Κτιστοί πάγκοι παντού

Ένας κτιστός πάγκος μπορεί να αποτελέσει το βασικό έπιπλο σε οποιοδήποτε χώρο του σπιτιού, εσωτερικό ή εξωτερικό. Σε μοντέρνο ή παραδοσιακό στιλ, θα αναλάβει όποιο ρόλο του αναθέσουμε: τραπέζι φαγητού, πάγκος εργασίας, μπαρ για τους φίλους, διαχωριστικό πάσο ή και όλα αυτά συγχρόνως!
Μια ιδέα που μπορεί να προσαρμοστεί θαυμάσια σε εσωτερικούς, ημιυπαίθριους ή εξωτερικούς χώρους. Πολύχρωμες ψηφίδες καλύπτουν το κτιστό πάσο δίνοντάς του τη χαρούμενη όψη που ταιριάζει σε ένα στοιχείο προορισμένο να προσελκύσει γύρω του όλη την παρέα.  

Η στιλπνότητα του γρανίτη σε συνδυασμό με τις αδρές επιφάνειες του σοβά δίνουν στην κουζίνα ενός παραδοσιακού σπιτιού μια μινιμαλιστική αίσθηση, με απόλυτη συνέπεια στη λειτουργικότητα και την αισθητική του χώρου. Την ίδια στιγμή το κτιστό πάσο αναδεικνύεται σε βασικό στοιχείο του δωματίου χωρίς όμως να διασπά τη χρωματική ομοιογένεια που δημιουργούν οι κυρίαρχες γήινες αποχρώσεις.
Ο χαμηλός τοίχος που διαχωρίζει την κουζίνα από τους υπόλοιπους χώρους αποτελεί και την πλάτη ενός κτιστού πάσο. Ο γυμνός σοβάς  και οι υπόλευκοι τόνοι κυριαρχούν σε έναν απόλυτα μινιμαλιστικό αλλά και γοητευτικό χώρο.
Ανάμεσα στα λουλούδια του κήπου ο κτιστός πάγκος δημιουργεί ένα διακριτικό μπαρ αλλά και καλύπτει όλο τον εξοπλισμό μιας γωνιάς για υπαίθριο μαγείρεμα. Μικρά τετράγωνα πλακάκια στις αποχρώσεις του cotto επενδύουν όχι μόνο την οριζόντια επιφάνεια του πάγκου αλλά και την κατακόρυφη περιμετρική  προεξοχή, εξισορροπώντας τους λιτούς όγκους που συνθέτουν το πάσο.
Μια σειρά από ψηλές καρέκλες μετατρέπει το πάσο σε ένα χρήσιμο τραπέζι πρόχειρου φαγητού για την παρέα μπροστά στην μικρή αλλά καλά εξοπλισμένη κουζίνα του ημιυπαίθριου χώρου. Η επένδυση με πλακάκια όλων των επιφανειών διευκολύνει την καθαριότητα ενώ τα δύο εντυπωσιακά μπρούτζινα φωτιστικά προσφέρουν τον απαραίτητο φωτισμό, ακολουθώντας την οριοθέτηση του ευθύγραμμου κτιστού πάγκου.
Ένας μονοκόμματος όγκος πέτρας αποτελεί το καπάκι του κτιστού υπαίθριου πάγκου που χρησιμεύει σαν τραπέζι στον κήπο. Οι αδρές επιφάνειές του μένουν αναλλοίωτες κάτω από όλες τις καιρικές συνθήκες τονίζοντας τη διαχρονική παρουσία του μέσα σε ένα απόλυτα φυσικό περιβάλλον. 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...