Άμεση ανακούφιση από το στρες

Όλες έχουμε βρεθεί κάτω από έντονο στρες, και ίσως πάνω από μία φορά. Το σημαντικό είναι να ξέρουμε πώς μπορούμε να αντιμετωπίσουμε μία κρίση έντονου στρες on the spot.

1. Πάρτε μαθήματα αναπνοής: ο τρόπος με τον οποίο αναπνέουμε καθορίζει το πώς αντιδρά το σώμα μας. Μπορεί να πυροδοτήσει μια έκρηξη άγχους ή να βοηθήσει στο να φύγει το αρνητικό συναίσθημα. Μάθετε πώς να αναπνέετε βαθιά, και όχι επιφανειακά και γρήγορα. Αυτό θα βοηθήσει στο να μην απελευθερωθούν οι ορμόνες που δημιουργούν ένταση και άγχος.

       2. Πείτε όχι στον καφέ και ρίξτε το στο τσάι. Έρευνες έχουν δείξει ότι το να καταναλώνει κανείς καθημερινά μαύρο τσάι έχει ευεργετικές συνέπειες στον οργανισμό του, βοηθώντας τον ευκολότερα να απαλλαγεί από το έντονο στρεσάρισμα. 

       3. Εάν ανήκετε στην κατηγορια του «πνίγομαι σε μια κουταλιά νερό», βάλτε μια σειρά στη ζωή σας, ξεκινώντας από τα εύκολα. Τακτοποιήστε τις άμεσες υποχρεώσεις σας, οργανώστε το γραφείο σας, ξεκαθαρίστε τον πανικό που επικρατεί στην τσάντα σας. Αν βάλετε μία πρώτη τάξη στα απλά πράγματα, η συνέχεια, στα πιο σοβαρά, θα έρθει φυσικά.

       4. Μη ξεκινάτε την ημέρα σας, σα να βρίσκεστε στον αυτόματο πιλότο. Δώστε σημασία στο κάθε πράγμα που κάνετε. Όταν πλένετε τα πιάτα ή στρώνετε το κρεβάτι, κάντε το συνειδητά. Η επανάληψη γνώριμων συνηθειών προσφέρει ένα αίσθημα ηρεμίας. 





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...