Γλάστρες με καρπούς

Υπάρχει μια ολόκληρη σειρά από ποικιλίες φρούτων και λαχανικών που μπορούν να μεγαλώσουν μέσα στις γλάστρες σας. Αν θέλετε να επιλέξετε κάποιο πολύ συγκεκριμένο είδος αγοράστε σπόρους. Αλλιώς μπορείτε να πάρετε στο σπίτι σας έτοιμα φυτά που θα βοηθήσετε με τη φροντίδα σας να καρποφορήσουν.

Δοκιμάστε να ξεκινήσετε με φυτά όπως οι γλυκές και οι chilli πιπεριές, οι μελιτζάνες, οι τομάτες. Αποφύγετε όσα έχουν μεγάλο μέγεθος, όπως τα λαχανάκια Βρυξελλών, και χρειάζονται πολύ νερό για να μεγαλώσουν. Διαλέξτε επίσης ποικιλίες μαρουλιών με λίγα φύλλα που αναπτύσσονται ευκολότερα. Ιδανικά για τις γλάστρες σας είναι και πολλά αρωματικά βότανα.
Αν πάρετε σπόρους, ακολουθήστε πιστά τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία. Βάλτε πρώτα σε μικρές γλάστρες για να μεταφυτέψετε αργότερα. Για μεγαλύτερα φυτά που παράγουν φρούτα όπως μούρα, σύκα, ροδάκινα και βερίκοκα, αναζητήστε το κατάλληλο χώμα και μεγαλύτερου μεγέθους γλάστρες. Αν φυτέψετε βολβούς θα χρειαστείτε πιο βαθιά γλάστρα. Προτιμήστε τις πλαστικές γλάστρες γιατί οι πήλινες, αν και ομορφότερες, απορροφούν το νερό, με αποτέλεσμα να στεγνώνει το φυτό γρηγορότερα. Στον πάτο κάθε γλάστρας βάλτε ειδικούς κρυστάλλους που συγκρατούν το νερό. Στηρίξτε καθώς μεγαλώνουν τα κλαδάκια της πιπεριάς και της μελιτζάνας με καλαμάκια ώστε να μην λυγίσουν από το βάρος των καρπών.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...