Δημιούργησε το δικό σου, μοναδικό στιλ!

Το προσωπικό σου στιλ είναι αυτό που σε χαρακτηρίζει, σε κάνει να ξεχωρίζεις και σου δίνει ταυτότητα! 

Ενδεικτικό της προσωπικότητας και της διάθεσης σου, το στιλ σου λέει πολλά για εσένα στους άλλους για το ποια είσαι και μαζί με το πρόσωπο και το σώμα σου δημιουργεί μια εντύπωση σε όσους σε γνωρίζουν πρώτη φορά!

Ίσως να μην είναι ο σωστός τρόπος να κρίνεις κάποιον, αλλά τελικά όλες το κάνουμε! Για το λόγο αυτό, βρες το προσωπικό σου στιλ που θα εκφράζει όσο το δυνατόν καλύτερα, αυτό που πραγματικά είσαι!

Αρχικά σκέψου τι μπορεί να λέει η εμφάνιση σου για εσένα σε κάποιον/α που δε σε γνωρίζει: "μόλις τώρα βρήκα αυτό το μπλουζάκι στο πάτωμα και το φόρεσα" ή "κοίταξε με!" ή μήπως "μη με κοιτάζεις!", ίσως και " θέλω να μείνω για πάντα νέα και σέξι!". Το στιλ σου πρέπει να λέει για εσένα μία και μόνο φράση: " μου αρέσει ο εαυτός μου. Είμαι ξεχωριστή και μου αρέσει να εκφράζομαι ελεύθερα!".

Καλό είναι να ξέρεις τι είναι in και τι out ανά σεζόν, αλλά δεν πρέπει να αφήνεις τη μόδα να καθορίζει το ντύσιμο σου! Σημασία έχει να βρεις το στιλ που σε εκφράζει και σε κάνει να νιώθεις άνετα! Μη μπερδεύεις τη μόδα με το στιλ, γιατί όπως λέει και ο Yves Saint Laurent: " η μόδα χάνεται ενώ το στιλ κρατάει για πάντα". Διάβασε παρακάτω πώς θα καταφέρεις να αναπτύξεις το προσωπικό σου στιλ με τη βοήθεια της μόδας, λίγη παραπάνω προσπάθεια και πολύ κουράγιο έτσι ώστε να νιώθεις ο εαυτός σου και να περάσεις το σωστό μήνυμα στους άλλους!

Ρίξε μια ματιά στη ντουλάπα σου: έχεις πολλά πολύχρωμα τoπ, funky, μαύρα ρούχα , με κρόσσια; Γράψε σε ένα χαρτάκι τις πέντε πρώτες λέξεις που σου έρχονται στο μυαλό όταν κοιτάζεις την ντουλάπα σου!

Ποια διάσημης το στιλ σου αρέσει; το bohemian chic της Σιένα Μίλερ, η κλασική κομψότητα της Βικτώρια Μπέκαμ ή το σέξι στιλ της Σκάρλετ Γιόχανσον; Όλες παίρνουμε ως πρότυπο κάποια διάσημη της οποίας το στιλ μας αρέσει. Ρίξε μια ματιά σε φωτογραφίες της celebrity που θαυμάζεις το στιλ, έτσι ώστε να πάρεις ιδέες για τις μελλοντικές σου εμφανίσεις!

Πέταξε τα άχρηστα: με κάποιο τρόπο όλες καταλήγουμε να έχουμε στη ντουλάπα μας με ρούχα που δε μας αρέσουν καθόλου. Χάρισε τα ρούχα που δεν έχεις έτσι κι αλλιώς σκοπό να ξαναφορέσεις έτσι ώστε να αφήσεις χώρο για τα νέα κομμάτια που θα εμπλουτίσουν την γκαρνταρόμπα και το στιλ σου!

Τι θες να λένε τα ρούχα σου για εσένα: βρες και γράψε σε ένα χαρτάκι, τρείς λέξεις που περιγράφουν με τον καλύτερο τρόπο την ιδανική γκαρνταρόμπα για εσένα, όπως π.χ.: αστεία, θηλυκή, δυναμική και κάθε φορά που πρόκειται να αγοράσεις κάποιο καινούργιο ρουχαλάκι σκέψου αν έχει τις προϋποθέσεις που θέλεις. Αν όχι, βάλτο πάλι πίσω στο ράφι και αγόρασε ρούχα που σου αρέσουν πραγματικά και θα τα φορέσεις. Μόνο τότε θα κάνεις βήματα προς το δικό σου προσωπικό στιλ!

Πάρε τα ρίσκα σου: μην ξεχνάς ότι η μόδα έχει πλάκα! Αν το μωβ σου φέρνει κρίσεις πανικού, "χαλάρωσε" το λούκ σου με τα αγαπημένα σου κόκκινα σκουλαρίκια ή με μια ζώνη που θα σε μετατρέψει σε fashion icon! Με όπλο το σώμα σου θα δημιουργήσεις το δικό σου προσωπικό στυλ που θα γίνει αντικείμενο συζήτησης μόνο αν τολμήσεις. Τόλμησε να φορέσεις αυτά που άλλες δε θα τολμούσαν, πειραματίσου με τα διάφορα στιλ γιατί έτσι μόνο θα βρεθείς κοντά στο δικό σου προσωπικό στιλ!

Προσπάθησε λίγο παραπάνω: αν όλη σου η ντουλάπα είναι από το zara και τα υπόλοιπα γνωστά καταστήματα της κατηγορίας τότε δε χρειάζεται να απορείς που δε μπορείς να δημιουργήσεις το δικό σου στιλ, όταν όλες ψωνίζουν από εκεί! Θα χρειαστεί να ψάξεις λίγο περισσότερο αν θες να φτιάξεις το αυθεντικό, προσωπικό σου στιλ!

Πες ναι στα αξεσουάρ: γιατί είναι ο πιο οικονομικός και εύκολος τρόπος να ανανεώσεις το στιλ σου π.χ. με ένα υπέροχο ζευγάρι σκουλαρίκια ή ένα εντυπωσιακό βραχιόλι χωρίς να ξοδέψεις μια περιουσία!

Γίνε το επίκεντρο της προσοχής: έχεις γεμίσει τη ντουλάπα σου με μαύρα μπλουζάκια και δεν τολμάς να βάλεις άλλο χρώμα; Σκέψου ποιο είναι το αγαπημένο σου χρώμα και αγόρασε ένα φόρεμα σε αυτό ακριβώς το χρώμα! Μη φοβάσαι να γίνεις αντικείμενο θαυμασμού και παράδειγμα προς μίμηση! Φόρεσε το συνδυασμένο με το πιο γλυκό σου χαμόγελο και βγες εκεί έξω έτοιμη να εντυπωσιάσεις!

Και μην ξεχνάς ότι πάνω από όλα στιλ είναι να ξέρεις ποια είσαι και τι θέλεις να πεις χωρίς να σου καίγεται καρφάκι!

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...