Πάρτι στο γυμναστήριο

ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ, ΑΛΛΑ ΕΣΕΙΣ ΒΑΡΙΕΣΤΕ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΕΤΕ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ; ΙΣΩΣ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟ ΝΕΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ FITNESS, ZUMBA.

Θα μπορούσε να λέγεται και το «λάθος του γυμναστή», σε αντιστοιχία προς το «λάθος του μάγειρα» - ένα δημοφιλές όνομα πιάτων στα μεζεδοπωλεία για συνταγές που ανακαλύφθηκαν τυχαία. Μια μέρα κάπου στα μέσα της δεκαετίας του ’90, ο Κολομβιανός γυμναστής δημοσιοτήτων Μπέτο Περέζ διαπίστωσε, φτάνοντας στο μάθημά του, ότι είχε ξεχάσει την κασέτα με τη μουσική για την αεροβική. Η μόνη λύση για να μην αναβληθεί το μάθημα ήταν να χρησιμοποιήσει μια κασέτα με λάτιν που είχε στο αυτοκίνητό του. Πάνω σε αυτή, λοιπόν, αυτοσχεδίασε ένα νέο πρόγραμμα, το οποίο εξελίχθηκε στη Zumba, μια μορφή άσκησης που από τον Ιούλιο του 2009 διδάσκεται σε 75 διαφορετικές χώρες.
Πλέον, η Zumba ήρθε και στην Ελλάδα, για να προσφέρει μια εναλλακτική σε όσες γυναίκες ονειρεύονται ένα γραμμωμένο σώμα αλλά έχουν βαρεθεί τα συνηθισμένα ομαδικά προγράμματα. Γιατί η Zumba συνδυάζει την αεροβική με στοιχεία από πολλά διαφορετικά είδη χορών: σάλσα, μερένγκε, ρέγκετον, σάμπα, χιπ-χοπ, τσα τσα, φλαμένκο, ακόμη και χορό της κοιλιάς. Φορέστε λοιπόν τη φόρμα και τα αθλητικά σας και ετοιμαστείτε για το πάρτι της εβδομάδας: μία ώρα ξέφρενου χορού στο γυμναστήριο!


www.zumba-greece.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...