Η κυριαρχία του sex στις μέρες μας

Που πήγε η αγάπη και ο ρομαντισμός στις μέρες μας; Πολλοί πιστεύουν ότι η αγάπη και ο ρομαντισμός είναι δύο πράγματα που τα γνωρίζουμε μόνο επειδή τα έχουμε δει στις ταινίες. Τι ισχύει όμως στην πραγματικότητα; Υπάρχει αγάπη ή όλα αφορούν το sex ; Ξεκινώντας από το sex είναι σίγουρο ότι ο ρόλος του ήταν κυρίαρχος σε όλες τις εποχές. Πως θα γινόταν αλλιώς άλλωστε αφού προέρχεται από τα ζωώδη ένστικτα του ανθρώπινου είδους, σε αντίθεση με την αγάπη που προέρχεται από τη λογική και τα συναισθήματα.


Είναι γνωστό ότι τα ζωώδη ένστικτα είναι αυτά που τρέχουν στο υποσυνείδητο συνεχώς και πριν ακόμα εκδηλωθούν ελέγχονται από τη λογική και καταστέλλονται ή ενεργοποιούνται ανάλογα με τις περιστάσεις.

Ζούμε σε μία κοινωνία γεμάτη από sex ;
Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Ακόμα και τα παιδιά πλέον βομβαρδίζονται συνεχώς από μηνύματα που αφορούν τη σεξουαλικότητα των ανθρώπων, από τις διαφημίσεις μέχρι τις ταινίες ή τις ετικέτες στα προϊόντα. Το sex πουλάει, είναι γεγονός. Ζούμε πλέον σε μία κοινωνία που τα ταμπού γύρω από το sex ανήκουν στο παρελθόν. Το sex δεν είναι κρυφό ή παράνομο αλλά βρίσκεται παντού και έχει γίνει μέρος ακόμα και της εκτός του κρεβατιού καθημερινότητας.

Τα πάντα γίνονται για το sex ;
Όχι, τουλάχιστον όχι ακόμα. Λίγες δεκαετίες πριν άρχισε η σεξουαλική επανάσταση, δηλαδή η προσπάθεια για την απόλυτη απελευθέρωση στο sex . Ποια ήταν τα αποτελέσματα; Μέχρι τώρα, απλά το sex άλλαξε image . Η εικόνα που είχε πριν ήταν ότι είναι κάτι «χυδαίο», «κρυφό» και, υποκριτικά, «βρώμικο». Από εκείνο το στάδιο μέχρι σήμερα, το sex δεν έχει αλλάξει στην ουσία του αλλά στην εικόνα του. Σήμερα, το sex θεωρείται η φυσιολογική εκείνη πράξη ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, ενώ το σύγχρονο marketing προσπαθεί να πλασάρει το sex ως μία φυσιολογική και καθημερινή πράξη ανάμεσα σε δύο(ή περισσότερα) άτομα, που έχει ως μοναδική προϋπόθεση τη δυνατότητα αμοιβαίας απόλαυσης. Τα πάντα δεν γίνονται για το sex αλλά στις μέρες μας σχεδόν τα πάντα αφορούν το sex . Καλό ή κακό; Το μέλλον θα δείξει. Τα πρώτα καλά νέα είναι ότι πλέον η πρόσβαση στην πληροφόρηση που σχετίζεται με το sex προσφέρεται απλόχερα σε όλους. Τα πρώτα άσχημα νέα είναι ότι η πληροφόρηση κινείται σε λάθος επίπεδα, καθώς μέσα στο πλήθος της ενημέρωσης τα μηνύματα γύρω από τις διαστάσεις του sex (μολύνσεις, εγκυμοσύνη, σεξουαλικές διαστροφές κ.α.)συγχέονται. Ξέρουμε τι είναι το sex αλλά δεν ξέρουμε τι σημαίνει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...