Μάτια που μαγνητίζουν

Τα μάτια και το βλέμμα μας, είναι ίσως ένα από τα δυνατότερα κομμάτια της ομορφιάς μας.
Πολλά μπορούν να κριθούν σ’ ένα βλέμμα και δεν είναι λίγες οι φορές που νιώσαμε αμηχανία νιώθοντας ένα βλέμμα καρφωμένο επίμονα πάνω μας.

Δεν είναι άλλωστε λίγοι αυτοί που θεωρούν, ότι τα μάτια είναι ο καθρέφτης της ψυχής.
Πολλές φορές, αυτό που λένε τα μάτια, είναι συνήθως πολύ πιο δυνατό από τις λέξεις και στην προσπάθειά μας να δούμε τι μπορεί να κρύβεται πίσω απ’ αυτά που ακούμε, προσπαθούμε να το μαντέψουμε μέσα στα μάτια του άλλου.
Έτσι, και όχι βέβαια τυχαια οι εταιρίες καλλυντικών, σε συνδυασμό με τους ειδικούς αισθητικούς μακιγιέρ, αφιερώνουν πολύ μεγάλο μέρος της προσοχής και του ταλέντου τους, στην περιποίηση αυτής της περιοχής του προσώπου.
Υπάρχουν λοιπόν κάποιες συμβουλές, για το πώς μπορούμε να μακιγιάρουμε σωστά τα μάτια μας και να κάνουμε το βλέμμα μας πολύ πιο λαμπερό.
1η Συμβουλή : Πριν να απλώσετε τη σκιά στο βλέφαρό σας, πάντα θα πρέπει να απλώνεται μια βάση (foundation) ή ένα ελαφρύ concealer και μετά να βάζετε λίγη πούδρα, για να κρύψετε τυχόν ατέλειες και αντιαισθητικούς μαύρους κύκλους.
2η Συμβουλή : Απλώστε κάποια βάση κάτω από τις βλεφαρίδες σας στα κάτω βλέφαρα. Έτσι θα διατηρήσετε περισσότερο τη σκιά που θα βάλετε και θα είναι πολύ πιο εύκολο να την απομακρύνετε.
3η Συμβουλή: Οι συσκευασίες με τις σκιές, συνήθως έχουν δύο, τρεις ή τέσσερις αποχρώσεις και τις περισσότερες φορές δεν ξέρετε από πού ν’ αρχίσετε και που να τελειώσετε. Είναι απλό, προσέξτε: Η φωτεινότερη είναι η βασική σκιά και την απλώνετε σ’ όλο το βλέφαρο, η μεσαία απόχρωση απλώνεται στο μισό εσωτερικό μέρος του βλεφάρου και η πιο σκούρα απόχρωση απλώνεται στο εξωτερικό μισό και το περίγραμμα του ματιού.
4η Συμβουλή: Μην επεκτείνετε ποτέ το άπλωμα της σκιάς των ματιών σας πέρα από τις εσωτερικές και εξωτερικές γωνίες των ματιών σας. Κάτι τέτοιο, θα κάνει τα μάτια σας να φαίνονται βαριά και υπερβολικά, εκτός αν θέλετε να μοιάζετε στην Winehouse που δεν είναι και παράδειγμα προς μίμηση.
5η Συμβουλή: Το μεγαλύτερο μυστικό στις σκιές των ματιών είναι να καταφέρετε να κάνετε το σωστό συνδυασμό, έτσι ώστε να βγάλετε στο τέλος ένα όμορφο, απαλό και αρμονικό αποτέλεσμα.
6η Συμβουλή: Όταν απλώνετε στα βλέφαρά σας την σκιά, φροντίστε το βουρτσάκι που χρησιμοποιείτε να μην είναι «βουτηγμένο» στη σκιά. Ξεκινήστε με λίγο προϊόν και σιγά – σιγά ολοκληρώστε με τα χρώματα που απαιτούνται. Είναι πιο εύκολο να προσθέσετε, παρά να αφαιρέσετε σκιά από τα μάτια σας.
7η Συμβουλή: Σε περίπτωση που έχετε απλώσει πολύ έντονο χρώμα, αφαιρέστε το προσεκτικά με ένα μπαμπακάκι που θα έχετε βάλει λίγο remover ή απλώστε από πάνω μια πιο ελαφριά απόχρωση για να μειώσετε την ένταση .
8η Συμβουλή: Οι σκιές των ματιών μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν, είτε σε υγρή είτε σε ξηρή μορφή, όπως και το eyeliner. Θα πρέπει όμως να φροντίζετε να χρησιμοποιείτε ένα λεπτό ή επίπεδο βουρτσάκι, για να μην λερώνετε με την σκιά τις βλεφαρίδες σας.
9η Συμβουλή: Εάν κάνετε το περίγραμμα των ματιών σας με ένα σκούρο μολύβι, θα τα κάνετε να φαίνονται μικρότερα, γι’ αυτό προσέξτε εάν έχετε μικρά μάτια.
10η Συμβουλή: Εάν έχετε τα μπλε μάτια, μην διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα μπλε ή ένα purple eyeliner. Θα προβάλετε έτσι περισσότερο το χρώμα τους και το ίδιο ισχύει εάν τα μάτια σας είναι πρασινωπά. Μην φοβάστε τα χρώματα!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...