Tα μυστικά για βελούδινα χέρια

Τα χέρια αποτελούν ένα σημαντικό σημείο του σώματός μας μας, αλλά εμείς ωστόσο, τα παραμελούμε. Έχετε σκεφθεί πόσα πράγματα κάνουμε καθημερινά με αυτά; Αν, ναι, τότε δώστε τους λίγη από την προσοχή σας.


  • Μαλακώστε τα χέρια σας ακόμα και όταν κάνετε τα πιάτα. Πώς; Προσθέστε λίγο αμυγδαλέλαιο (περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού) στον γεμάτο με νερό νεροχύτη. Η επιδερμίδα τους θα μαλακώσει  αφού το λάδι έχει την ιδιότητα να «σφραγίζει»  την υγρασία.

  • Απομακρύνετε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος με ένα scrub που θα φτιάξετε με λεμόνι και χοντρό αλάτι. Τρίψτε τα χέρια με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Επαναλάβετέ το  δύο φορές την εβδομάδα για ιδιαίτερα απαλό δέρμα αλλά και για να απομακρύνετε τυχόν κιτρινίλες.

  • Πλύνετε καλά τα χέρια σας με ζεστό νερό και στη συνέχεια, τρίψτε τα χρησιμοποιώντας ένα τραχύ σφουγγάρι. Ενώ η επιδερμίδα είναι ελαφρώς υγρή, εφαρμόστε ένα μείγμα από ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι και ένα κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο. Τοποθετήστε τα χέρια σας σε μικρές πλαστικές σακούλες και στη συνέχεια, σε ένα ζευγάρι υφασμάτινα γάντια, για τριάντα λεπτά. Με αυτό τον τρόπο η ενυδατική θεραπεία θα διεισδύσει καλύτερα στο δέρμα.

  • Ζεστάνετε ένα φλιτζάνι γάλα στο φούρνο μικροκυμάτων για τριάντα δευτερόλεπτα (η θερμοκρασία πρέπει να είναι ανεκτή). Βουτήξτε τα χέρια σας για πέντε λεπτά ώστε να δυναμώσετε τα νύχια και να ενυδατώσετε το δέρμα. Εκτός από το γαλακτικό οξύ που περιέχει το γάλα και το οποίο απολεπίζει απαλά το δέρμα, έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο με αποτέλεσμα να ενισχύει τα εύθραυστα νύχια.

http://www.fashionlove.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...