Φροντίζω το σώμα μου στα 40

Μόλις πατήσετε τα σαράντα, ορμόνες, βαρύτητα και ακόμη βραδύτερος μεταβολισμός στήνουν το prive πάρτι τους κι εσείς δεν είστε καλεσμένη. Πιθανότατα, ακόμη κι όσες γυναίκες δεν έπαιρναν εύκολα κιλά, να δουν τώρα μια διαφορά.

Αυτό που χρειάζεστε είναι ψυχραιμία, υπομονή κι ακόμη περισσότερο άσκηση. 

       Ενδώστε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα σε αερόβια άσκηση, αλλά προσθέστε και κάποιες ασκήσεις με βάρη. Πρέπει να βρειτε το χρόνο να το κάνετε επιμελώς και φροντίστε, τουλάχιστον για τις πρώτες φορές, μέχρι να συνηθίσετε, να έχετε έναν γυμναστή να σας δείχνει πώς ακριβώς γίνονται οι ασκήσεις.

       Η κοιλιακή περιοχή στις γυναίκες είναι η πιο ευάλωτη, γι’ αυτόν τον λόγο οι pilates είναι η τέλεια άσκηση, ενώ μη παραμελείτε τους κοιλιακούς σας. 

       Η δεκαετία των σαράντα ίσως είναι και η πιο «φιλοσοφική» δεκαετία, μιας και οι περισσότερες γυναίκες έχουν γίνει μητέρες, έχουν μια ικανοποιητική καριέρα, εντός ή εκτός σπιτιού, η κοινωνική τους ζωή είναι πλέον δικό τους δημιούργημα, χωρίς "πρέπει" και ανόητες υποχρεώσεις, ενώ η σεξουαλική τους ζωή βρίσκεται στο απόγειο. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό να αναζητήσετε μέσω της γυμναστικής σας, και πνευματική πληρότητα. Μη φοβηθείτε τη γιόγκα και τον διαλογισμό. 
Πηγή : www.nooz.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...