Μεξικάνικο στυλ διακόσμησης

Το Μεξικό έχει μια ποικιλόμορφη πολιτιστική ιστορία, από τους Ατζέκους ως τους Ισπανούς και από τις γαλλικές επιρροές ως την αναβίωση της αυθεντικής λαϊκής τέχνης του Μεξικού στη δεκαετία του 1920 και του 1930.


Η ισπανική επιρροή, που έχει τις ρίζες της στον 16 αιώνα, παραμένει το κυρίαρχο χαρακτηριστικό στη μεξικάνικη διακόσμηση, που φαίνεται στα έντονα χρώματα των πλακιδίων, στα περίτεχνα σκαλιστά έπιπλα και στα βαμμένα ερμάρια.
Εσωτερική αυλή στο μεξικάνικο στυλ











Μεξικάνικος ζωγραφισμένος καναπέςΗ μεξικάνικη διακόσμηση είναι ιδανική για πολλούς ανθρώπους, γιατί τα κομμάτια είναι γερά και λειτουργικά και η παλέτα ζεστή και φιλόξενη.








Πάτιο σε μεξικάνικο στυλΜια από τις καλύτερες πτυχές της μεξικάνικης διακόσμησης είναι η ενοποιηση του εξωτερικού χώρου με τον εσωτερικό χώρο του σπιτιού. Οι εσωτερικές αυλές, τα ανοιχτά μπαλκόνια, οι εκτεταμένες βεράντες και οι ταράτσες επιτρέπουν στο φυσικό φως να ρέει μέσα.






Βαθύ μπλε και φλογερό κόκκινο στην μεξικάνικη διακόσμησηΗ τυπική παλέτα του μεξικάνικου ντεκόρ παρουσιάζεται σε γήινους τόνους, που κυμαίνονται από καμένο πορτοκαλί σε μπλε του ωκεανού. Το βαθύ μπλε και το φλογερό κόκκινο είναι κυρίαρχα χρώματα.
Μπλε και κόκκινο στο σπίτι της Frida Kahlo










Η αυλή του σπιτιού της Frida Kahlo στο Mexico City

















Στην ισπανική επιρροή τα χρώματα αυτά εμφανίζονται στα πλακάκια δαπέδου τερακότα, στα κεραμικά και στους τοίχους. Κατά τα έτη πριν την ισπανική κατοχή ωστόσο, η λαϊκή τέχνη του Μεξικού έκανε χρήση αυτών των χρωμάτων σε παιχνίδια, κεραμικά και ζωγραφισμένα μπολ.
Πλακίδια τερακότα σε μεξικάνικο εστιατόριο
Τυπικά μεξικάνικα χρώματα













Βασικό χαρακτηριστικό στοιχείο της μεξικάνικης διακόσμησης είναι η επιλογή δαπέδου. Συγκεκριμένα, η σωστή επιλογή είναι τα πλακάκια τερακότα, μονόχρωμα ή χειροποίητα χρωματιστά.
Μεξικάνικα πλακάκια











Περίτεχνα σκαλιστά μεξικάνικα έπιπλα Η τοποθέτηση εντυπωσιακών επίπλων θα ενίσχυε την ατμόσφαιρα του χώρου, ειδικά αν είναι από ξύλο αρτεμισίας ή πεύκου. Αν είναι χειροποίητα ή έχουν χαρακτηριστικές λεπτομέρειες τεχνίτη, τότε μπορούν άνετα να συμπεριληφθούν σε ένα μεξικάνικο ντεκόρ.







Είναι ζωτικής σημασίας να διακοσμηθεί ο χώρος με έναν συντονιστικό τύπο τοποθέτησης κουφωμάτων. Αυτή η μορφή διακόσμησης ταιριάζει με παντζούρια που έχουν καλλιτεχνικό ύφος. Πολύχρωμες κουρτίνες, σίδηρο ή ξύλο στα παράθυρα μπορούν να δέσουν καταπληκτικά με το όλο στυλ.
Λευκά και πορτοκαλί σκαλοπάτια σπιτιού στο Puerto Vallarta, Mexico
Πρόσοψη με μεξικάνικες  επιρροές












Τα υφάσματα που χρησιμοποιούνται συχνά στη μεξικάνικη διακόσμηση είναι μαλλί και βαμβάκι, διακοσμημένα με κεντήματα, στα οποία συναντάμε κυρίως το φωτεινό ροζ, μοβ, κίτρινο ή ακόμα λευκό και κρεμ.
Μεξικάνικα κιλίμια
Μεξικάνικο φωτιστικόΚάποια καλαίσθητα φωτιστικά θα ήταν ένας έξυπνος τρόπος να ολοκληρωθεί μια μεξικάνικη διακόσμηση. Συγκεκριμένα, τα φωτιστικά που είναι φτιαγμένα από ξύλο ή σίδηρο με ποικίλα χρώματα είναι η ιδανικότερη επιλογή για αυτό το είδος εσωτερικής διακόσμησης. Επιπροσθέτως, η αγορά φωτισμού εσοχής θα ήταν εξίσου κατάλληλη επιλογή, καθώς δίνει πολλή έμφαση στο μεξικάνικο περιβάλλον ενός χώρου.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...