Οι υγιείς μητέρες γεννούν γοητευτικά παιδιά

Μια νέα μελέτη στις ΗΠΑ προσπαθεί να συνδέσει την έννοια της γοητείας σε έναν άνθρωπο με έναν εντελώς «πεζό» βιοχημικό μηχανισμό. Η γοητεία παρέχει πολλαπλά συγκριτικά πλεονεκτήματα σε έναν άνδρα ή μια γυναίκα από τη γέννηση ως τον θάνατο, καθώς οι γοητευτικοί άνθρωποι θεωρούνται πιο υγιείς, πιο έξυπνοι, είναι πιο αγαπητοί και στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι έχουν περισσότερους συντρόφους, καλύτερες δουλειές και περισσότερα χρήματα.



Ειδικοί του Πανεπιστημίου του Νιου Μέξικο υποστηρίζουν τώρα ότι το πόσο γοητευτικός και σέξι είναι κάποιος άνθρωπος καθορίζεται προτού γεννηθεί και ρόλο σε αυτό παίζει το λεγόμενο οξειδωτικό στρες.
Το οξειδωτικό στρες σχετίζεται άμεσα με την παραγωγή ελεύθερων ριζών του στον οργανισμό και με τους φυσικούς αντιοξειδωτικούς μηχανισμούς. Όταν οι οξειδωτικοί μηχανισμοί υπερισχύουν των αντίστοιχων αντιοξειδωτικών του οργανισμού, τότε τα επίπεδα των ελεύθερων ριζών υπερβαίνουν τα φυσιολογικά όρια και βρισκόμαστε μπροστά στο οξειδωτικό στρες, φαινόμενο καταστρεπτικό για τους ιστούς. Το οξειδωτικό στρες θεωρείται σημαντική αιτία γενετικών μεταλλάξεων και παίζει ρόλο επίσης στη γήρανση του σώματος αλλά και στην πρόκληση διαφόρων ασθενειών όπως ο καρκίνος.
Οι ερευνητές ζήτησαν από γυναίκες να βαθμολογήσουν τον βαθμό ελκυστικότητας ανδρών ηλικίας 18-38 ετών. Οι άνδρες που πήραν την πιο υψηλή βαθμολογία είχαν και ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα οξειδωτικού στρες στον οργανισμό τους. Αντίθετα, χαμηλή βαθμολογία πήραν οι άνδρες που είχαν υψηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες. Μελετώντας τις συνθήκες γέννησης αυτών των ανδρών μέσα από ειδικά ερωτηματολόγια οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι εκείνοι που είχαν χαμηλότερα επίπεδα οξειδωτικού στρες ήταν καρπός ομαλής κύησης και φυσιολογικού τοκετού. Αντίθετα, η παρουσία υψηλών επιπέδων οξειδωτικού στρες συνδέθηκε με διάφορους αρνητικούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της κυοφορίας τους. Το οξειδωτικό στρες επιδεινώνεται αν καπνίζει η έγκυος ή αν αντιμετωπίζει άλλα προβλήματα υγείας, όπως λοιμώξεις, διαβήτης ή παχυσαρκία.


toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...