12 πλατφόρμες για στυλάτα βήματα

Παπούτσια: ίσως η πιο απροκάλυπτη ένδειξη του look μας, αφού δεν διστάζει να ‘καρφώσει’ μονομιάς ποια έχει χαλαρή, sporty, κλασσική, αέρινη ή πιο νυχτερινή διάθεση μέσα από τα πατούμενα που θα της δείχνουν πάντα τον δρόμο…


Τα καλά νέα: Είναι ότι όλα αυτά αποφάσισαν για το καλό όλων μας να συνομωτήσουν και να αναγεννηθούν μέσα από μόλις ένα ζευγάρι παπούτσια! Ο λόγος;
Μα φυσικά για τις πλατφόρμες… εκείνα τα μεγαλεπήβολα και ογκώδη παπούτσια που πρωτοείδαν το φως του ήλιου, ήδη από την ελληνική αρχαιότητα (εξάλλου ξέρεις ότι το στυλ των αρχαίων ημών προγόνων έχει επανέλθει εδώ και καιρό στο προσκήνιο) για να ‘πλατσουρίσουν’ στην πορεία στις γόνδολες της Βενετίας (τον 16ο αιώνα το ύψος τους έφτανε έως και 60 εκ.!) και να φτάσουν μέχρι την γενιά των 70′s (ακούει και στο όνομα των hippies), όπου τα παιδιά των λουλουδιών τις αποθέωσαν, όντας το απόλυτο σύμβολο της χειραφετημένης γυναίκας.
Η μόδα το καλοκαίρι του 2011 έχει βαλθεί να φρεσκάρει τις μνήμες μας, επαναφέροντας αυτό το είδος του παπουτσιού που αγαπήθηκε τόσο από εκατομμύρια γυναίκες ανά τον κόσμο (βλέπεις η χάρη τους έφτανε μέχρι την μακρινή Κίνα) και να ανεβάσει πόντους και άρα αυτοπεποίθηση, για ακόμα μια φορά στα ύψη!
Γιατί να το προτιμήσεις;
  • Γιατί τείνουν να γίνουν διαχρονικές μέσα από την ψάθινη σόλα τους που παραπέμπει απευθείας στα κυκλαδίτικα σοκάκια.
  • Γιατί πάνε σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του γυναικείου σωματότυπου, αφού μας προσφέρονται σε μια γκάμα επιλογών. Οι προνομιούχες, ψηλότερες μπορούν να βολευτούν με ένα ζευγάρι πιο κοντές σόλες, σε αντίθεση με τις πιο μινιόν που μπορούν άνετα και δικαιολογημένα να φορέσουν τα πιο ψηλά ζευγάρια της αγοράς.
  • Γιατί αφήνουν έστω και για λίγο τις ‘αντίζηλες’ γόβες στιλέτο στην θεσούλα τους, αφού ότι και να λέμε όσο κομψές και αν είναι δεν παύουν να είναι άβολες. (Αν έχεις αντίθετη γνώμη, απλά θυμήσου την προσπάθεια που κατέβαλλες να ισορροπήσεις πάνω στα δωδεκάποντα, μετρώντας όλες τις ατέλειες του δρόμου μία προς μία).
  • Γιατί είναι παπούτσι baladeur. Δεν προορίζεται να σε συνοδεύσει μια συγκεκριμένη ώρα της ημέρας και μόνο, αφού μέσα από τους κατάλληλους συνδυασμούς και αξεσουάρ μπορεί να αναπροσαρμοστεί για κάθε περίσταση.
Στιλίστες και οίκοι αυτό το καλοκαίρι συμφωνούν και ‘παίζουν’ με τις πιο γήινες αποχρώσεις και τόνους, θεμελιώνοντας γερά στο έδαφος την επόμενη αγορά μας:

Καφέ πλατφόρμες με ελαστικά λουράκια και αγκράφες, La redoute (155,55 €) [Περισσότερα]

Υφασμάτινο πέδιλο με ξύλινη σόλα, Zara (79,95 €) [Περισσότερα]

Πράσινη suede πλατφόρμα, Αsos (70,51 €) [Περισσότερα]

Ψάθινη πλατφόρμα με λευκά λουριά και αγκράφα, Asos (96,15 €) [Περισσότερα]

Μπεζ suede πλατφόρμα με ελαστικά λουράκια, Asos (76,92 €) [Περισσότερα]

Καφέ δερμάτινη πλατφόρμα με λεπτομέρειες από troucks στην σόλα, Asos (83,32 €) [Περισσότερα]

Suede πλατφόρμα με κομψή μπεζ επένδυση, Asos (89,74 €) [Περισσότερα]

Μπεζ πλατφόρμα με λουράκια σε σχέδιο, H&M (24,95 €) [Περισσότερα]

Κίτρινες suede πλατφόρμες με λουράκι, Topshop (56,50 €) [Περισσότερα]

Kρεμ πλατφόρμες με floral σχέδια, Τopshop (45,00 €) [Περισσότερα]

Coral πλατφόρμες με ξύλινη σόλα, troucks και αγκράφα, Tophsop (96,48 €) [Περισσότερα]

Πορτοκαλί suede πλατφόρμες, Topshop (79,45 €) [Περισσότερα]


 http://ntynomai.gr
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...