Φαρκάς Καντάφι: η σύζυγος του ηγέτη της Λιβύης κατέχει 20 τόνους χρυσού

Από την έναρξη της εξέγερσης στη Λιβύη στις 17 Φεβρουαρίου η Πρώτη Κυρία της χώρας Safia Farkash έχει εξαφανισθεί από το προσκήνιο, σε αντίθεση με την τακτική που ακολούθησαν στις αντίστοιχες περιπτώσεις οι γυναίκες των προέδρων της Τυνησίας και της Αιγύπτου.
Όπως μεταδίδει το Al Arabiya η Farkash έχει στην κατοχή της τεράστιο πλούτο αλλά και μεγάλη επιρροή.




Συγκεκριμένα κατέχει μία αεροπορική εταιρεία, την Buraq Air, με κεντρικά γραφεία στο διεθνές αεροδρόμιο Mittiga στην Τρίπολη.
Η Farkash διαχειρίζεται η ίδια την επιχείρηση αυτή με την άδεια του συζύγου της, Μουαμάρ Καντάφι, αν και είναι ανταγωνιστική με τον εθνικό αερομεταφορέα. Επίσης έχει το μονοπώλιο στην μεταφορά των προσκυνητών της Λιβύης.
Οι φήμες πάντως για τον πλούτο της Farkash ποικίλλουν, με πιο ξακουστή αυτή ότι έχει στην κατοχή της 20 τόνους χρυσού!
Όπως μεταδίδει το αραβικό δίκτυο, η γυναίκα του Λίβυου Συνταγματάρχη είναι άνθρωπος χαμηλών τόνων. Ταξιδεύει με νοικιασμένο αεροπλάνο ενώ ακόμα και η εκδήλωση που προετοίμασε για την επέτειο της επανάσταση του 1969, ήταν λιτή.
Ποια είναι η Safia Farkash
Η Safia Farkash al-Baraasi είναι η δεύτερη σύζυγος του Λίβυου ηγέτη. Γεννήθηκε στην πόλη al-Baida στην ανατολική Λιβύη και κατάγεται από τη φυλή al-Baraaesa.
Γνωρίστηκε με τον Μουαμάρ Καντάφι το 1971 όταν εργαζόταν ως νοσοκόμα και εκείνος είχε εισαχθεί στην κλινική για μία επέμβαση. Παντρεύτηκαν τον ίδιο χρόνο και έκτοτε απέκτησαν επτά παιδιά, έξι αγόρια και μία κόρη.
Τον πρώτο καιρό του γάμου τους, η Farkash έκανε σπανίως δημόσιες εμφανίσεις αλλά τα τελευταία χρόνια είχε πιο ενεργή συμμετοχή σε κοινωνικές δραστηριότητες.
Το 2008, η Farkash εξελέγη αντιπρόεδρος του Αφρικανικού Οργανισμού Πρώτων Κυριών σε μια συνάντηση των ηγετών της Αφρικανικής Ένωσης στην αιγυπτιακή πόλη Sharm al-Sheikh, αλλά δεν έχει ποτέ λάβει μέρος σε δραστηριότητες που σχετίζονται με αυτόν.
Τελευταία φορά που υπήρχε κάποια αναφορά γι’ αυτήν στα Μέσα ήταν τον Φεβρουάριο, καθώς φημολογείται ότι ταξίδεψε στη Γερμανία.


toblogtonkirion.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...