Να προσέχεις για να έχεις

Για πάντα μαζί σε αυτό το ανηφόρι που λένε ζωή", υποστηρίζει το γνωστό άσμα, έλα όμως που αυτό το 'για πάντα μαζί' δύσκολα υλοποιείται στη σημερινή εποχή. Με τους δεσμούς γύρω σου να χαλάνε ο ένας μετά τον άλλο λοιπόν, λάβε τα μέτρα σου και δες ποιοι θα στο στερήσουν!


Κρίση, με πιάνει κρίση οικονομική:
Στην εποχή της μαμάς και του μπαμπά σου, και λεφτά υπήρχαν και δουλειές και φυσικά ένα ζευγάρι μπορούσε άνετα να ανοίξει ένα σπίτι μόνο του! Τη σήμερον ημέρα που σπουδάζεις μέχρι τα τριάντα και ο πρώτος σου μισθός είναι ίσος με το χαρτζιλίκι που σου έδινε ο παππούς σου στο δημοτικό, δύσκολα ανοίγεις σπίτι!
Και μην πας μακρυά! Αυτό που λένε πως όταν η φτώχεια μπαίνει από την πόρτα, η αγάπη φεύγει από το παράθυρο, ισχύει. Γιατί καλή και η αγάπη, ο έρωτας και το ρομάντζο, όμως οι καρδούλες δεν τρώγονται για μεσημεριανό. Κάπου εκεί ξεκινούν οι καυγάδες, οι έριδες, ξεκούραση δεν υπάρχει γιατί που λεφτά για διακοπές και πριν το καταλάβετε, θα το πουλήσετε το σπίτι που χτίσατε πετραδάκι πετραδάκι (ή θα σας το πάρει η τράπεζα).
Πώς θα γλυτώσεις το ναυάγιο: εν μέσω οικονομικής κρίσης δεν κάνουμε ανοίγματα. Θέλετε να μείνετε μαζί; Βρείτε να νοικιάσετε ένα διαμερισματάκι, κι αφήστε τα δάνεια, τα χτισίματα και τα δανεικά από τις οικογένειες. Ό,τι ευρώ σας μένει, σπαταλήσετε το σε ένα διήμερο που θα σας ανυψώσει την λίμπιντο και θα σας κάνει να θυμάστε γιατί είστε μαζί.
Η κακιά η πεθερά θα σε φάει:
Πριν από εσένα ο αγαπημένος σου ήταν το μεγαλύτερο ρεμάλι του κόσμου! Ανησυχούσε λοιπόν η δόλια η μάνα του για το που θα καταλήξει αυτή η κατάσταση, ώσπου γνώρισε εσένα. Και για να εξασφαλίσει πως ο έρωτας της ζωής της, ο κανακάρης της δεν θα ξαναμπλέξει, το έσπρωξε το ειδύλλιο μεταξύ σας. Και να τα δώρα και να οι αγάπες, μέχρι που την πάτησες κι εσύ, τον ερωτεύτηκες και είπες να μείνετε μαζί. Εκεί το θέμα γυρνάει μπούμερανγκ. Από εκεί που την είχες σύμμαχο στο πλευρό σου, θα δεις τα νυχάκια της αφού το υιό της τον αγαπητό δεν θα τον πάρει καμιά τόσο εύκολα!
Όσο εσύ περιμένεις να βροντοφωνάξεις το "I do" στην εκκλησιά φορώντας νυφικό, η μαμά του αγαπημένου σου σκάβει το λάκκο!
Πώς θα γλυτώσεις το ναυάγιο: προτού σηκώσεις τη σημαία του πόλεμου με την πεθερά, θυμήσου τι σε δένει με εκείνη! Είναι το αγόρι αυτό που αν εκείνη το έφερε στον κόσμο και όπως και να το κάνεις, έχει κάποια δικαιώματα επάνω του. Έχε την πεθερά από κοντά αλλά με όρια και μην το βάλεις ποτέ να διαλέξει ανάμεσα σε σένα και εκείνη: ακόμα κι αν κερδίσεις προσωρινά, πάντα θα σε κατηγορεί που τον έβαλες να διαλέξει!
Δεν θέλω (να θέλεις) τέτοιους φίλους:
Όταν τον γνώρισες, ήτα το μόνο μπακούρι σε μια παρέα δεσμευμένων αντρών με σχέσεις σοβαρές που όδευαν σε γάμους και πανηγύρια. Εκείνος έψαχνε λιμάνι να αράξει, και έπεσε πάνω σου! Κάπου εκεί στη στροφή, οι δεσμευμένοι φίλοι λιγόστεψαν, χώρισαν, τους παράτησαν κι εσύ βρέθηκες να κάνεις παρέα με τον καλό σου και τους άντρες του. Ε, κάποια στιγμή σταμάτησαν να σε παίρνουν καν μαζί τους!
Προτού το καταλάβεις, θα αρχίσουν οι χωριστές διακοπές, θα σταματήσετε να βγαίνετε μαζί αφού το παιδί μια χαρά θα γλεντάει και μόνο και το για πάντα μαζί, θα γίνει όνειρο της θερινής νυκτός.
Πώς θα γλυτώσεις το ναυάγιο: αν ο αγαπημένος σου σε θέλει, εύκολα δεν θα παρασυρθεί. Στην περίπτωση που δεν είναι και πολύ δυνατός χαρακτήρας, προσπάθησε να του κάνεις τη λιγότερη δυνατή γκρίνια. Μην τον ελέγχεις διαρκώς αλλά αντίθετα, πράξε αναλόγως. Βγες, διασκέδασε, και προς Θεού, μην τον περιμένεις κλεισμένη στο σπίτι. Αν είναι να διαλυθεί το σπίτι σας, θα φταίτε εσείς και όχι η αυλή!
Υπερωρίες κάνεις, εμένανε με χάνεις:
Όταν γνωριστήκατε τα δυο σας, η καριέρα μόλις ξεκινούσε και οι επαγγελματικές υποχρεώσεις σου δεν ήταν μεγάλες. Έλα όμως που ήρθε και η πρώτη προαγωγή, και η μεταγραφή και οι υποχρεώσεις αυξήθηκαν και πλήθυναν. Κι από εκεί που ο αγαπημένος σε είχε συνηθίσει στο σπίτι δούλα και κυρά, έγινε καριερίστα.
Πώς θα γλυτώσεις το ναυάγιο: μην θεωρείς πως με τα περισσότερα λεφτά που θα φέρεις στο σπίτι, θα τον δελεάσεις. Όσο εσύ ξημεροβραδιάζεσαι στη δουλειά, εκείνος κάλλιστα μπορεί να κάνει υπερωρίες στα κρεβάτια τα ξένα. Αυτό που μένει να αναρωτηθείς είναι να θέλεις να μείνεις για πάντα μαζί με το γραφείο σου και τη θεσούλα σου ή με εκείνον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...