Ναταλία Λιονάκη: η νέα της ζωή μακριά από το μοναστήρι

Απομονωμένη από όλους και από όλα, έχοντας στο πλευρό της το φύλακα άγγελο της, τη μητέρα της, η Ναταλία Λιονάκη προσπαθεί να συνεχίσει τη ζωή της. Από τον Ιούνιο του 2010 τα ίχνη της έχουν χαθεί. Πολλοί είναι αυτοί που ακόμα και σήμερα αναρωτιούνται αν βρίσκεται ακόμα στο μοναστήρι.

Φίλοι από τα παλιά δεν έχουν καμία επικοινωνία μαζί της, μια απόφαση που, συμφωνά με άνθρωπο του περιβάλλοντος της, είναι ολότελα δική της. Η κολλητή της φίλη, Μαρία Κορινθίου, θυμάται πως η τελευταία φορά που μίλησαν ήταν την ημέρα του γάμου της με τον Γιάννη Αϊβάζη στις 12 Σεπτεμβρίου 2010. Η Ναταλία τής τηλεφώνησε για να της ευχηθεί βίο ανθόσπαρτο με τον άντρα της ζωής της και έκτοτε δεν είχαν καμία απολύτως επαφή, Εξαφανίστηκε. Τι συμβαίνει τελικά με την ηθοποιό;
Εντοπίσαμε τα ίχνη της
Ιούνιος 2009: Η κοκκινομάλλα ηθοποιός με τα εκφραστικά καταγάλανα μάτια, στο αποκορύφωμα της καριέρας της, χωρίς να ανακοινώσει τίποτα σε κανέναν, έχοντας δώσει μυστικά τη μάχη της με τους προσωπικούς της δαίμονες, πήρε τη μεγάλη απόφαση να ασπαστεί το μοναχισμό. Θα βρει καταφύγιο στη μονή Μοίρας, έξω από το Ηράκλειο Κρήτης. Αναπάντητα ερωτήματα, δεκάδες σενάρια δίνουν και παίρνουν για να δικαιολογήσουν την απόφαση της αυτή. Ο δημόσιος σπαραγμός της μάνας της και η προσπάθεια της να εντοπίσει τα ίχνη του παιδιού της συγκλονίζει. Η μητέρα της, η κυρία Τζένη, θα ψάξει, θα μάθει, θα ταξιδέψει στην Κρήτη, θα κλάψει, θα παρακαλέσει την κόρη της να το ξανασκεφτεί, να γυρίσει πίσω. Τα πρώτα πλάνα παρουσιάζουν την πάλαι ποτέ λαμπερή ηθοποιό αγνώριστη, με μαύρα μακριά ρούχα, φανερά αδυνατισμένη, εντελώς άβαφη και με το πρόσωπο της να εκπέμπει ένα παράξενο φως, μια ηρεμία, μια γαλήνη. Στη θέα του παιδιού της, η μάνα της ξεσπάει σε λυγμούς. Η Ναταλία δεν είναι διατεθειμένη να αναιρέσει την απόφαση της. Η μητέρα της θα επιστρέψει στην Αθήνα, αλλά δεν θα το βάλει κάτω. Για μήνες θα δώσει τη μάχη της να τη μεταπείσει. Οι δυ­νάμεις της, όμως, θα την εγκαταλείψουν και η είδηση του προβλήματος υγείας της, που θα την οδηγήσει άρον-άρον στο νοσοκομείο, είναι αυτό που θα κάνει την κόρη της να σπεύσει στο πλευρό της με την πρώτη αερο­πορική πτήση. Όχι μόνη της, όμως. Θα τη συνοδεύσουν και άλλες δυο δόκιμες μοναχές της μονής, για να την πάρουν λίγες ώρες μετά και να επιστρέψουν πάλι πίσω στο Ηράκλειο Κρήτης.
Ιούνιος 2010: Λίγους μήνες μετά, το τοπίο αλλάζει και πάλι. Το πρόβλημα υγείας της μητέρα της, αλλά και κάποια γεγονότα, για τα οποία δεν έχει λύσει ακόμα τη σιωπή της, είναι αυτά που οδηγούν τη Ναταλία να εγκαταλείψει -οριστικά αυτή τη φορά- το μοναστήρι. Το δριμύ «κατηγορώ» της μητέρας της κατά του γέροντα, αλλά και κάποιες καταγγελίες εκείνη την περίοδο που είδαν τα φώτα της δημοσιότητας για τη δράση του, προκάλεσαν έντονες συζητήσεις. Η Ναταλία δεν είχε σκοπό να μιλήσει. Ήταν πράγματα που, κατά τα λεγόμενα ανθρώπου του περιβάλλοντος της, ήθελε να τα κρατήσει για την ίδια για όσο χρειαστεί. Από εκείνη τη στιγμή, όμως, χάθηκαν εκ νέου τα ίχνη της.
Φεβρουάριος 2011: Το τηλέφωνο του πατρικού σπιτιού της στο Παγκράτι έχει αλλάξει. «Ο συνδρομητής που καλέσατε έχει ζητήσει να μεταφερθεί σε άλλη διεύθυνση» είναι το μήνυμα που ακούγεται καλώντας τον παλιό της αριθμό, που κάποτε σήκωνε η μητέρα της. Η Ναταλία έχει επιστρέψει οριστικά στο σπίτι της, έχοντας στο πλευρό της μόνο την κυρία Τζένη. Οι δυο γυναίκες έχουν καταφέρει να αποφύγουν με επιτυχία τους φωτογράφους και τις κάμερες, που είχαν στηθεί σε όλα τα σημεία για να τις εντοπίσουν. Φίλος της οικογένειας εξηγεί πως έχει αλλάξει ριζικά την εξωτερική της εμφάνιση και τις λιγοστές φορές που βγαίνει έξω είναι αδύνατον πλέον κάποιος να την αναγνωρίσει. Η Ναταλία μπορεί να απαρνήθηκε την ιερά μονή της Κρήτης, αλλά όχι όμως και το Θεό. Ζει, όπως μας είπε, σαν μοναχή, αλλά στο σπίτι της. Πολλές μέρες της εβδομάδας επισκέπτεται μιαν απομονωμένη εκκλησία στην περιοχή των Μεσογείων, πάντα μαζί με τη μητέρα της, η οποία δεν την αφήνει λεπτό μόνη της. Η ηθοποιός προσεύχεται για πολλή ώρα, εξομολογείται και μετά επιστρέφει στο χώρο της.
Τι είπε η μητέρα της Ναταλίας Λιονάκη
Η κυρία Τζένη δεν προσπάθησε να αποφύγει τις ερωτήσεις μας για το πού βρίσκεται η Ναταλία, αν επέστρεψε ξανά στο μοναστήρι ή έχει επιστρέψει οριστικά στο σπίτι τους. Με φωνή ήρεμη, γλυκιά, δείχνοντας μας -όπως και το είπε, άλλωστε ότι τα δύσκολα έχουν περάσει πια, ήταν πολύ συγκεκριμένη στην απάντηση της: «Η Ναταλία είναι μια χαρά. Είναι πολύ καλά, εδώ μαζί μου. Δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω αυτή τη στιγμή. Κάποια στιγμή θα τα πούμε όλα. Με ρωτάτε αν είμαι χαρούμενη που έχω κοντά μου το παιδί μου; Ποια μάνα δεν θα ήταν; Και εγώ είμαι πολύ καλά στην υγεία μου και η Ναταλία είναι εξίσου πολύ καλά.»
Πηγή: Ciao
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...