Έξυπνες αλλαγές στην κρεβατοκάμαρα

Νιώθετε ότι η κρεβατοκάμαρά σας, έχει κάτι... που σας κουράζει;

Θέλετε κάτι να αλλάξετε, αλλά δεν θέλετε να μπείτε σε περιπέτειες;


Η λύση μπορεί και να είναι απλή.
Χρειάζεστε μια μικρή αλλαγή ύφους στο χώρο κι ο πιο εύκολος και απλός τρόπος γι’ αυτό, είναι να αλλάξετε το κεφαλάρι στο κρεβάτι σας.
Το κρεβάτι, είναι το κυρίαρχο έπιπλο σε μια κρεβατοκάμαρα.


Εάν λοιπόν κάνετε μια επιτυχημένη, αισθητικά, παρέμβαση σ’ αυτό, πολύ εύκολα θα δώσετε μια νέα και φρέσκια εικόνα στο χώρο σας.



Μια παλιά ξύλινη πόρτα

Θα με ρωτήσετε, «Πόρτα στην κρεβατοκάμαρα;»
Ναι!  Μια παλιά πόρτα, που θα την τοποθετήσετε οριζόντια, δημιουργεί ένα μεγάλο κεφαλάρι! Μπορείτε να ψάξετε σε μαγαζιά που έχουν παλιά είδη για εξωτερικούς χώρους ή σε παλαιοπωλία και μάντρες που έχουν υλικά από κατεδαφίσεις. Εκεί μπορείτε να βρείτε την πόρτα που σας αρέσει, να την περιποιηθείτε με την κατάλληλη επεξεργασία και τοποθετώντας την οριζόντια, να την στερεώσετε στον τοίχο ή να την προσαρμόσετε πάνω στο τελάρο του κρεβατιού σας.  Να είστε βέβαιη, ότι οι ερωτήσεις για την ιστορία της πόρτας, θα πέσουν “βροχή”, από φίλους και γνωστούς, γι’ αυτό ετοιμάστε τους και τον απαραίτητο μύθο, για την “ιστορία… της πόρτας”!

Εάν θέλετε να διατηρήσετε το ύφος της πόρτας, καθαρίστε την καλά και περάστε την από πάνω με ένα άχρωμο βερνίκι ειδικό για ξύλα. Η άλλη λύση, είναι, αφού την τρίψετε καλά, να την βάψετε με ένα χρώμα, που θα ταιριάζει με την χρωματική παλέτα που έχετε διαλέξει για το χώρο σας. Σας προτείνω να μην φοβηθείτε τα φωτεινά χρώματα, που θα δημιουργήσουν μια ευχάριστη αντίθεση στο χώρο και θα εξασφαλίσουν μια ριζική ανανέωση στην κρεβατοκάμαρά σας.
Μπορείτε επίσης, να την διακοσμήσετε με κάποιο οικόσημο, που θα συμβαδίζει με το “μύθο” σας, για να της δώσετε μια πιο elegant εικόνα ή να τοποθετήσετε στις δυο άκρες – δεξιά κι αριστερά – δυο όμορφες απλίκες εποχής.



Παράθυρο στον κόσμο

Στα παλιατζήδικα, μπορείτε επίσης να βρείτε ένα παλιό παράθυρο ή ακόμα μπορείτε και να το  παραγγείλετε σ’ ένα μαραγκό. Εάν βρείτε κάποιο παράθυρο παλιό, αφαιρέστε αρχικά το γυαλί από κάθε φύλλο και αντικαταστήστε το με λεπτό κοντραπλακέ. Πάνω στο κόντρα πλακέ, μπορείτε να κολλήσετε ύφασμα, που να ταιριάζει με την ταπετσαρία του κρεβατιού σας ή τις κουρτίνες σας. Μπορείτε επίσης να κολλήσετε διάφορα ρετάλια από υφάσματα, δημιουργώντας ένα όμορφο κολάζ, που θα εκφράζει την προσωπικότητά σας.

Το τί θα βάλετε σε κάθε παράθυρο, έχει να κάνει με την φαντασία και την δημιουργικότητά σας. Μπορεί να είναι από ασπρόμαυρες οικογενειακές φωτογραφίες μέχρι κομμάτια από ταπετσαρίες τοίχου. Μια σύνθεση από μεταξωτά λουλούδια και υφασμάτινες κορδέλες, θα δώσει στο χώρο μια γλυκιά ζεστασιά. Σ’ ένα παιδικό δωμάτιο, βάψτε τα παραθυρόφυλλα για να μοιάζουν μ’ ενα “μαυροπίνακα”, κι’ αφήστε τους μικρούς σας καλλιτέχνες – με κιμωλία – να ασχοληθούν για τις λεπτομέρειες.
Η ιδέα του παραθύρου, είναι μια λύση που θα σας δώσει τη δυνατότητα κάθε εποχή να ανανεώνετε την εικόνα στην κρεβατοκάμαρά σας.


Κεφαλάρι ζωγραφιστό

Πως θα σας φαινόταν η ιδέα ενός κεφαλαριού που θα μπορούσατε να το αλλάζετε όσο συχνά θέλετε;  Ζωγραφίστε στον τοίχο πάνω από το κρεβάτι ένα κεφαλάρι. Διαλέξτε ένα περίτεχνο ή ένα απλό σχέδιο, ό,τι ταιριάζει καλύτερα στην προσωπικότητά σας. Μια άλλη ιδέα είναι να ζωγραφίσετε μια σκιά με χρώματα που να ταιριάζουν με το κάλυμμα του κρεβατιού σας. Ξεκινήστε σε ύψος περίπου 75-80 εκατοστών πάνω από το κρεβάτι και φτιάξτε τη σκιά από αυτό το ύψος μέχρι το πάτωμα. Στη συνέχεια φτιάξτε γύρω-γύρω ένα πλαίσιο σε σκουρότερη ή ανοιχτότερη απόχρωση.
Η αντίθεση θα δώσει την ψευδαίσθηση ότι πρόκειται για πραγματικό κεφαλάρι.
Αν είσαστε καλλιτεχνική φύση και το χέρι σας «πιάνει» μπορείτε να ζωγραφίσετε ένα τοπίο, μια τοιχογραφία, ρίγες και λουλούδια, αφηρημένα σχέδια ή κύκλους. Μπορείτε ακόμα να συμπληρώσετε το καλλιτεχνικό σας δημιούργημα με αυτοκόλλητα τοίχου που θα βρείτε σε οργανωμένα χρωματοπωλεία.


Πίσω (από) το παραβάν

Βρείτε ένα παλιό κινέζικο παραβάν. Ξέρετε, αυτά που αναδιπλώνονται και είναι φτιαγμένα από ζωγραφισμένο πάπυρο. Θα βρείτε πάρα πολλά σχέδια σε παλαιοπωλεία. Μετρήστε το φάρδος του κρεβατιού σας, διαλέξτε το παραβάν που σας αρέσει και ταιριάζει στις διαστάσεις που θέλετε, και ξεδιπλώστε το πίσω από το κρεβάτι σας.

Υπάρχουν επίσης και εντυπωσιακά μεταλλικά παραβάν. Θα πρέπει - πριν το τοποθετήσετε-  να το ψεκάσετε με σπρέι που καταπολεμά την σκουριά, μετά να το περάσετε μερικά χέρια χρώμα ειδικό για μεταλλικές επιφάνειες και να είστε σίγουρες  ότι θα κάνετε τη διαφορά!


Ταπετσαρία σε κορνίζα

Βρήκατε μια ταπετσαρία που σας αρέσει αλλά δεν θέλετε να ντύσετε ολόκληρο τον τοίχο μ’ αυτήν; Μια έξυπνη ιδέα είναι να φτιάξετε μια κορνίζα και να βάλετε την ταπετσαρία μέσα σ’ αυτήν. Κρεμάστε την κορνίζα πάνω από το κρεβάτι και κολλήστε την ταπετσαρία στο κομμάτι του τοίχου που φαίνεται μέσα από αυτήν. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε με μια αφίσα ή με ένα αντίγραφο του αγαπημένου σας έργου τέχνης.
Μπορείτε επίσης μέσα στην κορνίζα να κρεμάσετε μια μικρότερη φωτογραφία ή ένα ρολόι τοίχου. Κρεμάστε τα από το κέντρο της κορνίζας χρησιμοποιώντας υφασμάτινη σατέν κορδέλα ή ένα παλιό μακρύ κολιέ δημιουργώντας έτσι ένα εντυπωσιακό θέμα που θα γίνει το επίκεντρο της προσοχής στην κρεβατοκάμαρά σας.

Ανασκουμπωθείτε λοιπόν !
Επιστρατεύστε ταυτόχρονα και την δημιουργική σας φαντασία κι αλλάξτε τα αισθητικά δεδομένα της κρεβατοκάμαράς σας. Μπορείτε τις ιδέες αυτές, να τις μοιραστείτε και με τα παιδιά σας, ανοίγοντάς τους την όρεξη για δημιουργικές λύσης της αρεσκείας τους, στους προσωπικούς τους χώρους.
Καλή επιτυχία !!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...