Kristin Scott Thomas

Η ΔΙΑΣΗΜΗ ΒΡΕΤΑΝΗ ΗΘΟΠΟΙΟΣ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΛΙΚΟ ΑΕΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΑΚΡΙΤΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΜΕ ΕΝΑ «ΕΓΚΛΗΜΑ ΠΑΘΟΥΣ»


1.Εχει το δικό της στυλ εδώ και χρόνια και δεν κάνει καμία υποχώρηση σ' αυτό. Ντύνεται πολύ ωραία, αλλά όχι εκκεντρικά ούτε trendy. Φοράει αυτά που της πηγαίνουν, δεν κάνει δραματικές αλλαγές στα μαλλιά της, δεν φαίνεται παραμορφωμένη από μπότοξ και πλαστικές.

2.Μπορεί να χρησιμεύσει ως παράδειγμα προς μίμηση. Στα 19 της θέλησε να σπουδάσει υποκριτική στο Λονδίνο, αλλά ένας καθηγητής τής είπε ότι αποκλείεται να τα καταφέρει. Εκείνη τότε δεν πτοήθηκε. Εφυγε για το Παρίσι, έδωσε εξετάσεις και μπήκε με την πρώτη στην Ανώτατη Σχολή Θεατρικών Σπουδών της γαλλικής πρωτεύουσας.
3.Είναι αποφασιστική. Κατάφερε να πείσει τον Ρομάν Πολάνσκι να την επιλέξει, μολονότι το βιογραφικό της ήταν γεμάτο ταινίες Β’ διαλογής. Ετσι την είδαμε και τη γνωρίσαμε στα «Μαύρα φεγγάρια του έρωτα» (1992) – την πρώτη σημαντική ταινία της καριέρας της.
4.Από τη μεγάλη οθόνη μάς έχει διδάξει ότι μπορείς να τρως χυλόπιτα και να παραμένεις αξιοπρεπής («Τέσσερις γάμοι και μία κηδεία», 1994). Μας έχει επίσης δείξει πώς να παραδίνεσαι άνευ όρων στον έρωτα και μαζί να διατηρείς αλώβητη την περηφάνια σου («Αγγλος ασθενής», 1996).
5.Δεν εγκατέλειψε ποτέ το Παρίσι για το Χόλιγουντ. Στην Πόλη του Φωτός παντρεύτηκε μάλιστα τον καθηγητή γυναικολογίας Φρανσουά Ολιβέν και απέκτησε μαζί του τρία παιδιά. Πάντως στο τέλος τον χώρισε (έπειτα από 18 χρόνια γάμου), επειδή τη γοήτευσε ο 13 χρόνια νεότερός της Βρετανός ηθοποιός Τομπάιας Μέντζις...
6.Διαπρέπει στο θέατρο. Το 2007 κέρδισε το βραβείο Λόρενς Ολίβιε καλύτερης γυναικείας ερμηνείας για τον «Γλάρο» του Τσέχοφ και αυτό τον καιρό εξυμνείται στο Λονδίνο για το παίξιμό της στην «Προδοσία» του Χάρολντ Πίντερ.
7.Μας συγκλόνισε στo γαλλικό φιλμ «Φεύγω» (2009) – μας έπεισε ότι σταδιακά μετέβαινε από το πάθος στην καταναγκαστική συνουσία. Επρεπε να πάρει βραβείο Σεζάρ καλύτερης ηθοποιού για κείνη την ερμηνεία, αλλά τελικά το έχασε από την πρωταγωνίστρια του φιλμ «Σεραφίν» Γιολάντ Μορό.
8.Εχει μια φαινομενικά ψυχρή έκφραση, την οποία λατρεύουν οι γυναίκες. Με μια έννοια παραπέμπει στην Γκρέις Κέλι, αλλά δείχνει πιο αληθινή, πιο ζωντανή, πιο πλούσια σε εμπειρίες.
9.Θαυμάζεται ακόμη και από macho πλακατζήδες σαν τον Τζέρεμι Κλάρκσον, τον χλευαστικό και θεότρελο Βρετανό παρουσιαστή της εκπομπής για το αυτοκίνητο «Top Gear» (BBC). Μάλιστα ο Κλάρκσον την κάλεσε να κάνει έναν γύρο ταχύτητας στο 5ο επεισόδιο του 9ου κύκλου και την παίνεψε για το υψηλό γούστο της.
10.Είναι θαρραλέα. Τον χειμώνα θα τη δούμε στο φιλμ «Bel ami» (που βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του Γκι ντε Μοπασάν) να γοητεύει τον 25χρονο Ρόμπερτ Πάτινσον. Κι αυτό, όταν είσαι 51 ετών γυναίκα και έχεις σχέση με αρκετά νεότερό σου άντρα, δεν το κάνεις εύκολα... -Αλίνα Χριστοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...