Ροφήματα από τον κήπο

Βότανα που θωρακίζουν την ευάλωτη γυναικεία υγεία

Κοινά βότανα που καλλιεργούνται εύκολα στον κήπο ή τη βεράντα μπορούν να δώσουν τη λύση σε προβλήματα υγείας που απασχολούν τις γυναίκες κάθε ηλικίας.




Οι ενοχλήσεις που αντιμετωπίζουν οι περισσότερες γυναίκες, πριν και κατά τη διάρκεια της περιόδου, όπως είναι το πρήξιμο, οι πονοκέφαλοι, οι κράμπες, ακόμα και η κακή διάθεση, μπορούν να μειωθούν δραστικά σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Real planet», χάρη σε έξι βότανα.

Για να μειώσετε τον τυμπανισμό, βάλτε μια κουταλιά αποξηραμένο κόκκινο τριφύλλι σε μια κούπα με βραστό νερό, για 15 λεπτά. Μπορείτε να πίνετε 2-3 κούπες την ημέρα μέχρι να υποχωρήσει το «φούσκωμα».

Για τις κράμπες μπορείτε να πιείτε ένα ρόφημα με πιπερόριζα (τζίντζερ) τρεις φορές την ημέρα.

Το μυριόφυλλο επίσης, μειώνει αποτελεσματικά τις κράμπες αρκεί να πίνετε μια κούπα κάθε δύο ώρες έως ότου σταματήσει η ενόχληση.
Ανάλογη δράση έχει και ο δυόσμος, όμως δεν ενδείκνυται για την περίοδο της εγκυμοσύνης καθώς μπορεί να επιφέρει αντίθετα αποτελέσματα.

Ο μαϊντανός, εκτός από το ότι προσφέρει δροσερή αναπνοή, έχει σημαντικές διουρητικές ιδιότητες. Φτιάξτε ένα θεραπευτικό ρόφημα, βάζοντας μια κουταλιά φρέσκο μαϊντανό σε μια κούπα με νερό και αφήστε το για δέκα λεπτά πριν το πιείτε.

Το χαμομήλι έχει διπλή δράση, καθώς ελαττώνει τις κράμπες και απαλλάσσει τον οργανισμό από το άγχος.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...