Σύγχρονοι Ρωμαίοι και Ιουλιέτες «κρεμιούνται» στη Βερόνα

Ένας σύγχρονος Ρωμαίος παντρεύτηκε επιτέλους το κορίτσι του την Δευτέρα, όταν η πόλη της Βερόνα, στην βόρεια Ιταλία, εγκαινίασε το μπαλκόνι, πάνω στο οποίο η Ιουλιέτα μαράζωνε για τον αγαπημένο της, ως χώρο για γάμους.

Η οικία του 13ου αιώνα της οικογένειας Capello -τα μέλη της οποίας πιστεύεται ότι είναι απόγονοι των Καπουλέτων, από το έργο του Σαίξπηρ «Ρωμαίος και Ιουλιέτα»- αποτελεί εδώ και χρόνια τόπο προσκυνήματος για τους απανταχού ερωτευμένους, οι οποίοι σκαλίζουν μηνύματα αγάπης στους τοίχους της.

Τώρα, το Δημαρχείο της Βερόνα προσφέρει στα ζευγάρια την δυνατότητα να ακολουθήσουν τα βήματα των δύο χτυπημένων από την μοίρα εραστών του Σαίξπηρ και να δουν με τα ίδια τους τα μάτια το μέρος όπου εκείνοι ερωτεύτηκαν και θανατώθηκαν.

Ο πρώτος Ρωμαίος που εκμεταλλεύτηκε αυτήν την δυνατότητα είναι ο διάσημος Ιταλός ποδοσφαιριστής Luca Ceccarelli, ο οποίος παίζει στην τοπική ομάδα της Βερόνα.

«Νιώθω πολύ συγκινημένος. Ξέρετε, ο γάμος δημιουργεί πάντα έντονα συναισθήματα ειδικά με μία τέτοια ατμόσφαιρα», είπε ο απαστράπτοντας Ceccarelli, λίγο πριν ανταλλάξει τις βέρες με την Ιουλιέτα του, την Irene Lamforti. «Ελπίζουμε ότι αυτό θα μας φέρει μεγάλη τύχη».

Βέβαια, όλα αυτά δεν γίνονται με το αζημίωτο. Το κόστος μίας συνηθισμένης άδειας πολιτικού γάμου στην Ιταλία είναι περίπου 45 ευρώ. Στην Βερόνα, όμως, το κόστος για τους μη-Ευρωπαίους πολίτες είναι περίπου 900 ευρώ, ενώ για τους Ευρωπαίους αλλά όχι Βερονέζους πολίτες είναι περίπου 700 ευρώ.

Με τέτοιες τιμές είναι λογικό τα ζευγάρια να ελπίζουν σε ένα ευτυχισμένο τέλος.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...