Τhink organic !

Koυκέτες από ακατέργαστο, χωρίς λούστρο και βερνίκια ξύλο, με αποθηκευτικούς χώρους προσφέρουν άνεση και εξοικονόμηση χώρου στο παιδικό δωμάτιο. Καλάθια και παιχνίδια από φυσικά υλικά δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και επαφής με τη φύση. Για το στρώσιμο του κρεβατιού επιλέξτε οργανικά υφάσματα που:
  • Διευκολύνουν τη δερματική αναπνοή
  • Δεν προκαλούν κνησμούς και αλλεργίες
  • Προστατεύουν από τους μύκητες
  • Είναι θερμορυθμιστικά, δηλαδή μας κρατάνε ζεστούς τον χειμώνα και δροσερούς το καλοκαίρι!
Για το πάτωμα προτιμήστε οικολογικές μοκέτες από σισάλ, γιούτα, κοκκοφοίνικα και κάνναβη. Θεωρούνται υποαλλεργικές και αντιστατικές.






 

Ο υγιής ύπνος είναι ένα μεγάλο και σημαντικό κεφάλαιο για το βρέφος και το παιδί. Επιλέξτε στρώματα από φυσικά, οργανικά υλικά (π.χ. κοκκοφοίνικας), καθώς και με τρύπες αερισμού. Οι «πάντες» (προστατευτικά μαξιλάρια), αλλά και το μαξιλάρι - επιτρέπεται μετά τον πρώτο χρόνο της ζωής του παιδιού - πρέπει να είναι κατασκευασμένα από φυσικά υλικά, και να έχουν κάλυμμα στο εσωτερικό τους για λόγους υγιεινής. Στην περίπτωση που χρησιμοποιήσετε μια παλιά κούνια φροντίστε να την βάψετε με οργανική μπογιά που δε μυρίζει έντονα και δεν εκπέμπει τοξικά αέρια.
   
Κοντραπλακέ, γήινα χρώματα, παλιές καρέκλες που τις έχετε επεξεργαστεί αλλά και αντικείμενα καθημερινά όπως μια χάρτινη αυγοθήκη, το άδειο κουτί από το τσάι, κονσερβοκούτια - αντί για πλαστικά παιχνίδια - συνθέτουν ένα παιδικό δωμάτιο που σέβεται το περιβάλλον και δίνει την ευκαιρία στο παιδί να εκτιμήσει την αξία των υλικών, να «υιοθετήσει» και να κάνει τρόπο ζωής του την ανακύκλωση.
   
Επαναχρησιμοποιήστε έπιπλα και αντικείμενα, διατηρώντας το φυσικό τους χρώμα και δώστε το μήνυμα της ανακύκλωσης στο παιδί σας.
   
Ένας φρεσκοβαμμένος τοίχος αποπνέει μια αίσθηση ανανέωσης και φρεσκάδας. Και όμως τα χρώματα, τα βερνίκια και οι διαλύτες είναι από τις σημαντικότερες πηγές ρύπανσης του αέρα σε έναν εσωτερικό χώρο. Για το παιδικό δωμάτιο επιλέξτε έντονα, ζεστά, φυσικά χρώματα. Πριν αγοράσετε ένα χρώμα ελέγξτε αν φέρει το σήμα της «Mαργαρίτας». Για μια πιο οργανική προσέγγιση μπορείτε να επιλέξετε χρώματα αποκλειστικά από φυσικά υλικά (μπορείτε να τα προμηθευτείτε και μέσω Διαδικτύου). Πρόκειται για χρώματα που έχουν ως πρώτες ύλες το γάλα και το παράγωγό του, την καζεΐνη.
   
Αντί για τα πλαστικά καρεκλάκια φαγητού, κατασκευάστε μόνοι σας μια αναπαυτική θέση για το μωρό σας από υλικά, όπως λινά και fleeze, ακόμα και υφάσματα από οργανικό βαμβάκι, που είναι φιλικά για το περιβάλλον μα κυρίως για το αγγελούδι σας.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...