Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το make up tattoo!

Μόνιμο μακιγιάζ 

 Το μόνιμο μακιγιάζ έχει μπει για καλά στην ζωή μας. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά υπεύθυνο έργο που εφαρμόζεται από κατάλληλα εκπαιδευμένο προσωπικό.
Είναι μια τεχνική που εξυπηρετεί μια αλλαγή της εξωτερικής εικόνας και γενικότερα εξυπηρετεί αποκλειστικά αισθητικούς σκοπούς.Για τις περισσότερες γυναίκες αποτελεί την ιδανική λύση που τις απαλλάσσει από το καθημερινό μακιγιάζ.
Σε άλλες γυναίκες είναι η μαγική λύση για να καλύψουν μια ανατομική ατέλεια τους.
Η αισθητική τελειοποίηση λοιπόν γίνεται με τη βοήθεια του μόνιμου μακιγιάζ. Τι πρέπει όμως να προσέχετε και να γνωρίζετε  όταν απευθύνεστε σε μία ειδικό; Με ποιά κριτήρια αποφασίζετε αν το άτομο που έχετε απέναντί σας και είστε διατεθειμένες να εμπιστευτείτε και να διαθέσετε τα χρήματά σας είναι όντως επαγγελματίας; Το ψάξατε ή απλά είδατε πόρτα ανοιχτή και μπήκατε?
Ας πάρουμε λοιπόν τα πράγματα από την αρχή…
    Καλό είναι να ζητήσετε ένα ραντεβού γνωριμίας ώστε να δείτε και να μιλήσετε από κοντά με τον άνθρωπο που θα διαθέσετε το πρόσωπό σας να δουλέψει επάνω του με βελόνες, και μάλιστα για κάτι που θα διαρκέσει τουλάχιστον 3 χρόνια, αλλά να δείτε και τον χώρο όπου θα γίνει η συνεδρία (tattoo).
    Ο χώρος εργασίας πρέπει να είναι πεντακάθαρος όπως ένα tattoo studio. Η δερματοστιξία απαιτεί απόλυτη υγιεινή στον χώρο όπου εφαρμόζεται.
    Καλό θα ήταν να ζητήσετε φωτογραφίες της δουλειάς του, όπως επίσης και κάποιο τηλέφωνο πελάτισσας η οποία δεν θα είχε πρόβλημα να σας μιλήσει για τις εντυπώσεις της από το μόνιμο μακιγιάζ. Το καλύτερο, φυσικά, θα ήταν να μπορούσατε να δείτε ζωντανά κι από κοντά το αποτέλεσμα και όχι μόνο από φωτογραφίες.
    Μπορείτε να ζητήσετε να κάνετε ένα δοκιμαστικό, έτσι ώστε να μπορείτε να δείτε, κατά προσέγγιση, για παράδειγμα το σχήμα φρυδιού που θα έχετε μετά την συνεδρία.
    Όταν φτάσετε στο σημείο να συζητήσετε για το κόστος, ρωτήστε αν η τιμή που σας δίνουν είναι τελική και περιλαμβάνει όσες συνεδρίες χρειαστούν για την ολοκλήρωση του αποτελέσματος.
    Ρωτήστε πόσα χρόνια διαρκεί, διότι αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, και ένας από αυτούς είναι η ποιότητα χρωμάτων που χρησιμοποιεί το κάθε studio.
    Ρωτήστε επίσης πόσες συνεδρίες απαιτούνται για να ολοκληρωθεί αυτό που έχετε επιλέξει να κάνετε.
    Ρωτήστε για την αποθεραπεία σας και ενημερωθείτε σε ποιες περιπτώσεις δεν επιτρέπεται να κάνετε μόνιμο μακιγιάζ.
    Συζητήστε την αντίδραση των χρωμάτων επάνω στο δέρμα και πως θα αποφύγετε ένα κόκκινο ή ένα πράσινο φρύδι. Για παράδειγμα, το μαύρο χρώμα στα φρύδια απαγορεύεται ρητώς ακόμα και αν είστε ‘κατράμι’ σε μαλλιά και δέρμα.
    Φροντίστε να ενημερώσετε για αλλεργίες ή παθήσεις που ίσως έχετε.
    Η επιλογή του χρώματος και του σχήματος είναι κάτι που θα πρέπει να βρίσκει σύμφωνες και εσάς, πρώτα από όλα, αλλά και την ειδικό που θα κάνει την εφαρμογή.
    Αν έχετε σκοπό να αλλάξετε χρώμα μαλλιών, ή αν το συνηθίζετε, είναι κάτι που πρέπει να ληφθεί υπόψη.
    Ζητήστε να σας δώσουν να δείτε την βελόνα που θα χρησιμοποιηθεί σε εσάς, όπως επίσης και το προστατευτικό της το οποίο έρχεται σε επαφή με το δέρμα σας. Πρέπει να είναι μιας χρήσης και σφραγισμένα.
    Ζητήστε τη διεθνή πιστοποίηση ISO για τα χρώματα που θα χρησιμοποιηθούν επάνω και μέσα στο δέρμα σας, όπως επίσης και την πιστοποίηση του μηχανήματος που θα γίνει η εφαρμογή.
    Ενημερωθείτε για όλες τις τεχνικές ώστε να είστε σε θέση να αποφασίσετε το καλύτερο για εσάς.
Φρύδια:
Tribal
Τρίχα τρίχα (fine stroke)
3D (τρισδιάστατο)
Χείλια:
Περίγραμμα
Γέμισμα
Περίγραμμα και σβήσιμο (για πιο φυσικό αποτέλεσμα)
Περίγραμμα και γέμισμα
Μάτια:
Άνω εξωτερική γωνία
Κάτω εξωτερική γωνία
Όλο το άνω βλέφαρο
Όλο το κάτω και βλέφαρο
Συνδυασμοί όλων των παραπάνω
    Απαγορεύεται να κάνετε μόνιμο μακιγιάζ με τα χρώματα του body tattoo. Ο λόγος είναι ότι οι μύες του προσώπου, όπως άλλωστε και του υπόλοιπου σώματος, με την πάροδο του χρόνου, χαλαρώνουν.
Το γεγονός ότι το μόνιμο μακιγιάζ ξεθωριάζει με τα χρόνια, μας δίνει το περιθώριο να μπορούμε να ξανασχεδιάσουμε το σχήμα μας στη σωστή θέση επάνω στο πρόσωπο.
Τα χρώματα του body tattoo και του make up tattoo διαφέρουν ως προς την σύνθεσή τους. Τα πρώτα είναι σταθερά και δεν αποβάλλονται από τον οργανισμό, ενώ τα δεύτερα δεν είναι σταθερά και αποβάλλονται από τον οργανισμό.
    Το πρόσωπο της κάθε μίας από εμάς είναι μοναδικό. Επειδή είδατε ένα ωραίο φρύδι σε κάποιο περιοδικό δεν πάει να πει ότι θα σας πηγαίνει το ίδιο.
    Πλέον με τα αναισθητικά που μπορούν να χρησιμοποιηθούν η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη. Αν αυτό δεν ισχύει στη δική σας περίπτωση, τότε κατά 95% κάτι δεν έχει γίνει σωστά.
    Οι  γνώσεις,  η εμπειρία  και  ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι απαραίτητα  για να πετύχουμε  το ιδανικό αποτέλεσμα. Είναι σημαντικό το άτομο που επιλέξατε να σας κάνει μόνιμο μακιγιάζ να σας εμπνέει εμπιστοσύνη και να μπορεί να απαντήσει σε όλες σας τις ερωτήσεις, όσες και αν είναι αυτές, ακόμα και αν κάποιες από αυτές μπορεί να θεωρηθούν ‘χαζές ερωτήσεις’.
Mara’Studio
Τηλ. 6947016901
Email: Make.me.up.tattoo@gmail.com




fe-mail.gr




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...