Jennifer Aniston: Sexy με... αιτία

Είναι μία από τις κορμάρες του Χόλιγουντ και σε κάθε έξοδό της μαγνητίζει όχι μόνο τα φλας αλλά και τα βλέμματα των περαστικών. Τυχαίο; Κάθε άλλο!
Η Τζένιφερ έχει το προσωπικό της μυστικό ομορφιάς και η «Espresso της Κυριακής» σας το παρουσιάζει με κάθε λεπτομέρεια...

Όλα οφείλονται στη δίαιτα Atkins, την οποία ακολουθούν πολλοί celebrities του Χόλιγουντ, ανάμεσά τους οι Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Τζέρι Χαλιγουέλ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Μάθιου Μακόναχι και Ντάνιελ Γκρεγκ. Η Τζένιφερ Ανιστον λόγω και της ελληνικής καταγωγής της ξέρει πολύ καλά τη μεσογειακή κουζίνα. Παρ’ όλα αυτά, το πρόγραμμά της περιλαμβάνει μόνο ψωμί ολικής άλεσης, μαύρα μακαρόνια και αποφλοιωμένο ρύζι, ψητό κοτόπουλο, μοσχάρι φιλέτο και ψάρι. Για πρωινό, που είναι απαραίτητο για μια μέρα όλο τρέξιμο και πολύωρα γυρίσματα, τρώει δύο βραστά αβγά με μαύρο ψωμί και για μεσημεριανό ψητή πατάτα με τόνο και πράσινη σαλάτα. Το δείπνο της αποτελείται από σολομό και ψητά λαχανικά, ενώ απαραίτητο έπειτα από το δείπνο είναι ένα smoothies με σέσκουλα και γκουάβα (φρούτο) για να επιταχυνθεί ο μεταβολισμός.
«Ο απώτερος σκοπός της Atkins δεν είναι μόνο να χάσετε βάρος αλλά και να διατηρήσετε το επιθυμητό βάρος σας. Πρώτα απ’ όλα όμως, θα πρέπει να το φτάσετε» λέει η σταρ του Χόλιγουντ και συνεχίζει: «Εφόσον συνεχίζετε να καταναλώνετε την προτεινόμενη ποσότητα πρωτεϊνούχων τροφών και αρκετών καλών λιπαρών για να νιώθετε κορεσμό, θα διατηρήσετε τον έλεγχο της όρεξής σας και δεν θα μπαίνετε σε πειρασμό, καθώς επανεισάγετε στο διατροφολόγιό σας απολαυστικές και υγιεινές τροφές. Σε αυτήν τη φάση, εάν δεν το έχετε κάνει ήδη, θα ήταν συνετό να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητά σας ή να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα σωματικής άσκησης, όπως το περπάτημα».

Το κόλπο της επιτυχίας

Η Τζένιφερ εκτός από το περπάτημα κάνει και γιόγκα για να διατηρήσει την ισορροπία του σώματος με το πνεύμα. Η δασκάλα της Μάντι Ινγκμπέρ συνδύασε τη γιόγκα με... σπαρτιάτικες ασκήσεις και δημιούργησε τη δική της εκδοχή άσκησης, την οποία ονόμασε yogalosophy. Η Τζένιφερ είναι φίλη αλλά και μαθήτριά της πάνω από είκοσι χρόνια και, όπως η σταρ δηλώνει, «η Μάντι έχει αλλάξει το σώμα και τη ζωή μου».
Όσο για τη δίαιτα και κάνει τους πάντες να φτάνουν στον στόχο τους, η χολιγουντιανή σταρ τονίζει: «Με τη μέθοδο Atkins μαθαίνετε να τρώτε τις σωστές τροφές και αλλάζετε το σώμα σας από μηχανή καύσης υδατανθράκων σε μηχανή καύσης λίπους, ενώ παράλληλα ελέγχετε την πείνα σας. Είναι ένας λογικός τρόπος για να χάσετε βάρος, διότι δουλεύει με φυσικό τρόπο με το σώμα σας. Γρήγορα θα συνειδητοποιήσετε πως, όταν τρώτε τις σωστές τροφές στους σωστούς συνδυασμούς, θα έχετε τα αποτελέσματα που θέλετε».
Αν και πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.Atkins.com, ωστόσο το πλέον πρόσφατο και ενημερωμένο βιβλίο της νέας δίαιτας Atkins, που έγινε best-seller μόλις σε δύο εβδομάδες στην Αμερική, κυκλοφόρησε και στα ελληνικά. Στις 456 σελίδες τού βιβλίου με τίτλο «Η Νέα Δίαιτα Ατκινς Για Μία Νέα Ζωή» περιλαμβάνονται οι νεότερες εξελίξεις της επιστήμης της διατροφής από τρεις πανεπιστημιακούς καθηγητές, τους Dr. Eric Westman (αναπληρωτής καθηγητής Ιατρικής στο Σύστημα Υγείας του Πανεπιστημίου Ντιούκ), Dr. Stephen Phinney (επίτιμος καθηγητής Ιατρικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας) και Dr. Jeff Volek (αναπληρωτής καθηγητής και ερευνητής άσκησης και διατροφής στο Τμήμα Κινησιολογίας του Πανεπιστημίου του Κονέκτικατ).
Τα μυστικά της δίαιτας
Η Κολέτ Χέιμοβιτς, αντιπρόεδρος του τμήματος Επικοινωνίας και Εκπαίδευσης της Atkins Nutritionals, μας αποκαλύπτει μερικά από τα μυστικά που κάνουν τη συγκεκριμένη δίαιτα τόσο αποτελεσματική.
Οι βασικές αρχές
- Εστιάστε στους καθαρούς υδατάνθρακες: υπολογίζετε μόνο τους υδατάνθρακες που επηρεάζουν το ζάκχαρο του αίματος και όχι τους συνολικούς υδατάνθρακες.
- Τρώτε αρκετή πρωτεΐνη: η πρωτεΐνη σας βοηθά να νιώθετε χορτάτοι και διατηρεί το ζάκχαρο του αίματος στα ίδια επίπεδα. Να τρώτε τουλάχιστον 110 - 170 γραμμάρια πρωτεϊνούχων τροφών με κάθε γεύμα.
- Λαμβάνετε αρκετές φυτικές ίνες με το φαγητό: οι φυτικές ίνες βοηθούν να μετριάζεται το ζάκχαρο του αίματος και είναι χορταστικές, άρα, βοηθούν στον έλεγχο του βάρους.
- Αποφύγετε την πρόσθετη ζάχαρη και τους επεξεργασμένους υδατάνθρακες: είναι σημαντικό για την καλή υγεία, τη διαχείριση της όρεξης και τον έλεγχο του βάρους σας να ελαχιστοποιήσετε αυτούς τους κενούς υδατάνθρακες.
- Συμπληρώστε τη δίαιτα σας: μολονότι η Atkins είναι μια δίαιτα με τρόφιμα ολικής άλεσης, είναι δύσκολο να πετύχετε άριστα επίπεδα σε κάποιες βιταμίνες, μέταλλα και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα, όταν ακολουθείτε οποιοδήποτε διατροφικό πλάνο. Καλό είναι να συμπληρώνετε τις πιθανές ελλείψεις με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.
- Ξεκινήστε κάποια σωματική δραστηριότητα: εξερευνήστε και ενσωματώστε ευχάριστες σωματικές δραστηριότητες στην καθημερινότητά σας.
Οι τέσσερις φάσεις της Atkins
Η διατροφική προσέγγιση Atkins αποτελείται από τέσσερις φάσεις. Είναι εύκολο να περάσετε από τη μία φάση στην επόμενη και να θριαμβεύσετε σε έναν διά βίου τρόπο διατροφής που θα σας επιτρέπει να διατηρήσετε το βάρος και την υγεία σας. Ακολουθήστε αυτό το διατροφικό πλάνο και θα δείτε ότι θα πετύχετε εύκολα και γρήγορα αποτελέσματα.

Φάση 1: Εισαγωγή
Αυτή η περίοδος δύο εβδομάδων ξεκινά με γρήγορη απώλεια βάρους, ώστε να δείτε άμεσα αποτελέσματα. Κατά την εισαγωγή, θα τρώτε μια ποικιλία πηγών πρωτεΐνης, καλά λιπαρά και θρεπτικούς υδατάνθρακες με φυτικές ίνες από πράσινα σαλατικά και άλλα λαχανικά -και βεβαίως απολαυστικά σνακ Atkins. Ολες αυτές οι τροφές βοηθούν στον έλεγχο της πείνας. Κατά την εισαγωγή, θα μειώσετε την πρόσληψη υδατανθράκων στους είκοσι καθαρούς υδατάνθρακες ημερησίως (οι καθαροί υδατάνθρακες είναι οι συνολικοί υδατάνθρακες μείον οι φυτικές ίνες κάθε τροφής). Καθώς περιορίζετε την πρόσληψη ζάχαρης και άλλων κενών υδατανθράκων, το σώμα σας ξεκινά να χρησιμοποιεί το λίπος ως πρωταρχική πηγή ενέργειας, με αποτέλεσμα την απώλεια βάρους.
Φάση 2: Συνεχής απώλεια βάρους (ΣΑΒ)
Εδώ θα αρχίσετε να προσθέτετε μεγαλύτερη ποικιλία στη δίαιτά σας, καθώς θα συνεχίσετε να δοκιμάζετε διαφορετικά λαχανικά και σταδιακά θα προσθέτετε ξηρούς καρπούς και σπόρους, μούρα και μερικά άλλα φρούτα με χαμηλούς υδατάνθρακες. Ανάλογα με τον μεταβολισμό σας, ίσως να μπορείτε να επανεισάγετε τα όσπρια, όπως οι φακές και τα κόκκινα φασόλια, ή ίσως χρειαστεί να περιμένετε έως την επόμενη φάση. Εν τω μεταξύ, θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος, καθώς σταδιακά θα αυξάνετε τον αριθμό καθαρών υδατανθράκων. Εφόσον συνεχίζετε να καταναλώνετε την προτεινόμενη ποσότητα πρωτεϊνούχων τροφών και αρκετών καλών λιπαρών για να νιώθετε κορεσμό, θα διατηρήσετε τον έλεγχο της όρεξής σας και δεν θα μπαίνετε σε πειρασμό, καθώς επανεισάγετε στο διατροφολόγιό σας απολαυστικές και υγιεινές τροφές. Σε αυτή τη φάση, εάν δεν το έχε τε κάνει ήδη, θα ήταν συνετό να αυξήσετε τη σωματική δραστηριότητά σας ή να ξεκινήσετε κάποιο πρόγραμμα σωματικής άσκησης, όπως περπάτημα.
Βρείτε το προσωπικό σας Επίπεδο Υδατανθράκων για Απώλεια (ΕΥΑ): Το ΕΥΑ αντιπροσωπεύει το προσωπικό σας όριο υδατανθράκων. Είναι η ποσότητα σε γραμμάρια των καθαρών υδατανθράκων που μπορείτε να καταναλώνετε καθημερινά για να συνεχίσετε να χάνετε βάρος. Για παράδειγμα, ας υποθέσουμε πως προσθέτετε 5 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων στην καθημερινή πρόσληψή σας κάθε δύο εβδομάδες, έως ότου φθάσετε στα 65 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων. Μέχρις αυτό το σημείο χάνετε βάρος, όμως εδώ η απώλεια βάρους σας σταματά και δεν έχετε χάσει άλλα εκατοστά. Σωστά μαντέψατε, έχετε βρει πως το ΕΥΑ σας είναι περίπου 60 γραμμάρια καθαρών υδατανθράκων ημερησίως. Είναι τόσο απλό. Επιστρέψτε σε αυτό το επίπεδο και όσο παραμένετε εκεί θα συνεχίσετε να χάνετε βάρος. Είναι ενδιαφέρον πως κάθε άτομο έχει διαφορετικό ΕΥΑ που σχετίζεται με παράγοντες όπως ο μεταβολισμός, η ηλικία και το επίπεδο σωματικής δραστηριότητας.

Φάση 3: Προ-συντήρηση
Σε αυτό το σημείο είστε σχεδόν στο επιθυμητό βάρος σας. Οταν το φθάσετε, θα ξεκινήσετε την «πρόβα» για ένα πλάνο διατροφής που σας βοηθά να διατηρήσετε το νέο βάρος και την υγεία σας για πάντα.
Πρόσληψη υδατανθράκων σε αυτή τη φάση: στη ΣΑΒ αυξήσατε σταδιακά την καθημερινή πρόσληψη υδατανθράκων σας σε ποσότητες των 5 γραμ. Τώρα θα την αυξήσετε σε ποσότητες των 10 γραμ. Ας υποθέσουμε πως, όταν αφήσατε τη ΣΑΒ, καταναλώνατε 60 γραμ. καθαρών υδατανθράκων ημερησίως. Αυτό σημαίνει πως θα ξεκινούσατε την προ-συντήρηση με 70 γραμ. καθαρών υδατανθράκων. Θα μένατε εκεί για περίπου μία εβδομάδα, καθώς θα συνεχίζατε να χάνετε βάρος χωρίς να ξυπνήσετε τις απότομες επιθυμίες για φαγητό, προτού προχωρήσετε στα 80 γραμ. και ούτω καθεξής. Αν το βάρος σας «κολλήσει», αφαιρέστε πάλι 10 γραμ. καθαρών υδατανθράκων. Οταν ξεκινήσει και πάλι η απώλεια βάρους, μείνετε εκεί για δύο εβδομάδες ή και περισσότερο και προσπαθήστε να προσθέσετε άλλα 5 γραμ. Βεβαιωθείτε πως επανεισάγετε νέες τροφές με υδατάνθρακες, μία τη φορά σε μικρές ποσότητες, για να ανακαλύψετε τα προσωπικά όριά σας. Μερικές τροφές λειτουργούν αρνητικά, καθώς προκαλούν απότομη επιθυμία για περισσότερο από τις ίδιες ή άλλες τροφές με υδατάνθρακες. Αν συμβεί αυτό, μην τις καταναλώνετε για λίγο και δοκιμάστε να τις επανεισάγετε αργότερα.

Φάση 4: Διά βίου συντήρηση
Σε αυτή τη φάση, που στην πραγματικότητα είναι το υπόλοιπο της υγιούς και δραστήριας ζωής σας, θα παραμείνετε αδύνατοι, ενώ συνεχίζετε να τρώτε μερικές από τις καλύτερες τροφές στη Γη, ακριβώς όπως κάνατε στην προ-συντήρηση. Η απώλεια βάρους είναι μια πρόκληση, αλλά το ίδιο είναι και η διατήρησή του. Τώρα έχετε τα εργαλεία για να το καταφέρετε. Παραμείνετε στην Atkins και θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε τον έλεγχο για πάντα.


/www.myworld.gr 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...