Πώς θα επιλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει

Προσωπική υπογραφή, δυνατό όπλο αποπλάνησης, ακόμη και ρυθμιστής διάθεσης, το άρωμα πρωταγωνιστεί σε κάθε σας εμφάνιση. Δείτε εδώ μερικές βασικές συμβουλές για να επιλέξετε το άρωμα που σας ταιριάζει και για να το φορέσετε όπως πρέπει, μετατρέποντάς το σε αναντικατάστατο όπλο γοητείας.

Πώς θα το επιλέξετε

- Αν το αγοράζετε για σας, ζητήστε να το δοκιμάσετε για να δείτε ακριβώς πώς μυρίζει πάνω στο δέρμα σας. Έχει μεγάλη σημασία να πειραματιστείτε πριν καταλήξετε. Ψεκάστε στον καρπό σας, αφήστε τη θερμοκρασία του σώματος σας να το επηρεάσει και ύστερα μυρίστε το.
- Κάντε τη δοκιμή του δεύτερου αρώματος στον άλλο καρπό. Το τρίτο άρωμα θα το δοκιμάσετε στο μέσα μέρος του αγκώνα. Τέταρτο δεν θα δοκιμάσετε - θα χάσετε την ικανότητα να διακρίνετε τη διαφορά.
- Μην αποφασίσετε να αγοράσετε άρωμα αν δεν περάσουν τουλάχιστον δέκα λεπτά από τη στιγμή που το δοκιμάσατε, ώστε να προσαρμοστεί στη θερμοκρασία και στη «χημεία» σας και να σας δώσει τον αληθινό του τόνο.
- Αν είναι για δώρο, εκείνο που παίζει πρωτεύοντα ρόλο είναι να το ταιριάξετε με το χαρακτήρα του ατόμου για το οποίο το επιλέγετε.
- Το άρωμα επηρεάζει τη διάθεση, ακριβώς όπως και τα ρούχα. Με την ίδια λογική δεν θα επιλέγατε ένα Τ-shirt αν σκοπεύατε να το φορέσετε σε επίσημη, βραδινή έξοδο.
- Το lifestyle και ο τρόπος που ντύνεστε (ή που ντύνεται το άτομο για το οποίο επιλέγετε το άρωμα) θα σας βοηθήσουν να καταλήξετε στην κατάλληλη κατηγορία: βαθύ και μυστηριώδες, ελαφρύ και δροσερό ή δυναμικό και γεμάτο κίνηση;


Πώς θα το φορέσετε

- Θα μυρίζετε όμορφα όλη τη μέρα αν αγοράσετε όλο το σετ: Αφρόλουτρο ή σαπούνι, λοσιόν και άρωμα. Αρχικά, θα σας φανεί ότι η λύση κοστίζει ακριβά, θα διαπιστώσετε, όμως, ότι θα κάνετε οικονομία από την πολύ μικρότερη ποσότητα αρώματος που θα χρειάζεστε καθημερινά...
- Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι το άρωμα διαρκεί περισσότερο αν το φορέσετε σε ελαφρώς υγρό δέρμα. Δοκιμάστε μετά το ντους.
- Μην βάζετε ποτέ την κολόνια σας πάνω στα ρούχα σας, αφού οι νότες του αρώματος αναπτύσσονται ιδανικά μόνο πάνω στο δέρμα.
- Κρατήστε τα αρώματα σε δροσερό και ξηρό μέρος, μακριά από ακραίες θερμοκρασίες (ζέστης ή κρύου).
- Χρησιμοποιήστε συχνά το άρωμα που ανοίξατε, γιατί με τον καιρό θα αλλοιωθεί η μυρωδιά του και δεν θα είναι πια το άρωμα που... διαλέξατε.
- Μην ψεκάζετε με άρωμα τα ρούχα σας, πιθανότατα θα κάνουν λεκέδες.


Οι διαφορετικοί τύποι αρωμάτων

- Το Άρωμα (perfume) αναδύει την πιο έντονη μυρωδιά αφού περιέχει 15 με 30 % αρωματικά έλαια, το υπόλοιπο αλκοόλ. Διαρκεί τέσσερις με έξι ώρες

- Το Εau de Parfum περιέχει 8 με 15% αρωματικά έλαια, το υπόλοιπο αλκοόλ και είναι πιο διαδεδομένο στα γυναικεία αρώματα. Διαρκεί τέσσερις με πέντε ώρες

- Η Κολόνια ( Εau de Cologne) εμπεριέχει 4 με 8% αρωματικά έλαια, το υπόλοιπο κυρίως νερό, και είναι η καλύτερη επιλογή για το σώμα! Διαρκεί δύο ώρες. Η κολόνια δεν ενδείκνυται για το πρόσωπο αφού προκαλεί αίσθηση καψίματος και φαγούρα.

- Το Εau de Toilette έχει χαμηλότερη αναλογία αρωματικών ελαίων από την κολόνια, περίπου 2-5 %, το υπόλοιπο κυρίως νερό και είναι πολύ διαδεδομένο στη Ευρώπη. Διαρκεί δύο με τέσσερις ώρες.




 
Συσχετιζόμενοι Σύνδεσμοι
· Περισσότερα για ΟΜΟΡΦΙΑ
· Νέα noikokyra


Πιο δημοφιλής είδηση για ΟΜΟΡΦΙΑ:
Τριχόπτωση. Σώστε τα μαλλιά σας


Article Rating
Average Score: 4.66
Αριθμός Ψήφων: 3


Please take a second and vote for this article:

Excellent
Very Good
Good
Regular
Bad


Επιλογές

 Εκτύπωση αρχικής σελίδας Εκτύπωση αρχικής σελίδας

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...