Κίνηση µατ

Είτε έχετε λιπαρή επιδερµίδα είτε θέλετε απλώς να µην γυαλίζετε, οι προτάσεις για µατ όψη στο πρόσωπο είναι αρκετές και αποτελεσµατικές.
Εξισορρόπηση
Όταν η επιδερµίδα σας είναι λιπαρή και γυαλίζει έντονα µέσα στη µέρα, είναι φυσιολογικό να θέλετε µατ όψη. Τι µπορείτε να κάνετε; Να αντιµετωπίσετε τη λιπαρότητα µε ειδικές κρέµες περιποίησης που την εξισορροπούν απορροφώντας το περιττό σµήγµα και να χρησιµοποιήσετε στοχευµένα προϊόντα µακιγιάζ.

 Επίσης η τακτική απολέπιση µε ένα ήπιο προϊόν βοηθάει στην εξισορρόπηση της υπερβολικής έκκρισης σµήγµατος και είναι προτιµότερη από ένα «επιθετικό» scrub που θα ταλαιπωρήσει την επιδερµίδα. Όσον αφορά στα ειδικά µαντιλάκια-χαρτάκια που απορροφούν τη λιπαρότητα, είναι βοηθητικά για ένα γρήγορο ρετούς µέσα στη µέρα, αλλά δεν είναι κατάλληλα για συνολική φροντίδα.
Μακιγιάζ µε… άποψη
Στην αγορά θα βρείτε foundations αλλά και πούδρες που χαρίζουν κάλυψη, απορροφούν τη γυαλάδα και χαρίζουν µατ όψη χωρίς θαµπάδα. Το µατ µακιγιάζ πάντως µπορείτε να το υιοθετήσετε ακόµα και αν έχετε κανονική επιδερµίδα γιατί είναι µοντέρνο, σοφιστικέ και ιδανικό για το πρωί και τη δουλειά.
Η καλύτερη συµβουλή όµως είναι να κάνετε πρώτα µια δοκιµή γιατί µπορεί για κάποιο λόγο (π.χ. κάποια ξηρά σηµεία στο πρόσωπο) το αποτέλεσµα τελικά να µην δείχνει κολακευτικό. Επιπλέον καλό είναι να δώσετε προσοχή στην ποσότητα µακιγιάζ αλλά και στην εφαρµογή του ώστε να µην δείχνει αφύσικο και φυσικά να αποφύγετε τις shimmer φόρµουλες που αντανακλούν το φως.
Απλά βήµατα
Πρόσωπο

Πρώτα από όλα χρειάζεστε µια καλή βάση (primer), την οποία θα χρησιµοποιήσετε µετά την κρέµα και πριν από το µέικ απ. Απλώστε την
σε όλο το πρόσωπο ή στα προβληµατικά σηµεία της ζώνης Τ για να καλύψετε τις ανοµοιόµορφες περιοχές της επιδερµίδας, τους ορατούς πόρους και τις λεπτές γραµµές και να επιτρέψετε την καλύτερη εφαρµογή και διάρκεια του µέικ απ. Στη συνέχεια απλώστε το µέικ απ και σταθεροποιήστε το αποτέλεσµα µε µια µατ compact πούδρα. Τελειώστε απλώνοντας λίγο ρουζ στα ζυγωµατικά και λίγο στη µύτη.
Μάτια
Η περιοχή γύρω από τα µάτια πρέπει να είναι όσο πιο φωτεινή γίνεται, γι’ αυτό το κονσίλερ είναι απαραίτητο. Επιλέξτε σκιές µε µατ ή σχεδόν µατ υφή και, αν προτιµάτε, απλώνετε πρώτα λίγη βάση στα πάνω βλέφαρα για να «στρώσουν» καλύτερα.
Χείλη
Κάντε µια καλή απολέπιση για να µαλακώσετε τα ξηρά σηµεία, γιατί το µατ κραγιόν έτσι κι αλλιώς στεγνώνει λίγο τα χείλη, και στη συνέχεια εφαρµόστε ένα µαλακτικό lip balm. Με ένα µολύβι χειλιών (στην ίδια απόχρωση µε το κραγιόν) κάντε το περίγραµµα και απλώστε ένα κραγιόν σε nude ή ροζ αποχρώσεις. Αν τα χείλη σας είναι πολύ λεπτά ή έχετε έντονες γραµµές στην περιοχή, µπορείτε να πετύχετε το µατ εφέ µε άλλο τρόπο. Περάστε στα χείλη λίγο κονσίλερ ή πούδρα ως βάση, απλώστε το κραγιόν και ταµπονάρετε µε ένα µαντίλι όσες φορές θέλετε µέχρι να πετύχετε την όψη που θέλετε.





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...