To τοπ 10 των εργαλείων ομορφιάς του καλοκαιριού

Όταν το θερμόμετρο αγγίζει τους 35 βαθμούς Κελσίου, η επιβίωση στην πόλη δεν είναι ό,τι πιο εύκολο και ωφέλιμο για την επιδερμίδα το μακιγιάζ και τα μαλλιά σου.


Με τη βοήθεια των ειδικών εντοπίσαμε για σένα τα πιο καυτά μυστικά και τα πιο διάφανα, φωτεινά και ανάλαφρα καλλυντικά, με εκπληκτικές υφές, που θα αναδείξουν μοναδικά τη λαμπερή ηλιοκαμένη επιδερμίδα σου και θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου ακόμη και σε θερμοκρασίες καύσωνα!

Ενυδάτωση: μην την ξεχνάς!
Το καλοκαίρι το δέρμα σου δεν είναι πιο ενυδατωμένο. Είναι απλώς πιο... ιδρωμένο. Μην μπερδεύεις, λοιπόν, την υγρασία με τον ιδρώτα. Ίσα ίσα που το καλοκαίρι το δέρμα σου έχει ανάγκη από βαθιά ενυδάτωση, γι' αυτό, εκτός από την κρέμα σου, καλό είναι να χρησιμοποιείς μια ενυδατική μάσκα ακόμη και καθημερινά. Προτίμησε μια ενυδατική σου κρέμα με SPF και πιο ελαφριά σε μορφή fluid ή ζελ.

Μακιγιάζ: επίλεξε το ανάλαφρο
«Αυτή την εποχή το μακιγιάζ σου πρέπει να είναι ανάλαφρο και φυσικό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να είναι και ανύπαρκτο» λέει ο Γιάννης Μαρκετάκης.

Οι φωτεινές αποχρώσεις του γαλάζιου στις σωστές αναλογίες στα μάτια, πάνω σε μια χρυσαφένια επιδερμίδα, είναι η απόλυτη επιλογή για την ημέρα και τη νύχτα. Όσο για τα χείλη που φέτος πρωταγωνιστούν, τόλμησε τα πιο διάφανα χρώματα και διατήρησε το υπόλοιπο πρόσωπο διακριτικά βαμμένο.

Πούδρα: διάλεξε τη σωστή
«Εάν θέλεις να λάμπεις, μη φύγεις από το σπίτι σου χωρίς να έχεις βάλει μια μπρονζέ πούδρα» σημειώνει η μακιγιέρ Γιούλη Ζήκου. Είναι ο μπαλαντέρ του καλοκαιρινού μακιγιάζ, αφού χαρίζει λάμψη στην επιδερμίδα, ενώ παράλληλα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως αντικαταστάτης του ρουζ. Ακόμη και σε αυτά τα προϊόντα υπάρχουν τόνοι για ανοιχτόχρωμες ή σκούρες επιδερμίδες, γι' αυτό θα πρέπει να είσαι προσεκτική στις επιλογές σου.

Με φαρδύ πινέλο πούδρας άπλωσε τη σε όλο το πρόσωπο, κάτω από τα τόξα των φρυδιών και στη μύτη. Μην ξεχάσεις το πιγούνι και το ντεκολτέ. Εναλλακτικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις μια ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Αποτρίχωση: κάν' τη μόνη σου
Τώρα που το δέρμα έχει ήδη αρχίσει να μαυρίζει είναι πολύ αργά για να ξεκινήσεις μόνιμη αφαίρεση της τριχοφυΐας με λέιζερ. Επίλεξε λοιπόν μία από τις κλασικές και πάντα αποτελεσματικές μεθόδους.

Το ξυράφι και οι κρέμες αποτρίχωσης είναι οι δημοφιλέστερες και πιο απλές τεχνικές. Πολλές γυναίκες αποφεύγουν το ξυράφι, γιατί έχει μικρή διάρκεια και επικρατεί η άποψη ότι οι τρίχες ξαναβγαίνουν πιο σκληρές.

«Εάν ακολουθήσεις αυτό το δοκιμασμένο τρικ, θα μεγαλώσεις το διάστημα ανάμεσα στα δύο ξυρίσματα έως και 2 ημέρες, ενώ οι τρίχες θα βγουν πιο μαλακές» επισημαίνει η αισθητικός Έλενα Λιβέρη και προσθέτει: «Κάνε πολύ αφρό με το σαπούνι και ξεκίνησε τη διαδικασία από πάνω προς τα κάτω, δηλαδή από το γόνατο ως τον αστράγαλο. Ξέπλυνε και επανάλαβε με αντίθετη φορά, από κάτω προς τα πάνω».

Αρώματα: δώσε προσοχή!
«Καλύτερα να μην φοράς καθόλου άρωμα στην παραλία και τις υπόλοιπες ώρες να αποφεύγεις τα σημεία που εκτίθενται στον ήλιο» λέει η δερματολόγος Μάργκη Καπελλάρη.

Το οινόπνευμα που περιέχουν τα αρώματα, σε συνδυασμό με το έλαιο περγαμόντο που υπάρχει στη σύνθεση πολλών αρωμάτων, μπορεί να προκαλέσει προβλήματα κάτω από τον ήλιο σε ένα ευαίσθητο δέρμα, π.χ., φωτοευαισθησία δυσχρωμίες κ.λπ.

Οι καλοκαιρινές εκδόσεις αρωμάτων με λιγότερο οινόπνευμα περιορίζουν μια τέτοια πιθανή αντίδραση, αλλά δεν την αποκλείουν πλήρως, αν περιέχουν αυτό το έλαιο ή κάποιο άλλο που αντιδρά ανάλογα κάτω από τον ήλιο.

Τονωτικό λάδι: για ανανέωση του δέρματος
Τα λάδια από φύλλα φρούτων και καρπών δημιουργούν αποτελεσματική ασπίδα προστασίας στη βλαβερή επίδραση των ελεύθερων ριζών, ενώ παράλληλα βοηθούν στην ανανέωση και τη διατήρηση της υγείας ενός κατεστραμμένου ή πολύ ξηρού δέρματος. Μετά το μπάνιο ή το ντους άπλωσε στο σώμα σου ένα τονωτικό λάδι και αφέσου σε ένα απολαυστικό μασάζ.

Αποσμητικά: για προστασία
Η ζέστη, η φυσική δραστηριότητα και οι συναισθηματικές διακυμάνσεις είναι οι κύριες αιτίες της εφίδρωσης στα χέρια και τα πέλματα. Εάν παρουσιάζεις ευαισθησία, απόφυγε τα αρωματικά αντιβακτηριδιακά προϊόντα καθώς και τα deodorant με οινόπνευμα που θα το ερεθίσουν και θα προκαλέσουν ξηρότητα, αναζητώντας μόνο αγνά προϊόντα με ενδείξεις «για ευαίσθητο δέρμα» και «χωρίς άρωμα».

Απολέπιση: για τα πόδια σου
Η ώρα των αγαπημένων μας σανδαλιών έχει φτάσει. Απόκτησε τη συνήθεια να περιποιείσαι τα πόδια σου μόνη ή με τη βοήθεια μια ειδικού σε ένα εξειδικευμένο nail bar.

Μία φορά την εβδομάδα απομάκρυνε τα σκληρά μέρη του ποδιού και μαλάκωσε την επιδερμίδα σου στις φτέρνες με ελαφρόπετρα ή κάποια ειδική βούρτσα. Κατόπιν δοκίμασε μια καλή απολέπιση σε όλο το πόδι.

Επίσης, μετά το μπάνιο χρησιμοποίησε μια ειδική ενυδατική λοσιόν για τα πόδια κάνοντας ελαφρύ μασάζ που θα σε απαλλάξει από τις εντάσεις. Εάν, μάλιστα, έχεις έστω και μια μικρή εμπειρία στις μαλάξεις που χρησιμοποιούνται στη ρεφλεξολογία, ακόμη καλύτερα.

Σαμπουάν: για ανάλαφρη κίνηση
Το μεγαλύτερο ατού της καλοκαιρινής μας εμφάνισης είναι τα μαλλιά, ιδίως αν έχουν ανάλαφρη κίνηση, φωτεινό χρώμα και λάμψη. Το καλοκαίρι, που οι ανάγκες σου είναι αυξημένες, θεωρείται η κατάλληλη εποχή για να αλλάξεις το σαμπουάν σου με ένα πιο ενυδατικό, που θα αναδείξει τη φυσική τους λάμψη.

Αφρόλουτρο: για ενέργεια
Τα αφρόλουτρα που είναι φυσικά αρωματισμένα και περιέχουν στα συστατικά τους συνδυασμούς διαφόρων αιθέριων ελαίων έχουν αναζωογονητικό χαρακτήρα, ενώ παράλληλα καθαρίζουν βαθιά και ενυδατώνουν την επιδερμίδα.

Για να βοηθήσεις το σώμα σου να έχει ενέργεια και ζωντάνια το πρωί, χρησιμοποίησε ένα φυσικό αφρόλουτρο με πράσινο τσάι ή λουίζα. Εάν θέλεις να χαλαρώσεις από τους έντονους ρυθμούς, το απόγευμα δοκίμασε τη λεβάντα και το ροδόξυλο που ξεκουράζουν το σώμα μετά τη γυμναστική.


http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...