Οι αλλαγές της εγκυμοσύνης

Εκτός από τις τηλεοπτικές version μιας τέλειας εγκυμοσύνης, καλό θα ήταν να γνωρίζετε και κάποιες αλήθειες για τα πράγματα που αλλάζουν στη ζωή μιας εγκυμονούσας, για να μη σας έρθει ο ουρανός σφοντήλι όταν η θεωρία γίνει πράξη. 

       1. Θα κρίνετε και θα κατακρίνετε τον σύντροφό σας πολύ περισσότερο και πιο συχνά από ό,τι στο παρελθόν. Όλα πάνω του θα σας φαίνονται στραβά, κυρίως επειδή θα αγχώνεστε για το τι είδος πρότυπου θα γίνει για το μωρό σας. Από την άλλη όμως, θα τον αισθάνεσθε πλέον κομμάτι του εαυτού σας, οικογένεια, για πάντα μαζί. 

       2. Τη μία στιγμή θα θέλετε να του χυμίξετε και να κάνετε το σεξ της ζωής σας και την άλλη θα θέλετε απλά να λουφάξετε στην αγκαλιά του για να μην πάθει τίποτα το μωρό. Αυτό το παιχνίδι των ορμονών κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης θα τρελαίνει και τους δύο ισάξια. 

       3. Είναι ανθρώπινο να έχετε στο μυαλό σας μια συγκεκριμένη εικόνα για το φύλο του μωρού και είναι ακόμη πιο ανθρώπινο, όταν αυτή ανατρέπεται, να αισθάνεσθε λιγάκι στεναχωρημένη. Είναι φυσικό οι προσδοκίες να δημιουργούν μελλοντικές εικόνες. Αυτό δε σημαίνει ότι το μωρό που θα έρθει δεν θα είναι το απόλυτο αντικείμενο λατρείας για εσάς και τον σύντροφό σας. 

       4. Τα μητρικά ένστικτα δεν ξυπνάνε μόλις γεννηθεί το μωρό σας. Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ο τρόπος που βλέπατε τα πράγματα αρχίζει να αλλάζει ριζικά και για πάντα. Ο τρόπος που μεγαλώνει το παιδί μέσα σας σας δένει εφ’ όρου ζωής. Ο δεσμός αυτός είναι κάτι που μπορείτε να νιώσετε αποκλειστικά εσείς, η μαμά. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...