Ας νιώσουμε φρεσκάδα στη δουλειά μας

Ακόμη κι αν ο χρόνος μας πιέζει, ακόμη κι αν νιώθουμε ότι το 24ωρο δεν αρκεί για να τα προλάβουμε όλα, στη δουλειά μας μπορούμε να νιώσουμε δημιουργικές και παραγωγικές. Αν μάλιστα το πετύχουμε αυτό, η αίσθηση αυτή θα μας επιστραφεί ως ψυχική ανταμοιβή στον εσωτερικό μας κόσμο, στην ιδιωτική σφαίρα της  ζωής μας. 
Δικαιολογημένα όμως θα σκεφτείτε: πώς είναι δυνατόν να συμβεί κάτι τέτοιο όταν το "σύνδρομο της Δευτέρας" κρατά όλη την εβδομάδα; Δείτε μερικές ιδέες για να αντιστρέψουμε αυτή την κατάσταση, να ξαναφέρουμε στη ζωή μας την πρώτη έξαψη, αλλά και τη διάθεση που νιώσαμε όταν πρωτομπήκαμε στον χώρο εργασίας


Αλλαγές φρεσκάδας

- Η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται, γι' αυτό με το πρώτο ξύπνημα κανακεύουμε όσο μπορούμε τον εαυτό μας. Ξεκινάμε με ένα ντους και βάζουμε μια λοσιόν σώματος με ελαφρύ άρωμα, που θα μας συνοδεύει συνεχώς.
- Μπορεί οι συνθήκες της εργασίας μας να μην μας επιτρέπουν να φοράμε άνετα ρούχα. Φοράμε λοιπόν τουλάχιστο άνετα εσώρουχα. Η επαφή τους με το δέρμα θα μας κάνει να νιώσουμε απίστευτη ζωντάνια.
- Αναζητάμε φως στο γραφείο μας. Μια πιο δυνατή λάμπα, μια μετακίνηση καθίσματος ή γραφείου ώστε να έχουμε περισσότερο φυσικό φως από το παράθυρο, ένα χρωματιστό διακοσμητικό αντικείμενο θα μας γεμίσουν ενέργεια αλλά και δύναμη.
- Ακόμη κι ένα απλό αρωματικό στον χώρο μπορεί να μετατρέψει στη στιγμή τη διάθεση. Μπορούμε να προμηθευτούμε μια συσκευή αρωματοθεραπείας, στην οποία θα ρίξουμε λίγες σταγόνες από αιθέρια έλαια, όπως γεράνι, λεβάντα, σανταλόξυλο και βασιλικό, που καταπολεμούν το
διανοητικό στρες, αλλά και το περιβαλλοντικό στρες, που προέρχεται από τα κομπιούτερ και τον θόρυβο.
- Φροντίζουμε να έχουμε "κάτι πράσινο" κοντά μας όπως μια μικρή γλάστρα με ένα αρωματικό φυτό. Παίρνουμε βαθιές και γρήγορες αναπνοές καθώς μυρίζουμε ένα κλωνάρι και απολαμβάνουμε το αποτέλεσμα.
- Διατηρούμε πάντα ένα μπουκάλι με νερό στο γραφείο μας για να πίνουμε όλη τη διάρκεια της ημέρας. Μια συνήθεια που αποτοξινώνει τον οργανισμό και ομορφαίνει όχι μόνο το δέρμα αλλά και τα μαλλιά μας. Και βέβαια τρώμε μια δροσερή σαλάτα που έχουμε φέρει οπό το σπίτι.
- Για να νιώσουμε ακόμη πιο φρέσκες, ανανεώνουμε το μακιγιάζ μας κατά το μεσημέρι. Ένα διακριτικό ροδακινί ροζ στα μάγουλα με ένα ελαφρύ πέραμα σε όλο το πρόσωπο, λίγο κραγιόν σε μια σχετικά διακριτική, αλλά όχι άτονη, απόχρωση είναι ό,τι πρέπει, ενώ ένα δείγμα από άρωμα θα είναι πάντα στο συρτάρι μας για να μας τονώσει.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...