Eco-friendly γυαλιά από τον οίκο Gucci

Ο οίκος Gucci, ένας από τους κορυφαίους οίκους ειδών πολυτελείας στον κόσμο, και η Safilo, ηγετική εταιρεία στον τομέα των οπτικών, ανακοινώνουν το αποτέλεσμα της συνεργασίας τους, την κυκλοφορία της νέας σειράς οπτικών Gucci.


Τον Αύγουστο του 2011, ο οίκος Gucci και η Safilo θα κυκλοφορήσουν τέσσερα μοντέλα γυαλιών, φτιαγμένων από μίας νέας μορφής acetate το οποίο, συγκριτικά με το απλό acetate που χρησιμοποιείται για την κατασκευή σκελετών οπτικών, περιέχει πολύ μεγαλύτερο ποσοστό υλικών φυσικής προέλευσης. Το συγκεκριμένο υλικό δημιουργήθηκε, αποκλειστικά για τα οπτικά Gucci, σε δύο χρώματα, το πράσινο και το κόκκινο, τα οποία παραπέμπουν στο διάσημο λογότυπο του οίκου.

Τον ίδιο μήνα θα κυκλοφορήσει, ακόμα η συλλογή Gucci Eyeweb, αφιερωμένο νεανικό και δυναμικό κοινό, που ευαισθητοποιείται σε θέματα που αφορούν το περιβάλλον. Η συλλογή περιλαμβάνει δύο μοντέλα γυαλιών ηλίου, φτιαγμένα από σπόρους castor-oil. Τα δύο αυτά μοντέλα διαθέτουν την ίδια άνεση και ποιότητα των καλύτερων υλικών που χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή στην eyewear βιομηχανία, αλλά περιέχουν μεγάλο ποσοστό φυσικών υλικών, τα οποία βοηθάνε στην μείωση των εκπομπών CO2, λόγω της διαδικασίας παραγωγής τους.



Μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2012, τα eco- friendly οπτικά της Gucci θα πωλούνται μέσα σε νέες θήκες, που έχουν σχεδιαστεί ειδικά για την συντόμευση της διαδικασίας παραγωγής, με στόχο σταδιακά την μείωση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Επιπλέον, οι κατάλογοι των οπτικών θα τυπώνονται πάνω σε πιστοποιημένο, από τον οργανισμό FSC χαρτί.
Τέλος, ο οίκος Gucci σε συνεργασία με τη Safilo συνεργάζονται για τη δημιουργία καινοτόμων μοντέλων, κατασκευασμένων από εναλλακτικά υλικά, αντί του πλαστικού. Με τον τρόπο αυτό, σκοπεύουν να συνεχίσουν την προσπάθεια από κοινού για μεγαλύτερη βιωσιμότητα, ασπαζόμενοι τις ανθρώπινες, ηθικές και κοινωνικές αξίες, που πάντα χαρακτήριζαν τους μεγάλους, ιταλικούς οίκους ειδών πολυτελείας.


http://www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...