Είναι το άλλο σας μισό στο sex;

Όσο είστε μαζί του στα επίμαχα πρώτα ραντεβού, δεν μπορείτε παρά να αναρωτιέστε: αυτές οι ωραίες βραδιές θα έχουν το… αίσιο τέλος που τους αξίζει;

Το Glamour σας δίνει τις (ομολογουμένως αναπάντεχες) ερωτήσεις που πρέπει να κάνετε στον εαυτό σας, πριν περάσετε μαζί στο καυτό κυρίως πιάτο.


1.Τι διαφορά ύψους έχετε;
Δεν είναι ότι οι ψηλές γυναίκες και οι κοντοί άντρες δεν μπορούν να ταιριάξουν (δείτε τον Τομ Κρουζ και τη Νικόλ Κίντμαν, ουπς, Κέιτι Χολμς). Απλώς στη διάρκεια του σεξ βοηθά πολύ εκείνος να έχει μακρύτερο σώμα. Αν δεν έχει, ίσως περάσετε όλη την ώρα «από πάνω του» ή κουλουριασμένη σε ιεραποστολικό, ώστε να μπορείτε παράλληλα να φιλιέστε.
Δεν έχει σημασία πόσο μακριά είναι τα πόδια του, έτσι κι αλλιώς δεν πρόκειται να κάνει πολλά με αυτά, εκτός κι αν είναι απίστευτα εφευρετικός ή μέλος τσίρκου. Αλλά αν ο κορμός του είναι κοντός και ο δικός σας μακρύς, σε κάθε  παλινδρομική κίνηση θα πιέζει το στήθος σας με τους ώμους του ή θα χτυπάει το σαγόνι σας με το κεφάλι του: λίγο άβολο, n’est pas? Η ιδανική αναλογία είναι είτε να έχετε ακριβώς το ίδιο μήκος κορμού ή ο δικός του να είναι 8 με 10 πόνους μακρύτερος – έτσι, την ώρα που θα βρίσκεται μέσα σας θα μπορεί να σας φιλάει και να σας αγκαλιάζει άνετα. Και φυσικά είναι πάντα πιο ευχάριστο να ρίχνετε λίγο πίσω το κεφάλι σας για να δεχτείτε το πρώτο φιλί του από το να προσπαθείτε να τον βοηθήσετε να σας φτάσει. Βέβαια, από την άλλη, αν τα καταφέρνουν ο Τομ και η Κέιτι…

2. Έχετε συνείδηση του σώματός σας; 
Όταν δυο άνθρωποι είναι συμβατοί ερωτικά, συνήθως έχουν αίσθηση της φυσικής παρουσίας ο ένας του άλλου. Για παράδειγμα, την ώρα που σας δίνει το ποτό που σας παράγγειλε στο μπαρ, παρατηρήστε αν θα το πάρετε άνετα χωρίς καμία παρανόηση όσον αφορά το χέρι στο οποίο το τείνει. Ή όταν περπατάτε ο ένας δίπλα στον άλλο, προσέξτε αν ασυνείδητα και αβίαστα συντονίζετε το βήμα σας. Από την άλλη, αν συνεχώς τα ποτά σας προσγειώνονται στο πάτωμα, αν δεν κατανοείτε σε ποιο μάγουλο κατευθύνονται τα χείλη του όταν πηγαίνει να σας φιλήσει, με αποτέλεσμα να συγκρούονται οι μύτες σας, ή αν τρέχετε για να τον προφτάσετε στον δρόμο, είναι πολύ πιθανόν να αντιμετωπίσετε τις ίδιες ασυμβατότητες στο κρεβάτι. Αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα ότι θα κάνετε κακό σεξ, αλλά ότι δεν διαθέτετε την ενστικτώδη αμοιβαιότητα που απαιτείται για συναρπαστικό σεξ.

3. Μιλάτε την ίδια γλώσσα;
Προσέξτε τις λέξεις που χρησιμοποιεί όταν περιγράφει συναισθήματα. Μέσα από αυτές μπορείτε να κατανοήσετε πώς αντιλαμβάνεται τον κόσμο – και κατ’ επέκταση το σεξ. Η μέθοδος του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (www.nlp.com, www.nlp.gr) υποστηρίζει πως αντιμετωπίζουμε τον κόσμο με 3 τρόπους: βλέπουμε, ακούμε, αισθανόμαστε. Οι άνθρωποι που «βλέπουν» συνήθως χρησιμοποιούν εκφράσεις του τύπου «βλέπεις τι εννοώ;» ή «κοίτα τι συμβαίνει», ενώ οι ακουστικοί τύποι μεταχειρίζονται φράσεις όπως «άκου» ή «ναι, ακούω τι μου λες». Από την άλλη, οι τύποι που αισθάνονται, λένε πράγματα του στιλ «Νιώθω σαν να…» ή «Αισθάνθηκα πολύ παράξενα…». Καθώς λοιπόν κουβεντιάζετε, παρατηρήστε πώς περιγράφετε καθετί – κι εσείς κι αυτός. Αν ανήκετε στο ίδιο είδος, είναι πολύ πιο πιθανό να ταιριάξετε και στο σεξ. Οι ακουστικοί τύποι συνήθως αγαπούν το dirty talking, οι οπτικοί θέλουν τα φώτα ανοιχτά, ενώ εκείνοι που αισθάνονται επικεντρώνουν κυρίως στο πώς βιώνουν μια κατάσταση. Μη με παρεξηγήσετε: οι διαφορετικοί τύποι μπορούν κάλλιστα να κάνουν πολύ καλό σεξ, απλώς ίσως να μη δείχνει τόσο φυσικό όσο με ένα perfect match.

4. Ακούτε ο ένας τον άλλο;
To να τον ακούτε δεν σημαίνει μόνο να κουνάτε καταφατικά το κεφάλι σας όσο εκείνος φλυαρεί για το χθεσινό ντέρμπι (όλες το κάνουμε αυτό στην αρχή μιας σχέσης). Σημαίνει κυρίως πόσο αληθινό χρόνο αφιερώνετε στο να παρακολουθείτε πραγματικά τι σας λέει και αν και οι δυο σας ξοδεύετε περίπου τον ίδιο χρόνο μιλώντας και ακούγοντας. Αν τελειώνετε ο ένας τη φράση του άλλου, πιστεύοντας ότι γνωρίζετε τη συνέχεια ή αν ο ένας είναι μονίμως ο ρήτορας και ο άλλος το ακροατήριο, υπάρχει πιθανότητα να μεταφέρετε αυτή την ανισορροπία και στο κρεβάτι. Σκεφτείτε το κι αλλιώς. Αν δεν βρίσκετε ενδιαφέρουσα τη μεταξύ σας συζήτηση, είναι μάλλον απίθανο να τραβήξετε ο ένας την προσοχή του άλλου την ώρα του σεξ. Εδώ θα είστε πολύ απασχολημένοι με τον εαυτό σας και με την προσωπική σας ικανοποίηση για να ασχοληθείτε με την ικανοποίηση του άλλου. Πολύ κακή συνταγή, δεν νομίζετε;  

5. Σας ελκύει η μυρωδιά του;
Έρευνες έχουν δείξει ότι η αίσθηση στην οποία ανταποκρινόμαστε περισσότερο, και μάλιστα χωρίς να το συνειδητοποιούμε, είναι η όσφρηση. Και επιπλέον υποστηρίζουν ότι όταν μας τραβά η φυσική μυρωδιά ενός αρσενικού (όχι το άρωμα του) κι εκείνος έλκεται από τη δική μας, τότε πρέπει να αποτελούμε ένα πολύ δυνατό βιολογικό ζεύγος. Όταν λοιπόν συναντάτε έναν αντικειμενικά ελκυστικό άντρα, όμως, και κάτι δεν σας πηγαίνει καλά, μάλλον το ορμονικό του κοκτέιλ δεν είναι τόσο διεγερτικό για το δικό σας – κατά πάσα πιθανότητα οι δύο φόρμουλες είναι πολύ κοντινές. Αν ωστόσο νιώθετε ότι τρέμετε από πόθο απλώς και μόνο εισπνέοντας τη μυρωδιά του λαιμού του, αυτό συμβαίνει επειδή βρίσκεστε σε απόλυτη γενετική συμβατότητα – γεγονός που μεταφράζεται σε τέλεια ερωτική χημεία (και μια συμβουλή: ούτε εσείς να πασαλείβεστε με τα αγαπημένα σας αρώματα – κρύβουν τη φυσική σας ερεθιστική ευωδιά). 


http://www.myself.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...