέσουμε να διατηρήσουμε μια όμορφη και ρομαντική ατμόσφαιρα, στο χώρο της κρεβατοκάμαρας.
Τώρα σας προτείνουμε να επεκτείνετε αυτές τις αλλαγές σ’ όλους τους χώρους του σπιτιού σας, ανανεώνοντας έτσι ριζικά την συνολική αίσθηση του σπιτιού σας.

Αξίζει πραγματικά να το κάνετε, γιατί αλλάζοντας ολοκληρωτικά την εικόνα του σπιτιού, θα διαπιστώσετε ότι αμέσως θα αλλάξει και η συνολική δική σας διάθεση.

Το παιχνίδι των αισθήσεων

Οι αισθήσεις μας είναι οι αγωγοί που μας βοηθούν να αλλάξουμε διάθεση, οπότε λογικά θα πρέπει να βασιστούμε στις πέντε μας αισθήσεις, την ώρα που θα μπούμε στην διαδικασία του προγραμματισμού και του σχεδιασμού για την αλλαγή της διακόσμησης του σπιτιού μας.
 Θα πρέπει να χρησιμοποιήσουμε στοιχεία, που θα ευχαριστούν την όρασή μας, την ακοή, την όσφρηση και την γεύση μας και θα μας οδηγούν σ’ ένα ξεχωριστό ρομαντικό “mood”.


Απαλά χρώματα

Αρχίζοντας, θεωρείστε ότι το δωμάτιό σας είναι ένας άδειος καμβάς που περιμένει την δική σας μοναδική ρομαντική και καλλιτεχνική πινελιά. Η ποικιλία αποχρώσεων ενός χρώματος σ’ ένα χώρο, μπορούν θα καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό την αίσθηση του δωματίου.
 
Ανεξάρτητα από την παλέτα χρωμάτων που θα διαλέξετε, να είστε σίγουρη ότι το χρώμα που θα επιλέξετε θα πρέπει να είναι ζεστό και απαλό.
Να θυμάστε ότι τα χρώματα είναι σαν τους ήχους. Τα απαλά χρώματα μοιάζουν με ψίθυρο, ενώ τα έντονα «φωνάζουν».

Μαλακά υλικά


Χρησιμοποιήστε μαλακά υφάσματα για κουρτίνες, για ταπετσαρίες ή καλύμματα στα έπιπλά σας. Η αφή του θα πρέπει να σας δίνει την αίσθηση της μαλακιάς επιδερμίδας. Βάλτε στους καναπέδες σας μαλακά μαξιλάρια από υφάσματα σενίλ ή σατέν. Το ένα δεν μπορεί ποτέ να είναι αρκετό, αν θέλετε να δώσετε μια ζεστή ρομαντική αίσθηση.
Ένα στρογγυλό τραπέζι, καλυμμένο μ’ ένα μακρύ  ντραπαρισμένο τραπεζομάντηλο, θα αλλάξει την ατμόσφαιρα του δωματίου. Φροντίστε πάνω σ’ αυτό το τραπέζι να ακουμπήσετε ένα ωραίο κηροπήγιο, που τα κεριά του τις βραδιές θα δίνουν μια τελείως ξεχωριστή αίσθηση στο χώρο ή ένα όμορφο κρυστάλλινο βάζο με φρέσκα λουλούδια. Τα λουλούδια είναι σύμβολο της αγάπης και προσθέτουν ομορφιά και ρομαντισμό σε οποιοδήποτε περιβάλλον.

Παίξτε με το φως 


Ο φωτισμός είναι ένας από τους βασικότερους παράγοντες, στην διαμόρφωση μιας πραγματικά ρομαντικής αίσθησης σε κάποιο χώρο. Ο τρεμάμενος χορός της φλόγας τους γεμίζει συναίσθημα την ατμόσφαιρα ! Τοποθετήστε ομάδες με κεριά μέσα στο δωμάτιο κι απολαύστε μοναδικές βραδιές.

Εάν έχετε τζάκι, τότε σίγουρα θα έχετε διαπιστώσει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο κατάλληλο από την φωτιά του για να ζεστάνει την καρδιά σας. Κι όταν περάσει ο χειμώνας, μπορείτε να αντικαταστήσετε τα ξύλα με μια ομάδα κεριών σε διάφορα χρώματα και ύψη, που θα δίνουν γοητεία στο χώρο σας.
Όσον αφορά τώρα τον γενικό φωτισμό, είναι καλό να αποφεύγετε να φωτίζετε ένα χώρο μ’ ένα κεντρικό φωτιστικό από το ταβάνι. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε επιδαπέδιες στήλες φωτισμού ή λάμπες με όμορφα αμπαζούρ πάνω σε τραπεζάκια, που θα λειτουργούν με ροοστάτες για να μειώνετε την ένταση του φωτός. 



Είδωλα  αγάπης


Ένας ή δύο καθρέφτες είναι αρκετοί για να πολλαπλασιάσουν τη ρομαντική διακόσμηση έχετε ήδη αναπτύξει σε ένα δωμάτιο. Τα είδωλα των κεριών ή των λουλουδιών, θα κάνουν πολύ πιο έντονη την παρουσία αυτών των αντικειμένων. Οι καθρέφτες δεν χρειάζεται να είναι μεγάλοι.
Μπορείτε επίσης να στολίσετε ένα τοίχο με πολλές κορνίζες, που θα έχετε τοποθετήσεις καθρέφτες. Σίγουρα το αποτέλεσμα θα εκπλήξει τους επισκέπτες σας.

Προβάλετε την προσωπικότητά σας 


Θα πρέπει να κυριαρχούν στο χώρο τα στοιχεία και ειδικά φωτογραφίες σας, που θα φανερώνουν την προσωπικότητά σας και αγαπημένες σας στιγμές ή αγαπημένα πρόσωπα.
 
Βρείτε αντικείμενα που έχετε κριμένα και είναι δεμένα με προσωπικές αναμνήσεις από κάποια σημαντική στιγμή ή ένα υπέροχο ταξίδι. Να θυμάστε βέβαια ότι όσο λιγότερα είναι, τόσο καλύτερα!

Κάθε δωμάτιο κι ένα θέμα

Προσπαθήστε σε κάθε χώρο να δώσετε ένα διαφορετικό ύφος, είτε παίζοντας με τα χρώματα στους τοίχους είτε με τα έπιπλα και την τεχνοτροπία τους. Θα καταφέρετε έτσι οι χώροι σας να είναι εντελώς διαφορετικοί  και θα αποφύγετε την μονοτονία που κουράζει. Για παράδειγμα το σαλόνι σας με το καθιστικό μπορούν να είναι σε minimal ύφος με μοντέρνα γραμμή και η κουζίνα σας να είναι σε αποικιακό στιλ.
Όλες αυτές οι προτάσεις πιθανόν να σας φαίνονται δύσκολες στην πραγματοποίησή τους. Είτε γιατί δεν υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος, είτε γιατί το budget σας είναι περιορισμένο. Πιστέψτε με όμως, δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέστε, όλα γίνονται!
Ξεκινήστε σταδιακά, με τα εύκολα. Καθαρίστε τους χώρους και τακτοποιήστε τους.
Με μερικά κεριά και λίγα φρέσκα λουλούδια, θα έχετε ήδη κάνει ένα πρώτο σημαντικό βήμα


fe-mail.gr





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...