Η νέα συλλογή Echo Loves Narcissus του Άγγελου Μπράτη

Ο Άγγελος Μπράτης συμμετέχει στην τελική φάση του διεθνούς διαγωνισμού WhoIsOnNext 2011, τον οποίο διοργανώνουν οι AltaRoma και  Vogue Italia. Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 9 Ιουλίου στη Ρώμη, στα πλαίσια του fashion week AltaRoma, με κριτές εξέχοντα πρόσωπα της διεθνούς μόδας. Η συλλογή θα παρουσιαστεί και στο fashion week του Μιλάνου, τον Σεπτέμβριο.





Ο Μύθος
Μία μέρα, η όμορφη νύμφη Ηχώ είδε το Νάρκισσο και, όπως συνέβαινε με όλους, τον ερωτεύτηκε. Η θεά Ήρα, όμως, σύζυγος του Δία, είχε ρίξει μία περίεργη κατάρα στην Ηχώ: της είχε πάρει την φωνή της, γιατί η Ηχώ είχε βοηθήσει τον Δία στις ερωτικές του περιπέτειες με άλλες νύμφες. Έτσι, παρά την μεγάλη επιθυμία της για το Νάρκισσο, η Ηχώ δεν μπορούσε να του εξομολογηθεί τον έρωτά της, αν ο ίδιος δεν της έλεγε ότι είναι ερωτευμένος μαζί της πρώτα.



Η συλλογή
Στον σύγχρονο, ψηφιακό κόσμο, όπου οι άνθρωποι συνδέονται και επικοινωνούν μέσω διαδικτύου, η ιστορία του Νάρκισσου και της Ηχούς μοιάζει πιο επίκαιρη από ποτέ. Ζούμε σε μία ναρκισσιστική εποχή όπου ο καθένας αγαπάει τον εαυτό του και υπολογίζει την κοινωνική του ζωή με βάση τους «φίλους» και τα «likes» του στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Τα κουμπιά όπου κάνεις «Re-tweet», «re-blog» και «share» είναι μία μορφή ψηφιακής αναπαραγωγής που διαρκεί νανο-δευτερόλεπτα. Ένας ανεκπλήρωτος έρωτας μεταξύ αντικειμένου και υποκειμένου, όπου οι ρόλοι εναλλάσσονται συνεχώς.



Ο Άγγελος Μπράτης στη συλλογή Echo Loves Narcissus θέλησε να μεταφέρει την αίσθηση ενός hi- tech ρομαντισμού, όπου το αλγοριθμικό design συνδυάζεται με την απαλότητα και τη ρευστότητα. Το χρώμα του δέρματος συνδυάζεται με το μπλε του λογότυπου του Facebook και το κίτρινο των Νάρκισσων. Τα φυσικά υλικά «παντρεύονται» με τα συνθετικά, ελαστικά νήματα στο γαλάζιο του Twitter. Τα γεωμετρικά σχήματα τω πατρόν είναι τα τρίγωνα και οι ρόμβοι, τα οποία ενώνονται και δημιουργούν φορέματα χωρίς ραφές, φαρδιά τοπ και πολύχρωμες φούστες.
 

http://www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...