Abajour: Δείξε μου το καπέλο σου…!

Καρό, ριγέ, λουλουδάτο, με έντονο χρώμα, ακόμα και ταπετσαρία. Τα φωτιστικά αλλάζουν καπέλα (!) και απαρνούνται την κλασική επιλογή: του φλατ κρεμ! Με τους ειδικούς τεχνίτες να εξαφανίζονται σιγά-σιγά, ο παραδοσιακός τρόπος ραφής, αλλά και η δυνατότητα αντικατάστασης των παλαιών γυαλιών και αμπαζούρ, έχουν γίνει πια δυσεύρετα!











 
 
Στην οδό Πραξιτέλους…
Θα βρείτε τεχνίτες που μπορούν να μεταμορφώσουν σε αμπαζούρ οποιοδήποτε ύφασμα. Στον ίδιο δρόμο θα βρείτε επίσης, συλλογές από μοντέρνα φωτιστικά, που ακολουθούν τις γραμμές του διεθνούς ντιζάιν, σε τιμές όμως τοπικής παραγωγής!
Στου Μαντζάκου…
Θεωρείται ο «μάγος» των καπέλων. Ο κ. Μαντζάκος αναλαμβάνει να κατασκευάσει το φωτιστικό της αρεσκείας σας – επιδαπέδιο, επιτραπέζιο, οροφής – συνδυάζοντας λογικές τιμές και ποικιλία σχεδίων, χρωμάτων και υλικών! Το εργαστήριο Μαντζάκου αντικαθιστά και το φθαρμένο καπέλο του αγαπημένου σας φωτιστικού παντρεύοντάς το με τα υφάσματα του καθιστικού σας, ή μπορεί να αξιοποιήσει παλιά ρετάλια δημιουργώντας μικρές φωτεινές εστίες στον χώρο σας.
Ηλία Ηλιού 78, Νέος Κόσμος, 210-92.70.689
Στου Τσίκλη…
Ο Σπύρος Τσίκλης ξεκίνησε από χόμπι την κατασκευή αμπαζούρ στις αρχές της δεκαετίας του 1970. Αργότερα όμως το μεράκι εξελίχθηκε σε οικογενειακή επιχείρηση, η οποία σήμερα ασχολείται και με την κατασκευή φωτιστικών και για επαγγελματικούς χώρους. Ακολουθήστε τις συμβουλές της οικογένειας Τσίκλη, ζητήστε τους να επισκεφθούν τον χώρο σας εάν είναι απαραίτητο, ενώ μπορείτε, με τη βοήθειά τους, να αντιγράψετε από φωτογραφία όποιο σχέδιο αμπαζούρ έτυχε κάποτε να σας αρέσει! Εδώ θα φτιάξετε καπέλα για αμπαζούρ από αέρινες οργαντίνες και μουσελίνες, από απλά υλικά όπως το λινό, το τζιν, το άγριο μετάξι, αλλά και από περίπλοκα όπως η γούνα ή τα λεοπάρ υφάσματα. Στον ίδιο χώρο θα βρείτε επιλογές από πάπυρο, ριζόχαρτο ή ψάθα, όπως και μια μεγάλη γκάμα από κρύσταλλα, τρέσες, κρόσσια και κορδέλες.
Αbat-jour Art, Χαροκόπου 115, Καλλιθέα, τηλ. 210 9530.594, Ελ. Βενιζέλου 207, Ν. Σμύρνη, τηλ. 210 9339.507
Στου Ψυνάκη…
Αρχές της δεκαετίας του 1950 ο Θρασύβουλος Ψυνάκης δημιουργεί ένα μικρό εργαστήριο κατασκευής αμπαζούρ στην οδό Πραξιτέλους. Σήμερα η τέχνη έχει περάσει στα χέρια της κόρης του Όλγας που συνεχίζει την παράδοση. Φημίζεται κυρίως για την χειροποίητη κατασκευή φοδραρισμένων πλισσέ αμπαζούρ. Τα καπέλα Ψυνάκη «πρωταγωνιστούν» στη διαφήμιση, στο θέατρο και στον κινηματογράφο καθώς πολλοί διακοσμητές, σκηνογράφοι, σκηνοθέτες τα επιλέγουν για να δώσουν ατμόσφαιρα εποζής! Ζητήστε από την Όλγα να σας ξεναγήσει στην προσωπική παμπάλαιη συλλογή της με φωτιστικά (τύπου galle, φυσητά, οπαλίνες, ταγέ σκαλιστά) και ίσως βρείτε κάποιο που να ταιριάζει στον δικό σας χώρο. Επίσης στου Ψυνάκη θα βρείτε και διάφορους σκελετούς καπέλων αν θέλετε να πειραματιστείτε μόνοι σας πάνω στην τέχνη του αμπαζούρ!
Πραξιτέλους 41, Αθήνα τηλ 210-32.26.571, 210-32.39.214



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...