Η τσάντα έχει τη δική της ιστορία

Μια φορά και έναν καιρό οι γυναίκες φύλαγαν τα πολύτιμα υπάρχοντά τους σε πουγκιά δεμένα στη μέση τους, μέσα από τα ρούχα τους.

Όταν η μόδα επέβαλλε λεπτότερα υφάσματα και πιο στενές γραμμές στα ρούχα τα πουγκάκια δεν χωρούσαν πια να κρυφτούν εντός τους και τη θέση τους πήραν μικρά τσαντάκια, σε σχήμα βιβλίου στα οποία οι κυρίες κουβαλούσαν το μαντίλι και τα αρωματικά έλαιά τους.

Τότε ήταν, στη Βικτοριανή περίοδο ακόμα, που γεννήθηκε η ιδέα της clutch bag που μεσουράνησε στη μόδα αργότερα και, συγκεκριμένα, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο όταν τα πάντα μίκραιναν -για οικονομικούς λόγους- και δεν έπαψε ποτέ να αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα trends της γυναικείας εμφάνισης. Πολύ πολύ αργότερα έκαναν την εμφάνισή τους οι μεγάλου μεγέθους τσάντες οι οποίες μπορούσαν να χωρέσουν τα χρειαζούμενα μιας ολόκληρης ημέρας των πολυάσχολων κατόχων τους.

Οι θρυλικότερες τσάντες όλων των εποχών δεν είναι άλλες από την 2.55 της Chanel, την Birkin bag του Hermes, την Baguette του Fendi, την LV Speedy του Louis Vuitton και την Jackie O (ή Bouvier) του Gucci που παρά τις τσουχτερές τιμές τους εξακολουθούν να αποτελούν desiteratum κάθε φασιονίστα που σέβεται τον εαυτό της.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...