Αξεσουάρ: Τα άπιαστα όνειρα της Άνοιξης

Ρίχνοντας μια ματιά στους νέους ανοιξιάτικους καταλόγους, με αξεσουάρ των «μεγάλων» ξένων σχεδιαστών, η πρώτη σκέψη που έρχεται στο μυαλό είναι: Πόσοι πύθωνες και αλιγάτορες θυσιάστηκαν πάλι στον βωμό της μόδας και του στιλ –ή μήπως της κρίσης που αναγκάζει τους νόμιμους και παράνομους εμπόρους δέρματος να ξεπουλήσουν ό,τι τους έχει απομείνει;
Η άγρια φύση σε τιμή ευκαιρίας, δηλαδή; Για τους σχεδιαστές ίσως –για εμάς σίγουρα όχι, όταν π.χ. ένα ζευγάρι γόβες Lanvin με δέρμα πύθωνα κοστίζουν τουλάχιστον 1.000 ευρώ.
Ο λάτρης του κομψού, βέβαια, θα υποστηρίξει την αξία και την διαχρονικότητα του δέρματος. Μαζί με αυτόν και η μερίδα των σχεδιαστών -βλέπε: Yves Saint Laurent, Burberry, Cole Hann- που προτίμησαν φέτος την ασφαλέστερη γνωστή συνταγή του κλασσικού: δέρμα και πάλι δέρμα. Βαρετό αλλά σίγουρο.

Μία δεύτερη παρατήρηση ως προς τις φετινές συλλογές είναι πως δεν ήταν λίγοι οι σχεδιαστές που… απογοήτευσαν –βλέπε: Brian Atwood, Christian Dior, Proenza Schouler. Μην έχοντας κάτι παραπάνω να προτείνουν, μετά την περσινή επανάσταση του χρώματος, πρόσθεσαν απλά μερικές ακόμα εκκεντρικές λεπτομέρειες για να φτάσουν τελικά στα όρια του κιτς.

Η τρίτη παρατήρηση, όμως, έχει να κάνει με τους σχεδιαστές -και τα αξεσουάρ τους- που έκαναν την διαφορά και που έχουν να προτείνουν κάτι νέο, συχνά ριζοσπαστικό. Οι τάσεις, λοιπόν, που θα ξεχωρίσουν την φετινή Άνοιξη, πέρα από το animal skin που αναφέρθηκε παραπάνω, είναι ρομαντικές -με το ροζ και την δαντέλα να κυριαρχούν, φλοράλ, διαφανείς, έθνικ -με φούντες και κεντήματα- και μεταλλικές –με λεπτές αλυσίδες να αγκαλιάζουν τους αστραγάλους και τους καρπούς. Και από αυτές τις τάσεις διακρίναμε είκοσι καταπληκτικά αξεσουάρ που κλέβουν την παράσταση.

Alexander McQueen
Clutch τσαντάκι από την σειρά De-Manta, σε δέρμα πύθωναΑν κάποιος αποθέωσε τους πύθωνες φέτος, αυτός ήταν ο κορυφαίος Βρετανός σχεδιαστής Alexander McQueen, ο οποίος έδωσε τέλος στην ζωή του στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη. Η τσάντα της φωτογραφίας θα κυκλοφορήσει σε περιορισμένο αριθμό και σε τιμή που θα ξεπερνά τα 1.000 ευρώ. Αν η συγκεκριμένη τσάντα σας πέφτει κάπως «τσιμπημένη», στο online κατάστημα του οίκου θα βρείτε το ίδιο σχέδιο σε μαύρο δέρμα (τιμή: 395 λίρες), καθώς και δέρμα με χρωματισμούς… μέδουσας (τιμή: 295 λίρες). Από το συγκεκριμένο online κατάστημα εκτελούνται αποστολές και στην Ελλάδα.

Aurélie Bidermann (Photo Gallery)Κολιέ από την σειρά Silver Trèfle
Η Aurélie Bidermann κερδίζει πάντα τις εντυπώσεις με τα υπέροχα, όλο θηλυκότητα κοσμήματα από χρυσό, ασήμι και πολύτιμους ή μη λίθους. Αποτελεί, μάλιστα, μία από τις πιο αγαπημένες σχεδιάστριες της νέας γενιάς, καθώς φροντίζει να κρατά πάντα χαμηλές τις τιμές στα κοσμήματά της. Το συγκεκριμένο κολιέ της φωτογραφίας, με τα ροζ τριφύλλια, υπόσχεται να φέρει γούρι στις τυχερές που θα το αποκτήσουν. Πώς θα το αποκτήσουν; Στην Ελλάδα θα πρέπει να το αναζητήσετε στα καταστήματα Soho Soho, στην Αθήνα και στην Μύκονο. Η τιμή του δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Bally
Σανδάλια από δέρμα πύθωνα, από την σειρά Αmantea
Classic και classy: Τα επίθετα που πάντα προσδιορίζουν τον γνωστό οίκο με δημιουργίες από φίνο δέρμα. Το σχέδιο της φωτογραφίας αναμένεται να κυριαρχήσει φέτος το καλοκαίρι, χάρη στο μοναδικό του προνόμιο να ταιριάζει παντού και πάντα. Πού θα τα βρείτε; Στα καταστήματα του οίκου Bally στην Αθήνα και την Θεσσαλονίκη –δείτε τις διευθύνσεις εδώ http://www.bally.com/index.php?lang=en&cat=0. Αν πάλι τα προτιμάτε σε γκρι σουέντ, μπορείτε να τα αγοράσετε από το online κατάστημα του οίκου http://www.bally.com/home.asp?tskay=FA8845C7#/item/44224854WU,
 
Balmain (Photo Gallery)Φλατ δερμάτινα σανδάλια με πολύχρωμα, tribal λουριά
Το έθνικ κερδίζει έδαφος φέτος το καλοκαίρι και μας καλεί να περπατήσουμε στα βήματά του. Ο οίκος Balmain μεταφράζει αυτήν την τάση σε υπέροχα πολύχρωμα σανδάλια που δένουν γύρω από τον αστράγαλο και υπόσχονται να αποτελέσουν το it υπόδημα στις casual εμφανίσεις σας. Τα πέδιλα προς το παρόν είναι διαθέσιμα αποκλειστικά στις γαλλικές μπουτίκ του οίκου.

Bottega Veneta
Δερμάτινη πλεκτή τσάντα από την συλλογή Umbria
Ίσως ό,τι καλύτερο είδαμε ανάμεσα στις προτάσεις των σχεδιαστών για την φετινή Άνοιξη, ως προς τις casual τσάντες πόλης. Αναζητήστε την στο κατάστημα της μπουτίκ στην Κηφισιά (Κολοκοτρώνη 14, τηλ. 210 8085182).

Celine (Photo Gallery)
Shopper τσάντα από δέρμα φιδιού και μαλακό καμβά
Λιτή και απέριττη, όπως ταιριάζει στις καθημερινές μας εμφανίσεις. Η όμορφη αυτή τσάντα, με αναφορές σε έθνικ στοιχεία, είναι διαθέσιμη από τις μπουτίκ του οίκου στην Κηφισιά (Κυριαζή 2 και Αλωνίων, τηλ. 210 8080946) και στην Γλυφάδα (Γ. Λαμπράκη 16, τηλ. 210 9681870).

Chanel
Clogs σανδάλια με κόκκινο σουέντ δέρμα
Όπως είχαμε αναφέρει και στο Σχετικό Άρθρο περί ανοιξιάτικης μόδας στα ρούχα, ο οίκος Chanel, με την καθοδήγηση του Karl Lagerfeld, μας παραπέμπει φέτος σε… ένοχες βουκολικές ιστορίες. Η εξοχή γίνεται το νέο hot spot και τα συγκεκριμένα σανδάλια το αντικείμενο του πόθου μας. Αναζητήστε τα στην μπουτίκ του οίκου Chanel, στο Κολωνάκι (Σέκερη 6, τηλ. 210 36 06 125).

Christian Louboutin (Photo Gallery)Πολύχρωμες πλατφόρμες από λουστρίνι, από την σειρά Popi Plato Oxford. Ποιος είπε πως τα ψηλοτάκουνα δεν έχουν πλάκα. Όταν μάλιστα είναι και τόσο αναπαυτικά, όσο όλα όσα φέρουν την υπογραφή του οίκου Louboutin, τότε κερδίζουν το ενδιαφέρον μας ακόμα περισσότερο. Φορέστε τα βράδυ, όταν θα έχετε πλέον μαυρίσει, για να τραβήξετε ακόμα πιο πολύ το βλέμματα. Αναζητήστε τα στις μπουτίκ Enny Di Monaco στο Κολωνάκι (Ηροδότου 23), το Ν. Ψυχικό (Στρατήγη 9) και στην Γλυφάδα (Λαοδίκης 41)
 
Cole Haan
Φλατ μεταλλικά σανδάλια Κι όμως, η τάση του gladiator sandal, είναι ακόμα εδώ. Και επιμένει με ακόμα πιο εξελιγμένες προτάσεις που δίνουν έμφαση στην λάμψη της μεταλλικής υφής. Τα συγκεκριμένα σανδάλια ανήκουν στην σειρά Air Gwaltney και… είναι μάλλον αδύνατο να τα βρείτε στην Ελλάδα. Κρατήστε, όμως, τη βασική ιδέα και αναζητήστε το σχέδιο σε κάποιο κατάστημα εγχώριας βιοτεχνίας -είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα τα βρείτε.

Delfina Delettrez (Photo Gallery)
Μπρασελέ από χρυσό, διαμάντια και μαύρο διαμάντι Stonehand
Ένα πραγματικό έργο τέχνης, το οποίο πολλοί θα θαυμάσουν, αλλά λίγοι θα καταφέρουν να αποκτήσουν, αφενός λόγω της εξωφρενικής τιμής του, αφετέρου επειδή δεν θα κυκλοφορήσει στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, άλλα κοσμήματα από την τελευταία συλλογή της Delettrez μπορείτε να αγοράσετε online από εδώ.

Donna Karan
Δερμάτινη τσάντα με τρουκς Απλή, καθημερινή και στιλάτη. Η Donna Karan φροντίζει πάντα την εργαζόμενη γυναίκα της πόλης, με αξεσουάρ που θα της προσφέρουν άνεση και στιλ. Η συγκεκριμένη τσάντα δεν είναι ακόμα διαθέσιμη στην ελληνική αγορά.

Hermès (Photo Gallery)Πολύχρωμα βραχιόλια από σμάλτο
Αν διαλέγαμε ένα από τα νέα αξεσουάρ, τα οποία παρουσιάζουμε σήμερα εδώ, για να ξοδέψουμε σε αυτό το δώρο του Πάσχα θα ήταν αυτά τα βραχιόλια. Σε διάφορα χρώματα και μεγέθη, απαιτείται να αποκτήσετε τουλάχιστον τρία από αυτά για τέλιο στιλιστικό αποτέλεσμα. Θα τα βρείτε στο κατάστημα του οίκου, στην Αθήνα (Βουκουρεστίου 1, τηλ. 210 32 33 715) 

Karl Lagerfeld
Δερμάτινο πέδιλο-πλατφόρμα δια χειρός Rupert Sanderson
Για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν ο Lagerfeld αναθέτει στον γνωστό υποδηματοποιό Rupert Sanderson την δημιουργία παπουτσιών για την τρέχουσα κολεξιόν του. Το τακούνι είναι εμπνευσμένο από έργα του Ιταλού αρχιτέκτονα Gio Ponti, ενώ τα λουριά αγκαλιάζουν το πέλμα έτσι ώστε τα πέδιλα να προσφέρουν μεγαλύτερη σταθερότητα. Στην Ελλάδα προϊόντα του Karl Lagerfeld θα βρείτε στο showroom της FFG (Χειμάρας 21-23, Μοσχάτο, τηλ. 2109406116)
 
Lanvin
Πέδιλο με δερμάτινο λουράκι και αλυσίδα
Από τα πλέον ενδιαφέροντα πέδιλα της σεζόν, αυτά του οίκου Lanvin, συνδυάζουν τον ρομαντισμό ενός pin-up girl με το glam του rock, χάρη στην χοντρή αλυσίδα. Θα τα βρείτε στο κατάστημα του οίκου Lanvin στο Κολωνάκι (Ηρακλείτου 9, τηλ. 210 3608315), ενώ παρεμφερή πέδιλα με αυτά, σε ροζ δέρμα φιδιού, θα βρείτε και στο online κατάστημα Net-a-Porter

Loewe
Δερμάτινα πέδιλα με λεπτομέρεια την… φούντα
Όλες οι ανοιξιάτικες τάσεις ενσωματωμένες σε ένα μόνο μοντέλο. Τα εντυπωσιακά πέδιλα του οίκου Lanvin έχουν τις ρομαντικές πινελιές από το ροζ δέρμα και τις λεπτομέρειες από δαντελωτό δέρμα που μοιάζει με σαντιγί, ενώ παράλληλα υιοθετούν και πιο έθνικ στοιχεία, χάρη στην τριχρωμία τους και στην εντυπωσιακή φούντα που καλύπτει το πέλμα. Είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε εξίσου και εσείς. Επειδή το συγκεκριμένο μοντέλο δεν έχει έρθει ακόμα στην Ελλάδα, για να το παραγγείλετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποια από τις μπουτίκ του οίκου στο Κολωνάκι (Τσακάλωφ 22), στην Κηφισιά (Παναγίτσας 6), στο Attica, στο Golden Hall και στο Golden Attica.
 
Louis Vuitton
Ανάγλυφη δερμάτινη, καμηλό τσάντα
Η επανάσταση στο χρώμα. Είχαμε πολύ καιρό να δούμε τόσο εντυπωσιακά χρώματα και πρωτότυπα σχέδια από τον γαλλικό οίκο. Η συγκεκριμένη τσάντα, κατεξοχήν έθνικ και ιδανική για τις πρωινές σας βόλτες στην πόλη, πραγματικά κέρδισε το ενδιαφέρον μας και σίγουρα θα αποτελέσει ένα από τα αντικείμενα το πόθου μας την φετινή σεζόν. Θα την αναζητήσετε στην μπουτίκ του οίκου στο Κολωνάκι (Βουκουρεστίου 19). Η τιμή δεν είναι διαθέσιμη.

Marc Jacobs
Δερμάτινος σάκος της σειράς Dancer με καμηλό λεπτομέρειες Στην εκδρομή ή στην πόλη; Όπου κι αν τον κρατήσετε το μόνο σίγουρο είναι ότι θα κλέψετε τις εντυπώσεις. Έθνικ στιλ, χρώμα σε βαθύ φούξια και μοβ και δύο μεγάλα λουριά για να τον κρεμάσετε στην πλάτη σας. Θα τον βρείτε στο κατάστημα του Marc Jacobs στο Κολωνάκι (Ξάνθου 3) και στο Golden Hall.
 
Missoni
Σανδάλια από δέρμα και ξύλο με λεπτομέρειες από μέταλλο και ψάθα Μία ακόμα πρωτότυπη πρόταση μας ήρθε αυτήν την σεζόν από τον οίκο Misssoni. Τα πέδιλα της φωτογραφίας αποτελούν χαρακτηριστικό δείγμα του στιλ που θα κυριαρχήσει φέτος το καλοκαίρι και εντυπωσιάζουν με την περίτεχνη διακόσμησή τους. Αναζητήστε τα στις μπουτίκ του οίκου, οι οποίες στεγάζονται στο Attica και στο Golden Attica.

Philippe Ferrandis
Κολιέ από ρητίνη, κρύσταλλα Swarovski, γυαλί και κορδέλες της σειράς Mexico
Ο Philippe Ferrandis είναι γνωστός Γάλλος σχεδιαστής κοσμημάτων και αξεσουάρ. Κάθε χρόνο φροντίζει να λανσάρει δύο νέες κολεξιόν, οι οποίες είναι πάντα διαφορετικές μεταξύ τους και πάντα εντυπωσιάζουν με την ιδιαιτερότητα και την πρωτοτυπία τους. Χρησιμοποιεί πάντα εξαιρετικής ποιότητας υλικά, κάποια εκ των οποίων πολύτιμα, ενώ όλα τα κοσμήματά του είναι χειροποίητα. Το εκπληκτικό, έθνικ κολιέ της φωτογραφίας ανήκει στην σειρά Mexico. Έργα του θα βρείτε μόνο στις μπουτίκ του οίκου στο Παρίσι.

Tabitha Simmons
Πολύχρωμα πέδιλα από μετάξι, με πουά και ζακάρ πλέξη, της σειράς Betsy

Πρώην μοντέλο και νυν εκδότρια, στιλίστρια και σχεδιάστρια υποδημάτων. Η αγαπημένη Βρετανίδα Tabitha Simmons είναι ερωτευμένη με τα παπούτσια και καταφέρνει πάντα να μεταδώσει το ίδιο ακριβώς συναίσθημα και σε εμάς. Τα πέδιλα αυτά παραπέμπουν σε pin-up girl της δεκαετίας του ’50 και υπόσχονται να ταιριάξουν με όλες τις απογευματινές και βραδινές σας εμφανίσεις. Μοντέλα της Tabitha Simmons διατίθενται από το κατάστημα Luisa, στο Κολωνάκι (Σκουφά 15).
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...