"Οι «παγίδες» της σεξουαλικής τεμπελιάς..."

Είναι μοιραίο να σβήσει αργά η γρήγορα το ερωτικό πάθος;
Είναι καταδικασμένη να φθίνει με το χρόνο η σεξουαλική σχέση των ζευγαριών; Ή μήπως η επανάληψη και η μονοτονία είναι οι αιτίες που απομακρύνουν τον έναν από την αγκαλιά του άλλου;
Υπάρχει κάτι που θα μπορούσαμε να κάνουμε για να διατηρήσουμε τη φλόγα του πόθου για τον σύντροφό μας αναμμένη;

Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά αλλά και σε άλλα μας δίνει ο ψυχιάτρος - σεξολόγος, κ. Θάνος Ασκητής.Σε αναζήτηση γρήγορου οργασμού

Όλοι λίγο πολύ κάνουμε σεξ επαναλαμβάνοντας τις ίδιες κινήσεις, εκείνες τις δοκιμασμένες που μας οδηγούν με σιγουριά στην σαρκική ευχαρίστηση. Αυτό αποτελεί κοινή διαπίστωση. Το ερώτημα είναι αν η υιοθέτηση μιας τέτοιας ρουτίνας κρύβει κάποιες «παγίδες», και το ζητούμενο αν μπορούμε να τις αποφύγουμε;

«Ο άνθρωπος, μας εξηγεί ο κ. Ασκητής είναι μοιραία καταδικασμένος να επαναλαμβάνεται στο σεξ, όπως άλλωστε και σε πάρα πολλά άλλα πράγματα. Αυτό κατ ανάγκην δεν είναι αρνητικό. Η επανάληψη της ίδιας μηνυματικής, χαρακτηρίζει, σηματοδοτεί, εντάσσει και ταυτοποιεί. Οι άνθρωποι συνηθίζουν να επικοινωνούν εκπέμποντας και λαμβάνοντας τα ίδια μηνύματα γιατί έχουν ανάγκη από σταθερές, οι οποίες μας προσφέρουν το αίσθημα της ασφάλειας και σταθερότητας που χρειαζόμαστε. Κανένας μας δεν διαθέτει μια ανεξάντλητη παλέτα ερωτικών εκφράσεων προκειμένου να φτάσει σε οργασμό, και επιπλέον το υποσυνείδητό μας δεν μας σπρώχνει στην αναζήτηση νέων πειραματισμών, όταν οι παλιοί «εγγυώνται» την επιτυχία στο σεξ. Η επανάληψη, αν δεν έχει καταναγκαστικό χαρακτήρα, ενισχύει την ποιότητα.

Η «σεξουαλική» πλήξη στα ζευγάρια προέρχεται κυρίως μέσα από την απομυθοποίηση της προσδοκίας της σεξουαλικής επαφής. Και η προσδοκία πεθαίνει από την απομυθοποίηση της εικόνας.
Για την «σεξουαλική» πλήξη ενοχοποιείται επίσης η αναζήτηση του γρήγορου οργασμού, το γεγονός δηλαδή ότι, από κάποια στιγμή και μετά, τα ζευγάρια περιορίζουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες στον οργασμό και αφήνουν στην άκρη τα προκαταρκτικά και τα άλλα ερωτικά παιχνίδια».

Σπάστε την μονοτονία

Είναι λοιπόν τα ζευγάρια καταδικασμένα να οδηγηθούν αργά η γρήγορα στην πλήξη ή μήπως μπορούν να αποφύγουν την πεπατημένη;

« Με το πέρασμα του χρόνου, είναι αλήθεια, ότι χάνεται το στοιχείο της ηδονιστικής αναζήτησης, η αίσθηση της κατάκτησης και η φαντασίωση παύει να λειτουργεί μέσα στη σεξουαλική τους σχέση. Έτσι το σεξ γίνεται μονότονο. Όμως αυτή τη μονοτονία δεν οφείλεται απλώς στη «βιασύνη» και την «επανάληψη» των ίδιων κινήσεων.

Οφείλεται πάνω απ όλα στην γενικότερη κατάσταση της σχέσης των ζευγαριών: στη καθημερινή τριβή, στη ρουτίνα, στα προβλήματα της καθημερινότητας που μοιραία και αναπόφευκτα κάνουν τον έναν δυσάρεστο στον άλλον. Γιατί το σεξ δεν είναι αποκομμένο από τους άλλους τομείς της σχέσης του ζευγαριού.

Τα πάντα μέσα στη σχέση λειτουργούν ως συγκοινωνούντα δοχεία, και το σεξ που είναι ενταγμένο μέσα στη σχέση επηρεάζει και επηρεάζεται απ όλες τις άλλες πλευρές της.

Συμπέρασμα;

Για να ανανεωθεί το σεξ είναι απαραίτητο να ανανεωθεί ολόκληρη η σχέση, να εμπλουτιστεί η καθημερινότητα με πινελιές έκπληξης ή και ανατροπής. Η ανανέωση είναι χρώμα και ότι χρωματίζει τη μονιμότητα αποτελεί θετική εικόνα, αυξάνει τη σεξουαλική φαντασίωση, τη διέγερση και την ηδονιστική ικανοποίηση.

Ελευθερώστε την φαντασία σας

Αντίθετα το βόλεμα, ο εφησυχασμός , η τεμπελιά και βεβαίως η κούραση που φέρνει η καθημερινή ρουτίνα, βλάπτουν τη σχέση σε ολόκληρο το φάσμα της κι επομένως και το σεξουαλικό της κομμάτι.

Η σεξουαλικότητα σταματάει να λειτουργεί όταν οι εραστές θεωρούν τα πάντα, συμπεριλαμβανομένου του εαυτού τους, δεδομένα, σε όλα τα επίπεδα.

Χωρίς φαντασία, χωρίς ανανέωση, τίποτα δεν μπορεί να λειτουργεί αιώνια.
Η σεξουαλικότητα σταματάει να λειτουργεί, όχι γιατί δοκιμάσαμε τα πάντα και τα εξαντλήσαμε, ούτε γιατί επαναλαμβάνουμε τις ίδιες χειρονομίες και λόγια, αλλά γιατί βαριόμαστε ή και φοβόμαστε να κάνουμε αλλαγές στην όλη διαδικασία του σεξ και γενικότερα της σχέσης.

Όλα αυτά δεν σημαίνουν πως πρέπει καθημερινά να αντιγράφουμε το Kama sutra ή οδηγούς του τύπου «πώς να κάνετε καλύτερα σεξ», ή τέλος πάντων οτιδήποτε ακούμε γύρω μας ή διαβάζουμε σε βιβλία και περιοδικά. Γιατί και αυτό, δηλαδή η αλλαγή για την αλλαγή και μόνο, λειτουργεί αρνητικά στο σεξ. Η σαρκική επαφή δεν είναι γυμναστική ή πειραματικό εργαστήριο.
Η εισαγωγή νέου υλικού στη σεξουαλική μας ζωή, προυποθέτει πρώτα και πάνω απ όλα την εισαγωγή νέου υλικού στην όλη σχέση. Ακόμα και τα πιο απλά και κοινότυπα πράγματα μπορούν να λειτουργήσουν θετικά στη σχέση του ζευγαριού.

Όλοι τα γνωρίζουν, απλώς δεν αποφασίζουν ή δεν έχουν τη διάθεση να τα πραγματοποιήσουν. Αν αφήσουμε τη φαντασία μας ελεύθερη είναι βέβαιο ότι θα γεννήσει πολλές και ωραίες ιδέες που θα ωφελήσουν σοβαρά τη σχέση και τη σεξουαλική μας επαφή».


Λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά

1. Οργανώστε ένα ερωτικό δείπνο υπό το φως των κεριών, εντός, ή ακόμα καλύτερα εκτός σπιτιού.

2. Κλείστε ραντεβού με τον σύντροφό σας σε ένα ξενοδοχείο.

3. Φροντίστε την εξωτερική σας εμφάνιση με τον τρόπο που το κάνατε όταν θέλατε να τον /την κατακτήσετε.

4. Υποδεχτείτε τον σύντροφό σας στο σπίτι ντυμένη με σέξι εσώρούχα.

5. Χαρίστε στη σύντροφό σας σέξι εσώρουχα.

6. Μην ξεχνάτε τη δύναμη που έχει η γλώσσα των λουλουδιών.

7. Μη διστάζετε να αναπτύξετε όλες σας τις αισθήσεις κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής σας επαφής.

8. Μην ξεχνάτε τη δύναμη των αρωμάτων.

9. Διεγείρετε την όσφρηση σας με ένα καινούριο άρωμα.

10. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στις μυρωδιές που αναδύει το σώμα του συντρόφου σας.

11. Μην ξεχνάτε τη δύναμη που έχουν τα χάδια.

12. Παρατείνετε το χάδι σας στα σημεία του σώματος του που αντιλαμβανόσαστε, ή σας υποδεικνύει εκείνος, ότι τον ερεθίζουν περισσότερο.

13. Δοκιμάστε ένα καινούριο χάδι.


Πηγή: Περιοδικό ΑΡΜΟΝΙΑ
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...