Πώς θα αποφύγετε τις στιλιστικές γκάφες

Αν φοράτε στενά παντελόνια που αναδεικνύουν όχι το καλλίγραμμο σώμα σας, αλλά το περίγραμμα του εσωρούχου σας, αν κυκλοφορείτε ακόμη με ένα τσαντάκι-«μπανάνα», αν έχετε κάνει μέσα στον χειμώνα επτά sessions solarium και μοιάζετε σαν την μύγα μέσα στο γάλα, μην απορήσετε όταν ακούσετε σειρήνες.

Θα είναι η αστυνομία της μόδας, καθώς οι fashionistas ανά τον κόσμο έχουν θέσει κάποιους άγραφους, αλλά απαράβατους κανόνες, που συχνά παραβαίνονται. Καιρός να τους δούμε και γραπτά.
(Πολύ) χαμηλοκάβαλα παντελόνια
Διεθνώς γνωστός ως «sagging», ο τρόπος που επιλέγουν πολλοί άνδρες να φορούν το παντελόνι τους, επιδεικνύοντας το μεγαλύτερο μέρος του επώνυμου εσωρούχου τους, είναι σαφώς ακαλαίσθητος και ταιριάζει περισσότερο σε έφηβους rappers παρά σε καθημερινούς άνδρες που θέλουν να κάνουν fashion statement. Το ίδιο ισχύει για τις γυναίκες. Τα παντελόνια που φοριούνται έτσι, ώστε να αποκαλύπτουν το καινούριο g-string τους καλό είναι να αποφεύγονται, όπως αποφεύγει ο διάβολος τα fake Prada.

«Μπανάνες» Ψηφισμένο από χιλιάδες αναγνώστες του TopTens.com ως ένα από τα κορυφαία faux pas των αξεσουάρ, το τσαντάκι-«μπανάνα» αποτελεί σκάνδαλο στις καλές και μη εμφανίσεις, καθώς καμία χρηστικότητα δεν θεωρείται πως μπορεί να ξεπεράσει την ρετρό κακογουστιά του. Ίσως στις ‘90s διακοπές μας, όλοι να είχαμε εφοδιαστεί με ένα τέτοιο ή να το σκεφτήκαμε σοβαρά, αλλά πλέον, οι μόνοι που δικαιολογούνται να το φορούν είναι οι σερβιτόροι σε beach bars. Στο Facebook υπάρχουν αρκετά groups εναντίον του, όπως το «Fanny packs should be illegal», που αποδεικνύουν ότι το μένος των περισσότερων ανθρώπων προς το ενδυματολογικό «φρούτο» παραμένει άσβεστο.

Μαύρο με καφέ Ένας από τους παλιότερους κανόνες της ενδυματολογίας λέει πως ο συνδυασμός του μαύρου με το καφέ χρώμα είναι απαγορευτικός. Πολλοί σχεδιαστές θα ασκούσαν ποινική δίωξη σε αυτούς που παραβαίνουν τον κανόνα, ενώ άλλοι, επιχειρούν να τον σπάσουν για να πρωτοτυπήσουν. Η αλήθεια είναι πως το μαύρο και το καφέ θεωρούνται κοντινές αποχρώσεις και ως εκ τούτου αταίριαστες. Παρ’ όλα αυτά, δεν είναι νόμος: όταν για παράδειγμα σε ένα μαύρο outfit ενσωματώσετε διακριτικά καφέ αξεσουάρ, όπως μία ζώνη, και τα υφάσματα δένουν μεταξύ τους, τότε θα δείχνετε απόλυτα καλαίσθητοι.

Δυσανάλογα μεγέθη Ποτέ μην αγοράζετε ρούχα μικρότερου μεγέθους από αυτό που σας κάνει, ώστε να δείχνετε πιο λεπτοί, ή μεγαλύτερου μεγέθους για να καλύψετε τα περιττά κιλά. Και στις δύο περιπτώσεις, αντί να καμουφλάρετε τις ατέλειες, τις τονίζετε. Όταν μια γυναίκα φορά τόσο στενό παντελόνι, που αποκαλύπτει το περίγραμμα του εσωρούχου της, το αποτέλεσμα είναι άσχημα και καθόλου κολακευτικό.

Καλσόν με «ανοιχτά» παπούτσια Πριν λίγα χρόνια, οι λάτρεις του στιλ θα έλεγαν χωρίς δισταγμό «Όχι». Οι συνήθειες και οι τάσεις αλλάζουν παρ’ όλα αυτά, και πολλοί fashion bloggers δείχνουν να βάζουν νερό στο κρασί τους και αποδέχονται κάποιες περιπτώσεις ιδιαίτερων καλσόν, συνδυασμένα με peep toes, ιδίως μετά την εμφάνιση πολλών stars που είχαν την ιδέα να σπάσουν τον «νόμο». Δείτε τι αναφέρει το FashionPolice.net για την περίπτωση αυτού του αμφιλεγόμενου faux pas. 

Υπερβολικό μαύρισμα Όχι, δεν δείχνει σαν να γυρίσατε μόλις από διακοπές σε κάποια αμμουδερή παραλία. Ούτε φαίνεται φυσικό, όταν το πρόσωπό σας κάνει 100% αντίθεση με την οδοντοστοιχία σας. Το υπερβολικό solarium είναι εντελώς ακαλαίσθητο, ενώ το να ξεβάφει το δέρμα σας πάνω στα ανοιχτόχρωμα ρούχα σας είναι τουλάχιστον άβολο για τον εγωισμό σας. Για φυσικό, «τροπικό» μαύρισμα, περιμένετε το καλοκαίρι ή απλώς, εφαρμόστε το «παν μέτρον άριστον» στους τεχνητούς τρόπους μαυρίσματος.

Fashion trends που δεν μας ταιριάζουν Μόδα είναι και γυρίζει, και φέρνει μαζί της αξεσουάρ από παλιές εποχές ή ακόμη και από… μελλοντικές. Ωστόσο, πριν βιαστείτε να αγκαλιάσετε κάθε νέο στιλ, πρέπει πρώτα να διαπιστώσετε αν δείχνει ωραίο πάνω σας, αν αναδεικνύει τον εαυτό σας και αν ταιριάζει με την προσωπικότητά σας. Ωραία είναι τα κοκάλινα γυαλιά τύπου «Μαρία η Άσχημη» για "geek" look, αλλά αν δεν μπορείτε να τα υποστηρίξετε ή αν το γενικότερο στιλ σας είναι πιο συντηρητικά σικ, τότε όντως θα δείχνετε σαν την συγκεκριμένη ηρωίδα, με τα hip γυαλιά να μοιάζουν δυσανάλογα στο πρόσωπό σας.

Μουστάκι strikes back Από πού αλήθεια προέκυψε αυτή η επιστροφή; Καλά δεν ήταν η τριχοφυϊα του άνω ανδρικού χείλους εκεί που βρισκόταν –κάπου ανάμεσα στο χρονοντούλαπο της προπολεμικής ιστορίας και στον νιπτήρα του κάθε άνδρα όταν ξυρίζεται-; Κι όμως, το μουστάκι κυκλοφορεί και πάλι ανάμεσά μας, και όχι πάνω σε ηλικιωμένα πρόσωπα που –υποτίθεται πως- τους προσδίδει το κύρος της ωριμότητας, αλλά σε νεαρά κεφάλια ανά τον κόσμο, που θεωρούν πως κάνουν το απόλυτο fashion statement της νέας δεκαετίας. Μπορεί πολλά ανδρικά σύμβολα του sex να το απέκτησαν τα τελευταία έτη (βλέπε Brad Pitt, James Franco, George Clooney), αλλά οι ρόλοι του Hollywood δεν έχουν και πολλή σχέση με το Γκάζι, όπου τον τελευταίο χρόνο τα μουστάκια (ξε)φυτρώνουν με γοργούς ρυθμούς.


www.in2life.gr 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...