Στρατηγικές Συμμαζέματος

Δε απαιτούνται ώρα και κόπος για να δείχνει – και να είναι – το σπίτι σας τακτοποιημένο και φροντισμένο. Τρόπο χρειάζεται, ή, οκ, για να είμαστε ειλικρινείς, τρόπους.

  1. εάν στην κρεβατοκάμαρά σας επικρατεί χάος από ρούχα που σέρνονται εδώ κι εκεί, αγοράστε επιπλέον κρεμάστες. Πάντα υπάρχει χώρος για να μπουν όλα στη θέση τους και κρεμασμένα. 

       2. μας το λέγαν οι παλιότερες νοικοκυρές και κάναμε ότι δε μας αφορούσε. Η αλήθεια όμως είναι ότι εάν δε δημιουργείς τον χαμό τον ίδιο μέσα στο σπίτι, τότε δεν θα χρειάζεται και να τον «δαμάσεις». Για παραδειγμα, όταν μαγειρεύετε, αντί να αφήσετε να μαζευτούν όλα τα πιάτα μετά το γεύμα, εκμεταλλευτείτε τα λεπτά που δε χρειάζεται να επιβλέπετε το φαγητό και αρχίστε να πλένετε και να τακτοποιείτε. 

       3. για μικροαντικείμενα που σας αρέσει να μαζεύετε ή περιοδικά που δυσκολεύεστε να ξεφορτωθείτε, απλά αποθηκεύστε τα σε όμορφα κουτιά, που και παίζουν ρόλο διακοσμητικό και πρακτικό. 

       4. τα παιδιά σας μπορούν να μάθουν εύκολα και δημιουργικά να μαζεύουν τα παιχνίδια τους και να τακτοποιούν τον χώρο τους, εάν εσείς έχετε τη διάθεση να τα μάθετε. Επινοήστε ένα παιχνίδι, όπου σκοπός θα είναι να συμμαζέψουν το δωμάτιό τους στον λιγότερο δυνατό χρόνο. 


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...