ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ ΤΟΥΣ

Τα αιθέρια έλαια είναι ουσίες που περιέχονται στα  άνθη, φύλλα, φλοιούς, ρίζες, σπόρους και  καρπούς διαφόρων φυτών και δένδρων. Εξάγονται με τη μέθοδο της απόσταξης και η επαφή τους με τον οργανισμό μας επιτυγχάνεται με την απορρόφησή τους από το δέρμα, αλλά και μέσω της όσφρησης, 
 
Η χρήση τους χρονολογείται πριν από τη 2η χιλιετηρίδα π.Χ. από τους Κινέζους, τους Αιγύπτιους και τους Έλληνες, μέσω των οποίων διαθόθηκε στους Ρωμαίους και έφτασε μέχρι το Μεσαίωνα. 
Σήμερα ξαναμπαίνουν στη ζωή μας για φαρμακευτικούς σκοπούς αλλά και για τη φροντίδα προσώπου και σώματος και στην αρωματοποιία. Παρακάτω σας βοηθάμε να ανακαλύψετε μερικούς από αυτούς τους φυσικούς θησαυρούς απαριθμώντας τις κυριότερες ιδιότητές τους:
 
 
ΠΡΟΣΟΧΗ :
ΕΚΤΟΣ ΛΙΓΩΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΩΝ ΤΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟ ΔΕΡΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΑ. ΕΠΙΣΗΣ Η ΧΡΗΣΗ  ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ AΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΑΣΘΕΝΕΙΕΣ.
ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΥΓΗ ΔΥΣΑΡΕΣΤΩΝ ΕΠΙΠΤΩΣΕΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΕΙΔΙΚΟ
 

Ομορφιά - περιποίηση
Υγεία - ευεξία
Αλόη Ενυδατώνει το δέρμα Έχει επουλωτική δράση
ΒΑΣΙΛΙΚΟΣ Αντιρυτιδικό ιδιαίτερα για τις ρυτίδες που οφείλονται στις συσπάσεις του προσώπου (μάτια, άκρες των χειλιών κλπ). Τονωτικό σε περιπτώσεις οργανικής κόπωσης.
Βοηθάει στην συγκέντρωση και την μνήμη.
Iδανικό για εγκαύματα, λειχήνες, και σκασμένα χείλη
Διαθέτει και εντομοαπωθητικές ιδιότητες
ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ Καθαρίζει την αναπνοή Αντιμετωπίζει γρίπη και ιγμορίτιδα. Αναλγητικό, επουλώνει μώλωπες, τραύματα και πληγές. Βελτιώνει τη μνήμη και χαρίζει ενεργητικότητα.
Γεράνι Συντελεί στην καύση του τοπικού λίπους και στην αντιμετώπιση της κυτταρίτιδας. Διεγείρει την αναπαραγωγή των κυττάρων του δέρματος. Αν αναμιχθεί με λεβάντα κάνει καλό στην ακμή του προσώπου. Τονώνει το νευρικό σύστημα. Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος. Αντιμετωπίζει γρίπη και ιγμορίτιδα.
Γκρέϊπφρουτ Κατά της ακμής Έχει στυπτικές και αντισηπτικές ιδιότητες, μειώνει τον μυϊκό πόνο και την υπερβολική εφίδρωση.
Δενδρολίβανο Κατά της παχυσαρκίας και της κατακράτησης υγρών, καίει το τοπικό λίπος. Κατάλληλο για την αντιμετώπιση της ξηρότητας και της λιπαρότητας των μαλλιών. Έχει αντισηπτικές ιδιότητες, Βοηθάει στην κυκλοφορία του αίματος, ανακουφίζει μυϊκούς και ρευματικούς πόνους, ανακουφίζει τα πρησμένα από την ορθοστασία πόδια.
Δυόσμος Κατάλληλο για τον καθαρισμό του δέρματος. Καλό για την πέψη.
Θυμάρι Χρήσιμο για αδύνατα ή λιπαρά μαλλιά αλλά και για τη χαλαρότητα του δέρματος. Αφροδισιακό, αντισηπτικό, αντιβιοτικό, βακτηριοκτόνο, ενεργεί κατά της αναιμίας και τονώνει το ανοσοποιητικό. Για μυϊκούς πόνους, ρευματισμούς και αρθρίτιδες. Αντιμετωπίζει επίσης προβλήματα του αναπνευστικού.
Αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό.
Καροτέλαιο Ιδανικό κατά της γηρασμένης επιδερμίδας αναγεννά τους ιστούς και καθυστερεί τις ρυτίδες ειδικά στη περιοχή του λαιμού. Περιέχει πλήθος ευεργετικών στοιχείων όπως βιταμίνες B1,B2,C, προβιταμίνη Α, κάλλιο, νάτριο, ασβέστιο, ιώδιο, φώσφορο και μαγνήσιο.
Κέδρος Αντιμετωπίζει την ακμή, τη λιπαρότητα και τα στίγματα του δέρματος. Αφροδισιακό και αντισηπτικό. Κατά του εκζέματος.
Αντιρυτιδικό ιδιαίτερα για την περιοχή των των ματιών και του λαιμού. Διεγείρει την κατασκευή χρήσιμων ορμονών.
Αγριοκυπάρισσο Κατά της κυτταρίτιδας και της ακμής. Αντιμετωπίζει δερματίτιδα, τριχόπτωση και διεγείρει το κυκλοφοριακό.
Λεβάντα Για την καύση του λίπους, την κυτταρίτιδα και την παχυσαρκία. Αναζωογονεί το δέρμα Για ψείρες, για τον πονοκέφαλο, για την γρίπη, καψίματα από τον ήλιο και τσιμπήματα εντόμων.
Αντιβιοτικό και αντικαταθλιπτικό. Ανακουφίζει από τον πονοκέφαλο.
Λεμονανθός Κατά της παχυσαρκίας Χρήσιμος σε προβλήματα του αναπνευστικού και τη γρίπη.
Λεμόνι Γιοα λιπαρό δέρμα και ακμή. Ιδανικό για την περιποίηση των χεριών. Κατά της χαμηλής πίεσης και της αναιμίας. Ωφέλιμο σε ρευματισμούς, αρθρίτιδες και στην αποβολή τοξινών αλλά και για τις στοματικές φλεγμονές.
Μανταρίνι Κατά των ρυτίδων. Ηρεμιστικό του νευρικού συστήματος, κατά της αυπνίας αλλά και της δυσπεψίας.
Μάραθο Εμποδίζει την κατακράτηση υγρών και την παχυσαρκία. Διουρητικό, βοηθάει στον καθαρισμό των νεφρών και την αδύναμη όραση.
Μέντα Συσφίγγει τους ιστούς του προσώπου και του λαιμού. Δροσίζει και αναζωογονεί, ανακουφίζει τον πονοκέφαλο. Τονωτικό κατά της υπνηλίας. Έχει και αναλγητικές ιδιότητες.
Νυχτολούλουδο Ιδανικό αντιρυτιδικό για το πρόσωπο και ειδικά την περιοχή των ματιών. Αναπλάθει τα κύτταρα. Αντιμετωπίζει κράμπες και πυρετό.
Περγαμόντο Ωφέλιμο κατά των πανάδων και της ακμής. Αφροδιδιακό, αντισηπτικό, ενισχύει την άμυνα του οργανισμού. Κατά του άγχους και της κατάθλιψης.
Πορτοκάλι Συσφίγγει την χαλαρή επιδερμίδα. Ευνοεί την καλή εγκεφαλική λειτουργία και χαρίζει πνευματική διαύγεια. Περιέχει φώσφορο  και βιταμίνες A,B,C.
Ιδανικό για τη γρίπη και το κρύωμα αλλά και για περιπτώσεις βρογχίτιδας και δυσκοιλιότητας.
Αντικαταθλιπτικό και αγχολυτικό.
Φασκόμηλο Αντιμετωπίζει προβλήματα παχυσαρκίας, κυτταρίτιδας και κατακράτησης υγρών, αναγεννά τους ιστούς και το δέρμα. Καλός ρυθμιστής των ενδοκρινών αδένων, βοηθάει το κυκλοφοριακό,  τονώνει τον οργανισμό, έχει αντισηπτικές, βρογχοδιασταλτικές ιδιότητες.  Ευεργετικό σε παθήσεις των ?ρθρώσεων (ρευματισμοί, αρθριτικά.
Έχει κόμα και αφροδισιακές και αντικαταθλιπτικές επιδράσεις.
Πικραμύγδαλο Μαλακτικό για την άγρια επιδερμίδα Πολύ καλό για εντριβές σε περίπτωση κρυολογήματος. Κατά της κακοσμίας των ποδιών.
Ροδόξυλο Αντιγηραντικό Αντιβακτηριακό, αναλγητικό, κατά μολύνσεων του αναπνευστικού
Σανδαλόξυλο Κατά του ερεθισμού του δέρματος Αντισηπτικό, αφροδισιακό, αποσυμφορητικό, καρδιοτονωτικό.
Φράουλα Κατά των ρυτίδων αλλά και αντιηλιακό Για πονόλαιμο και χιονίστρες
 
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...