Φως-φανάρι!

Όσο και να μη ξέρουμε αν θα μείνει η ΔΕΗ ή θα φύγει, το φως είναι απαραίτητο. Το φως πρέπει να πέφτει σε όλα, από κρατικές διαπραγματεύσεις έως ζητήματα ΔΝΤ.


Η ενέργεια είναι επίσης απαραίτητη, ιδιαίτερα η θετική. Τα χρήματα σήμερα, δεν είναι απαραίτητα αφού για να φωτίσεις το μπαλκόνι σου ατμοσφαιρικά, δε χρειάζεσαι παρά ελάχιστα χρήματα και λίγο μεράκι. DIY φωτισμός και έξω, λοιπόν, το θέμα του σημερινού post. Να χαρείς, στείλε και μια φωτό από ό,τι φτιάξεις!



Πέρα από το κλασικό ταβερνιάρικο, Αιγαιοπελαγίτικο και πολυαγαπημένο look με τα λαμπάκια που κρέμονται ολούθε, υπάρχουν τρόποι να φωτίσεις το μπαλκόνι σου ή -άντε τυχερούλα- την αυλή σου, το patio, έστω, με κεριά σε διάφορες θέσεις και συνθέσεις που θα δεις στις φωτό. Πάρε ιδέες:
- Σε απλά μπουκάλια σε παράταξη στο τραπέζι
- Σε σακκουλάκια του μανάβη αφού κόψεις πρώτα σχήματα επάνω τους
- Σε ένα συρμάτινο καλάθι που θα βάλεις μέσα πολλά βάζα μαζί
- Στα βάζα μόνα τους κρεμασμένα
- Τέλος, σε απλά φωτοφόρα στα σκαλιά


Μετά, είναι όλα τα υπόλοιπα κανονικά φωτιστικά που μπορείς να φτιάξεις. Μέτρα:
- Τα στεφάνια από βαρέλια που αν συνδυαστούν γίνονται υπέροχος πολυέλαιος
- Τα κοφίνια ή ψάθινα καλάθια που μπορεί να έχεις ήδη βαρεθεί να βλέπεις μπροστά σου
- Οι κλασικές χάρτινες μπάλλες, κρεμασμένες πολλές μαζί όμως
- Τέλος, ένας κύλινδρος από κοτετσόσυρμα, που επάνω του θα δέσεις πουλιά, πεταλούδες και ότι άλλο φανταστείς

Τα λαμπάκια των Χριστουγέννων πάντα χρειάζονται και ποτέ δεν αποθηκεύονται. Σε ένα κλουβί μέσα γίνονται απίστευτα ατμοσφαιρικά αλλά και αν περάσεις χωριστά στο κάθε ένα μπαλάκια του ping-pong. Μια άλλη ιδέα είναι να "τρεσάρεις" τις μπανέλες της ομπρέλας σου, του μπαλκονιού εννοώ, με τα ίδια φωτάκια ψείρες. Δε θα πιστεύεις στα μάτια σου πόσο διαφορετική δείχνει μια ομπρέλα.

Τα ξερά κλαδιά στηριζόμενα στο κάγκελο του μπαλκονιού σου με κρεμασμένα επάνω τους τα βάζα με το κερί ή τα λαμπάκια μέσα, γίνονται φυσικά φωτιστικά δαπέδου. Αbsolutely marvelous DIY!!

Tα πολύχρωμα μπουκάλια από απορρυπαντικά, χλώρια, για τα τζάμια, καθαριστικά δαπέδου σε πολλά χρώματα, ανακατεμένα με λάμπες ή λαμπιόνια, δίνουν πολύ eco-chic αποτέλεσμα. Μην τα πετάς!
Φυσικά και δε θα ξεχάσουμε το πιο ευωδιαστό φωτιστικό που υπάρχει. Αίσθηση σε όραση και όσφρηση. Κύλινδροι από ξυλάκια κανέλας, δεμένοι με σύρμα, κρεμασμένοι από τέντες, κάγκελα, υδρορροές. Kαι ανάβουν, και μυρίζουν. Just do it.
Στο τέλος άφησα την πρωτότυπη ιδέα, να φωτίσεις το τραπέζι του μπαλκονιού σου -και το σαλονιού σου θα μπορούσες- αφού στρώσεις φίνα διάφανη οργαντίνα ή τούλι και από κάτω απλώσεις πάλι λαμπιόνια ή κανονικές λάμπες. Το αποτέλεσμα θα απογειώσει όποιο to know us better κάνεις!

Kαλά ξημερώματα στο μπαλκονάκι σου μον σερί....


http://www.stylista.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...