Βγάλτα πέρα με τη φρεσκοχωρισμένη κολλητή σου

Το τηλεφώνημα αυτό το φοβάσαι πάντα αλλά ποτέ δεν το αποφεύγεις: η κολλητή σου στην άλλη πλευρά της γραμμής σου ανακοινώνει το χωρισμό με τον επί χρόνια (μήνες) αγαπημένο της και στην προσπάθεια να παρηγορήσεις το κορίτσι αυτό, είναι πιθανό να πεις με μιας τα πιο λάθος πράγματα!

Εκτός από τη γαβάθα παγωτό και την κανάτα Μαργαρίτα ποιά είναι τα "ναι" και τα "όχι" στο χωρισμό της κολλητής σου:
2. Μην παραδεχθείς ότι δεν δεν τον χώνεψες ποτέ τον πρώην καλό της:
Ωραία! Εσύ ποτέ δεν χώνεψες τον πρώην της κολλητής και μάλιστα στο μυαλό σου ήταν εκείνος που έφταιγε επειδή απομακρυνθήκατε οι δυο σας. Τώρα όμως, ούτε η ώρα είναι να του σύρεις τα εξ αμάξης και έχε πάντα στο μυαλό σου, πως αν εκείνος επανέλθει και τα ξαναβρούν, θα θυμηθεί όσα της είπες και θα του τα ξεφουρνίσει σαν ζεστό φραντζολάκι. Άσε που θα τα βάλει μαζί σου και με την κοροϊδία που της πουλούσες τόσο καιρό που έλεγες ψέματα για το πόσο τον συμπαθούσες τον πρώην της.
3. Μην την πρήζεις με το δικό σου χωρισμό:
Ενώ ξεκινά να σου μιλά για τις αιτίες που έφεραν το χωρισμό, εσύ συνειδητοποιείς πως όλα έγιναν ακριβώς όπως τότε που χώρισες κι εσύ. Έτι, ξεκινάς να μιλάς για το δικό σου χωρισμό και όλες τις ανατριχιαστικές του λεπτομέρειες. Σταμάτα! Τώρα είναι η δική της ώρα να πονέσει για τον άντρα που έχασε! Ο δικός σου ο ρόλος είναι να την ακούσεις περισσότερο και λιγότερο να μιλάς!
4. Μην την πιέζεις να τα ξαναβρεί μαζί του αμέσως:
Μπορεί ο πρώην της να είναι ο ξαδερφός σου, ο κολλητός του καλού σου ή ο ίδιος ο αδερφός σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να την σπρώξεις να τα ξαναβρεί μαζί του απλά και μόνο γιατί αυτό βολεύει εσένα!
5. Μην της ορκίζεσαι πως είσαι σίγουρη ότι εκείνος θα γυρίσει:
Αν δεν του έχεις μιλήσει για να ξέρεις τις προθέσεις του (που και πάλι επίφοβο είναι), μην μπεις στη διαδικασία να δώσεις ψεύτικες ελπίδες στην κολλητή για την επιστροφή του καλού της! Ουσιαστικά θα την μετατρέψεις σε πιστή Πηνελόπη που περιμένεις δεκαετίες ολόκληρες ένα φάντασμα!
6. Μην της επισημάνεις ότι υπάρχουν κι άλλες "πορτοκαλιές":
Σίγουρα στο μέλλον η φίλη σου θα γνωρίσει ένα νέο αγόρι και θα αποκτήσει νέους θαυμαστές. Αυτή τη στιγμή όμως, το τελευταίο που θα ήθελε να ακούσει είναι πως υπάρχουν άντρες διαθέσιμοι για εκείνη!
7. Μην την ενθαρρύνεις να βρει άλλον:
Στα πλαίσια του προηγούμενου όχι, προσπάθησε να την αποθαρρύνεις να βρει στο καπάκι ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον. Σκέψου πως την επόμενη ημέρα, μπορεί να νιώθει άσχημα ή να την φάνε οι τύψεις για το σεξ που έκανε με ένα άγνωστο και να ρίχνει το φταίξιμο σε σένα που δεν την προφύλαξες.
Τα "ναι":
Α. Κράτα για τον εαυτό σου τις φήμες για τα ξενοκοιτάγματά του:
Ας πούμε ότι το τελευταίο διάστημα, φίλοι και γνωστοί σου μιλούσαν για τα τσιλημπουρδίσματα του πρώην της κολλητής. Και έστω ότι όσα μάθαινες έχουν μια βάση αλήθειας. Τώρα, μπορείς να κρατήσεις για τον εαυτό σου τις φήμες αυτές και να μην κάνεις τη φίλη ακόμα πιο χάλια!

Β. Κράτα το κινητό (το σταθερό, το Facebook) μακρυά της:
Εκείνη μπορεί να θέλει να του μιλήσει σαν τρελή αλλά εσύ πρέπει να φροντίσεις να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της ανέπαφη. Ειδικά, αν έχει πιει πολύ ή είναι στα πρόθυρα της κατάρρευσης, μην την αφήσεις να του μιλήσει και να του δώσει το δικαίωμα να την ακούσει έτσι χάλια.
Γ. Κάν' την να ξεχαστεί:
Τώρα είναι η ώρα να δράσεις σαν φάρμακο για την κολλητή και να κανονίσετε να περάσετε μαζί όσο χρόνο μπορείτε περισσότερο. Κάντε δραστηριότητες, πηγαίνετε ένα ταξιδάκι και γενικά ελάτε όσο πιο κοντά γίνεται, μέχρι να ξεχάσει και το όνομα του πρώην που την πίκρανε.
Δ. Άκουσέ την!
Αυτή τη στιγμή η φίλη σου δεν είναι σε θέση, ούτε να ακούει πόσο καλό παιδί ήταν εκείνος, ούτε να δέχεται τις προσβολές που αραδιάζουν οι γύρω εναντίον του. Τώρα, πρέπει να γείρεις τον ώμο σου για να κλάψει και να σου μιλήσει για όσα εκείνη βρίσκει απαραίτητα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...