Διατροφή & γήρανση της επιδερμίδας

Η επιδερμίδα αποτελείται από 75% κολλαγόνο, βασικό δομικό συστατικό που παράγει το 33% των πρωτεϊνών του σώματος. Στηρίζει τους ιστούς και τα όργανα ενώ παράλληλα συγκρατεί το μυϊκό ιστό κοντά στα οστά, τα οποία αποτελούν σύνθεση κολλαγόνου και μετάλλων όπως Ασβέστιο και Φώσφορο. Η ύπαρξη φυσιολογικών επιπέδων κολλαγόνου προσφέρει υγιή, λεία και σφριγηλή όψη στην επιδερμίδα σας.

Γι’ αυτό και οι περισσότεροι beauty experts αναζητούν τρόπους διατήρησης, ενίσχυσης και επανόρθωσής του. Κάποιοι μάλιστα έχουν φτάσει στο σημείο να το χορηγούν σε ενέσιμη μορφή. Οι ειδικοί ολοένα και περισσότερο θεωρούν ότι μπορούν να αποτρέψουν τη φυσική φθορά του κολλαγόνου και να καθυστερήσουν τη γήρανση με τη βοήθεια των καλλυντικών αλλά και με τη διατροφή. Ας δούμε λοιπόν τι πρέπει να λείπει από το πιάτο σας για να μείνετε για πάντα νέες, με ζηλευτή επιδερμίδα.

Αποφύγετε τους επεξεργασμένους και ραφιναρισμένους υδατάνθρακες γιατί ανεβάζουν τα σάκχαρα στο αίμα και μαζί τους ουσίες που συνδέονται άμεσα με τη γήρανση της επιδερμίδας και συγκεκριμένα τη φθορά του κολλαγόνου. Με αυτό τον τρόπο περιορίζετε την απώλεια ελαστικότητας. Σημειώνουμε πως η φθορά αυτή εξαπλώνεται και σε άλλα σημεία του σώματος όπως αρθρώσεις, αρτηρίες, καρδιά και πνεύμονες. Βγάλτε από το ημερήσιο μενού σας το λευκό ψωμί, το ραφιναρισμένο ρύζι και προτιμήστε προϊόντα ολικής άλεσης. Περιορίστε τα φρούτα στο ρόλο του σνακ και ξεχάστε το junk food. Αποφύγετε συσκευασμένα προϊόντα με μακρά λίστα ακατανόητων συστατικών. Προσθέστε στη διατροφή σας περισσότερα λαχανικά και μην φοβάστε τα φυσικά έλαια όπως αυτά που περιέχονται στο κρέας, το ψάρι και το ελαιόλαδο.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...