Διαλέξτε το μακιγιάζ σας

Δεν είναι λίγες οι φορές που βλέπουμε μια φίλη ή μια συνάδελφο και ζηλεύουμε τον τρόπο με τον οποίο καταφέρνει να μακιγιάρεται.
Η επόμενη σκέψη μας είναι να ξεχυθούμε σε κάποιο κατάστημα καλλυντικών και να αγοράσουμε όλα αυτά τα φοβερά καλούδια που χρειάζονται για να καλύψουμε τις ατέλειες του προσώπου μας και να αναδείξουμε τα δυνατά μας σημεία.

Κι εκεί, κρύος ιδρώτας αρχίζει να λούζει τη ραχοκοκαλιά μας, διαπιστώνοντας ότι είμαστε ανίκανες να διαλέξουμε τα προϊόντα που πραγματικά μας ενδιαφέρουν.

Υπάρχουν προϊόντα που ταιριάζουν στο πρόσωπό μας και άλλα που απλά θα είναι ξένο σώμα στην εικόνα μας.

Αυτό λοιπόν που θα πρέπει να ξέρουμε κατ’ αρχήν, είναι η χρήση κάθε ομάδας από αυτά τα προϊόντα και στη συνέχεια θα πρέπει να ζητήσουμε τη γνώμη μια έμπειρης αισθητικού, για τον ακριβή τύπο του καλλυντικού που θα πρέπει να χρησιμοποιούμε.

Το Eyeliner
Το eyeliner το χρησιμοποιούμε για να  τονίσουμε ή να δώσουμε μυστήριο στο βλέμμα μας. Συχνά μπορείτε να αλλάξετε το “look” σας, με  λίγο eyeliner και lip gloss. Τα eyeliners τα βρίσκετε στα καταστήματα καλλυντικών σε πολλά και διαφορετικά χρώματα, που το καθένα μπορεί να ταιριάζει αρμονικά ή να κάνει αντίθεση με τα χρώματα που έχουν τα ρούχα που φοράτε. Υπάρχει επίσης και το υγρό eyeliner που είναι ακόμα καλύτερο αλλά χρειάζεται να έχετε σταθερό και εξασκημένο χέρι για να το χρησιμοποιήσετε.
Η Mascara
Η Mascara χρησιμοποιείται για να τονίζει και να μακραίνει τις βλεφαρίδες σας. Όταν την χρησιμοποιείτε στο επάνω βλέφαρο, ξεκινάτε από το βλέφαρο και φτάνετε μέχρι την ελεύθερη άκρη της βλεφαρίδας. Στο κάτω βλέφαρο λειτουργείτε αντίστοιχα.  Η μορφή της βέργας της mascara  καθορίζει επίσης και το σκοπό της. Μια ημισεληνοειδής βέργα θα δώσει στις βλεφαρίδες σας περισσότερη καμπύλη, ενώ μια παχιά βέργα με πολλές σκληρές τρίχες θα τις πυκνώσει.

Η σκιές των ματιών

Η σκιά στα μάτια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τονίσει διακριτικά ή να ενισχύσει τα μάτια σας. Το χρώμα της σκιάς εξαρτάται από τα χρώματα που κυριαρχούν στο ντύσιμό σας.
 
Μπορείτε κατ’ αρχήν να χρησιμοποιήσετε μια ανοιχτόχρωμη απόχρωση πάνω στο βλέφαρό σας συνολικά σαν βασικό χρώμα και μετά από πάνω να απλώσετε ένα πιο έντονο χρώμα.  Μια σκιά σε πιο σκούρο χρώμα, θα σας βοηθήσει για να δώσετε την αίσθηση του βάθους στο βλέμμα σας.
Foundation

Το foundation είναι το μαγικό μυστικό του μακιγιάζ. Κρύβει ατέλειες και ελαττώματα από λεκέδες στο δέρμα, εξασφαλίζοντας στο δέρμα σας ένα ομοιόμορφο χρωματικό τόνο. Παράλληλα αποτελεί την βάση όπου θα απλώσετε το ρουζ στα μάγουλα και την σκιά στα μάτια. Από μια υπεύθυνη αισθητικό, στο κατάστημα καλλυντικών που θα επισκεφτείτε, ζητήστε να σας προτείνει το κατάλληλο χρώμα για το δέρμα σας.
Φροντίστε να το διαλέξετε κάτω από φυσικό φωτισμό – δοκιμάζοντας παραπλήσιες αποχρώσεις – και όχι κάτω από το φως φθορισμού που συνήθως έχουν τα καταστήματα καλλυντικών. Με αυτό θα καλύψετε το πρόσωπό σας και την περιοχή του λαιμού.
Το ρουζ
Ο ευκολότερος τρόπος για να βρείτε το ρουζ που σας ταιριάζει, είναι να τσιμπήσετε το μάγουλό σας και να δείτε το χρώμα που παίρνει ή να διαλέξετε μια απόχρωση που να είναι κοντά στο χρώμα των χειλιών σας.
Συνήθως, απλώνετε ρουζ σε σχήμα τριγώνου, ξεκινώντας από τους κροτάφους και σβήνοντας στην κορυφή και στην βάση των μήλων του προσώπου.
Το κραγιόν
Το κραγιόν είναι ο ευκολότερος τρόπος για να αλλάξετε την όψη του προσώπου σας.
Για να διαλέξετε το χρώμα που θα βάλετε, θα πρέπει να έχετε στο νου σας δυο πράγματα: το χρώμα των ρούχων σας που θα φορέσετε και το χρώμα του δέρματός σας.
 Εάν έχετε στο πρόσωπό σας ελιές,  χρησιμοποιήστε αποχρώσεις που φωτίζουν το δέρμα όπως τόνοι του καφέ ή του κόκκινου-καφέ. Οι καθαρά κόκκινες ή οι καφέ αποχρώσεις, ταιριάζουν κυρίως στις μελαχρινές επιδερμίδες. Εάν έχετε ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σχεδόν οποιοδήποτε χρώμα. Το ανοιχτό κόκκινο για να προσθέσετε κοντράστ ή το ροδακινί και τα ροζ για να ζεστάνετε τον τόνο της επιδερμίδας σας.
Το gloss

Το gloss, βασικά προσθέτει τη γοητεία στην τελική σας εμφάνιση του προσώπου σας. Προσθέτει λάμψη στα χείλια σας και ολοκληρώνει την περιποιημένη εικόνα των χειλιών σας. Θα τα βρείτε στα καταστήματα καλλυντικών σε πολλές χρωματικές αποχρώσεις και σε διαφορετικές γεύσεις.
 
Τα αυθεντικά lipgloss μπορούν να χρησιμοποιηθούν πάνω από το κραγιόν σας ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα χρωματιστό lipgloss, για μια ξαφνική εμφάνιση που θέλετε να προσθέσετε λάμψη στην εικόνα σας.
Είναι καλό να πειραματιστείτε, δοκιμάζοντας διάφορα προϊόντα, μέχρι να καταλήξετε σ’ αυτά που πραγματικά σας ταιριάζουν.
Αποφύγετε να βάζετε πολύ έντονα καλλυντικά, γιατί έτσι το πρόσωπό σας θα φαίνεται υπερβολικά φορτωμένο.
Εάν είστε περισσότερο απλή, η τελική σας εικόνα θα είναι πολύ πιο classy.
Μετά από τις πρώτες δοκιμές, θα διαπιστώσετε ότι τελικά δεν είναι τόσο δύσκολο να μακιγιαριστείτε μόνη σας.
Με λίγη υπομονή στην αρχή, γρήγορα θα γίνετε η καλύτερη make up expert του προσώπου σας
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...