Μια επιτυχημένη διαμόρφωση

Αξιοποιώντας στο έπαρκο τους χώρους ενός διαμερίσματος του 1980 οι αρχιτέκτονες προχώρησαν με ξεχωριστή έμπνευση στη μεταμόρφωσή του σε ένα σύγχρονο χώρο διαβίωσης μιας τετραμελούς οικογενείας.

Δημιούργησαν την ψευδαίσθηση των περισσότερων τετραγωνικών στους χώρους υποδοχής ενοποιώντας το καθιστικό και τη νέα κουζίνα με την τοποθέτηση της τραπεζαρίας στο ενδιάμεσο.

Οι γύψινες ψευδοροφές διορθώνουν αισθητικά τα δοκάρια των οροφών και στηρίζουν τα φωτιστικά σώματα των χώρων.




  Ένα ζεστό καλοσώρισμα από τις νεράιδες των λουλουδιών που μας υποδέχονται στην είσοδο.
Η κουζίνα είναι από ξύλο οξιάς κι αποτελεί μέρος μιας ενιαίας επίτοιχης κατασκευής με ανοιγόμενες πόρτες, που συνεχίζεται μέχρι τη γωνία του W.C.  των ξένων. Φιλοξενεί επιμέρους λειτουργίες αποθήκευσης σερβίτσιων και ποτηριών και ο πάγκος της είναι από μαύρο γρανίτη.
Ακριβώς απέναντι από την κουζίνα οργανώθηκε η νησίδα-bar που μπορεί να χρησιμοποιείται είτε για τα πρόχειρα γεύματα της οικογένειας είτε παίζοντας το ρόλο του μπουφέ.
`
Γύρω από το επενδυμένο με αλουμίνιο τζάκι έχει διαμορφωθεί το καθιστικό. Όλος ο τοίχος έχει επενδυθεί με ξύλο οξιάς και φιλοξενεί κρυφές βιβλιοθήκες και ραφαρίες, ενώ πάνω από το τζάκι τοποθετήθηκε η τηλεόραση.
Οι ξυλόγλυπτοι καναπέδες, κληρονομιά της ιδιοκτήτριας από τη γιαγιά της, ξεχωρίζουν και το απλό κρυστάλλινο τραπέζι αναδεικνύει τη μοναδικότητά τους.
Ο παλιός μπουφές της τραπεζαρίας στέκεται ως μοναδικό εκφραστικό στοιχείο του χώρου.  Το χειροποίητο ανατολίτικo χαλί  με  τους έντονους χρωματικούς τόνους κόκκινου και μπλε συμπληρώνει αρμονικά το σύνολο.
Ο ζωγράφος Νίκος Δήμας με πολλή έμπνευση δημιούργησε την έκπληξη για το W.C. ξένων. Ο επισκέπτης γίνεται μέρος ενός τροπικού κήπου με κάθε είδους λουλούδια και πουλιά να κελαηδούν. Ο γαλάζιος ουρανός  με τις αραιές νεφώσεις στην οροφή σε κάνουν να ξεχνάς που βρίσκεσαι.
Το παιδικό δωμάτιο έχει βαφτεί με χρώματα παστέλ ροζ και εδώ κυριαρχούν οι πεταλούδες. Είναι ζωγραφισμένες στην κολώνα και στο δοκάρι του ταβανιού μέσα στη ζωγραφισμένη τριανταφυλλιά. Συνεχίζουν να «πετούν» στα roman blinds των παραθύρων και έχουν αντικαταστήσει τα πόμολα της παιδικής ντουλάπας.
Στην κρεβατοκάμαρα του ζευγαριού κυριαρχεί το γαλάζιο χρώμα και οι λιτές ξύλινες φόρμες. Οι ντουλάπες είναι απλά σχεδιασμένες και ακολουθούν το πνεύμα του χώρου χαρακτηρίζοντας τον με το υλικό τους.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...