Γνωρίστε τα λουλούδια από λατέξ.

Οι ανθοδιακοσμητές λένε ότι τώρα πια είναι προτιμότερο να χρησιμοποιούνται τεχνητά λουλούδια σε συνθέσεις, από το να ψάχνει κανείς να συλλέξει φρέσκα λουλούδια από τον κήπο του κάθε πρωί. Φυσικά δεν μιλούν για τα δύσκαμπτα πλαστικά λουλούδια του παρελθόντος, αλλά για λουλούδια φτιαγμένα από λατέξ τα οποία έχουν αλλάξει δραματικά την βιομηχανία τεχνητών λουλουδιών τα τελευταία χρόνια.
Αν δεν γνωρίζετε τι είναι τα λατέξ λουλούδια, θα θέλαμε να σας δώσουμε εδώ μερικές πληροφορίες. Τα λατέξ λουλούδια είναι υψηλότερης ποιότητας, πολύ εντυπωσιακότερα σε εμφάνιση και στις περισσότερες περιπτώσεις πιο αληθοφανή από τα κοινά μεταξωτά λουλούδια. Μερικές φορές μάλιστα οι συνθέσεις με λατέξ λουλούδια μοιάζουν σαν είναι φτιαγμένες με αληθινά λουλούδια.

Στα εργοστάσια της Ασίας, ειδικευμένοι καλλιτέχνες φτιάχνουν χάρτινα καλούπια για κάθε σχέδιο και μετά τα καλύπτουν με λατέξ. Τα στεγνώνουν μετά κάτω από τον τροπικό ήλιο της Νοτιανατολικής Ασίας. Κατόπι όλα τα τμήματα δένονται μεταξύ τους με τη χρήση σύρματος, κόλλας, και χάρτινης ταινίας ανθοδετικής. Το αποτέλεσμα είναι να σχηματίζονται πανέμορφα εξωτικά λουλούδια και συνδυασμοί. Τα λατέξ λουλούδια παράγονται σε όλα τα χρώματα ή συνδυασμούς χρωμάτων.

Οι ανθοδιακοσμητές λένε: "Τα λατέξ λουλούδια έχουν πιο μαλακά πέταλα και είναι πιο εύκολο να τα συνθέσεις. Και δεν ενδιαφέρονται φυσικά να μας κάνουν να νοιώσουμε κόμπλεξ κατωτερότητας, όπως ο συγγραφέας ενός άρθρου σχετικού με την "ποιότητα ζωής" που ωρυόταν: "Τα φρέσκα λουλούδια πρέπει να κοσμούν κάθε δωμάτιο μέσα στο σπίτι."

"Οι γυναίκες σήμερα είναι πολύ απασχολημένες για να περιποιούνται τα φρέσκα λουλούδια κάθε μέρα," αντιπαραθέτουν οι ανθοδιακοσμητές τεχνητών λουλουδιών. Και έχουν δίκιο!
 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...