Σκοτώνουν τα λιποκύτταρα με υπερήχους

Πόλεμο στα λιποκύτταρα κήρυξαν οι βρετανοί επιστήμονες, οι οποίοι αποφάσισαν να τα αντιμετωπίσουν επιτέλους οριστικά. Αντί να τα συρρικνώσουν σε μέγεθος, όπως επιτυγχάνεται με τις συνήθεις πρακτικές, ανακάλυψαν τεχνική που τα εξουδετερώνει μια για πάντα. Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος βασίζεται στη χρήση υπερήχων και επιτρέπει την απώλεια βάρους χωρίς νυστέρι. 








Όπως εξηγούν οι ειδικοί, οι συμβατικές δίαιτες είναι καταδικασμένες στην αποτυχία, αφού δεν μπορούν να καταπολεμήσουν την τάση των υπέρβαρων ανθρώπων να αναπτύσσουν περισσότερα κύτταρα συσσώρευσης λίπους. Έτσι, ακόμα και στην περίπτωση που αυτοί χάσουν τα περιττά κιλά, έχουν πολλές πιθανότητες να τα ξαναπάρουν, αφού ο υψηλός αριθμός των λιποκυττάρων τους παρέχει έτοιμες αποθήκες για τις περίσσιες θερμίδες που λαμβάνουν.
Η νέα μέθοδος όμως εμφανίζεται πολλά υποσχόμενη, αφού επιτίθεται με ισχυρές δόσεις υπερήχων στα ίδια τα λιποκύτταρα μειώνοντας τα σε αριθμό. Η αποτελεσματικότητα των λεγόμενων εστιασμένων υπερήχων υψηλής έντασης αποδείχτηκε ύστερα από πολυετείς μελέτες, αφού οι Βρετανοί επιστήμονες αναζητούσαν την ακριβή συχνότητα υπερήχων που απαιτείται για να εξουδετερωθούν τα λιποκύτταρα, αλλά την ίδια στιγμή να παραμείνουν άθικτες οι γειτονικές κυτταρικές ομάδες.
Σύμφωνα με τις κλινικές δοκιμές, τα κατεστραμμένα λιποκύτταρα χρειάζονται περίπου τρεις με τέσσερις μήνες για να αποβληθούν από τον οργανισμό, απελευθερώνοντας έτσι την περιφέρεια από το λεγόμενο «σωσίβιο».
«Τα αποτελέσματα μας είναι άκρως ενθαρρυντικά και, σύμφωνα και με περασμένες δημοσιευμένες μελέτες, φαίνεται ότι οι εστιασμένοι υπέρηχοι υψηλής έντασης και η κρυολιπόλυση -το πάγωμα του λίπους- είναι οι μο­ναδικές αποτελεσματικές μη επεμβατικές μέθοδοι απώλειας του λίπους,
Όλες οι άλλες τεχνικές, με τη χρήση λέιζερ ή άλλων τύπων υπερήχων, δεν φέρνουν αποτέλεσμα, γιατί απλώς φθείρουν τα λιποκύτταρα αντί να τα καταστρέφουν, με αποτέλεσμα αυτά να μεγαλώνουν ξανά» δήλωσε ο αγγειοχειρουργός Μαρκ Γουίτλι που ηγήθηκε της έρευνας, στη συνάντηση της Βασιλικής Ιατρικής Εταιρείας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η νέα μέθοδος δεν ενδείκνυται για παχύσαρκους ασθενείς, αλλά για υπέρβαρους που ταλαιπωρούνται συχνά από δίαιτες γιο-γιο.


toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...