Σβήσε τους μαύρους κύκλους!

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη, ενώ με το πέρασμα των χρόνων το δέρμα στη συγκεκριμένη περιοχή γίνεται πιο λεπτό και τα αγγεία πιο εμφανή.


Σκέψου ότι το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι το λεπτότερο δέρμα του σώματος -περίπου 0,5mm- όταν στις άλλες περιοχές είναι περίπου 2mm. Η ανάγκη λοιπόν για εξειδικευμένη φροντίδα, είναι επιτακτική.

Τα αίτια: Όταν το δέρμα είναι ιδιαίτερα λεπτό και διάφανο στην συγκεκριμένη περιοχή, το αγγειακό του δίκτυο είναι έντονο, γεγονός που οδηγεί στην εμφάνιση μαύρων κύκλων μπλε απόχρωσης.

Όταν τα ερυθρά αιμοσφαίρια βγαίνουν στο γύρω δέρμα και διασπώνται σε χρωστικές με καφέ-μαύρο χρώμα, «βάφοντας» την περιοχή, δημιουργείται η καφέ απόχρωση των μαύρων κύκλων.

Παράγοντες όπως η κληρονομικότητα, η αϋπνία, η κούραση, η αναιμία, οι αλλεργικές παθήσεις και η έλλειψη βιταμινών που οφείλεται σε κακή διατροφή, επιδεινώνουν τους μαύρους κύκλους.

Πως αντιμετωπίζονται: Με ξεκούραση, καλό ύπνο, σωστή διατροφή με άφθονα φρούτα και λαχανικά και εξειδικευμένες κρέμες περιποίησης που στοχεύουν στο οίδημα.

Οι κρέμες που περιέχουν βιταμίνη Κ είναι αυτές που θεωρούνται οι πιο αποτελεσματικές γιατί βελτιώνουν τη μικροκυκλοφορία της περιοχής.

Επίσης καλλυντικά με συστατικά όπως υαλουρονικό οξύ, πολυπεπτίδια, πολύ-υδροξυοξέα, ρετινόλη και retinyl palmitate, βελτιώνουν την πυκνότητα και το πάχος του δέρματος, ενώ οι κρέμες με φλαβονοειδή που μειώνουν τη διαπερατότητα των αγγείων και οι βιταμίνες C, Α και Ε, βοηθούν επίσης.

Φυσικά, το κατάλληλο κονσίλερ θα σε βοηθήσει σημαντικά να καλύψεις το πρόβλημα.

Στο ιατρείο: Η Μεσοθεραπεία για τις ήπιες περιπτώσεις και τα fillers με υαλουρονικό για τις πιο έντονες, βελτιώνουν το πάχος του δέρματος, μειώνοντας έτσι την εμφάνιση των μαύρων κύκλων.

Επίσης, τα Lasers τύπου fractional μπορεί να βοηθήσουν συγκεκριμένα περιστατικά, προκαλώντας κολλαγονογένεση, ενώ σε μεγαλύτερες ηλικίες που οι μαύροι κύκλοι συνοδεύονται από σακούλες και χαλάρωση του δέρματος η βλεφαροπλαστική μπορεί να βελτιώσει την περιοχή.

Ρίξε μια ματιά: Οι επιστημονικές ομάδες των μεγάλων εταιρειών καλλυντικών δεν σταματούν να δημιουργούν εξελιγμένες φόρμουλες για την αντιμετώπιση των μαύρων κύκλων. Εφοδιάσου με εκείνη που σου ταιριάζει και χρησιμοποίησέ τη συστηματικά, σε συνδυασμό με τις συμβουλές του ειδικού.


http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...